Süper Lig sekizinci hafta açılış maçında Rizespor, sahasında konuk ettiği Antalyaspor'u 2-1 mağlup etti. Karadeniz ekibi beş maçlık mağlubiyet serisini bu galibiyetle noktaladı.

Süper Lig üçüncü hafta maçında Rizespor ve Fenerbahçe Rize’de karşılaşacaktı. Bu karşılaşma öncesi Fenerbahçe teknik direktörü Jose Mourinho, Rize için “Ligin en iyi futbol oynayan takımı” değerlendirmesini yaptı. Bu değerlendirme adeta Rize üstünde bir uğursuzluk yarattı. Hatta daha sonraki haftalarda galibiyet gelmedikçe İlhan Palut dahi “Ayaklarımızın yere basması gerekiyor” diyerek daha mütevazı olmaları gerektiğini aksi takdirde galibiyet hasretlerinin daha uzun süreceğini anlattı. Palut haklıydı zira o seri beş maça kadar çıktı. Aradaki mağlubiyetlerden ikisi Fenerbahçe ve Galatasaray’a karşı 5-0’lık skorlarla geldi.

Bu serinin bitmesi için Rize sekizinci haftayı beklemek zorunda kaldı. İlk iki haftayı bir beraberlik ve bir galibiyetle geçen takım ikinci galibiyeti için sahasında Antalyaspor’u ağırladı. Alex de Souza’nın çalıştırdığı kırmızı-beyazlı ekip son olarak Fenerbahçe’ye kaybetmiş ve Rize’ye o şekilde gelmişti. Karadeniz ekibi ilk yarıda etkisini gösterdi ve seriyi bitirmek için maça çıktığını kanıtladı. Devrenin sonlarında etkili olan ekip 38. dakikada kilidi açtı ve Vaclav Jurecka’nın golüyle öne geçti. 44. dakikada Husniddin Aliqulov farkı ikiye çıkaran golü attı devre 2-0 bitti. İkinci yarıda Antalya daha baskılı oynayan ve topa hakim olan taraftı. Nitekim maç bittiğinde yüzde 68’le topa sahip olmuşlardı. 16 şut attıkları mücadelede sadece üç kez kaleyi bulabildiler ve durum böyle olunca istedikleri geri dönüşü gerçekleştiremediler. 87. dakikada Adolfo Gaich’ten gelen gol farkı bire düşürdü. Aynı zamanda maçın sonucunu belirledi.

Rize maçı 2-1 kazanarak beş maçlık yenilgi serisine son verdi ve puanını yediye yükseltti. Antalyaspor’un ligdeki galibiyet hasreti üç maça çıkarken Akdeniz temsilcisi sekiz puanda kaldı.

Bolu’da Merih Demiral için ‘bozkurtlu heykel’

Futbolda günün öne çıkan sonuçları:

Çorum FK-Iğdır FK 0-0

Erzurumspor-Boluspor 1-0

Leganes-Valencia 0-0

Napoli-Como 3-1

Verona-Venezia 2-1

Marsilya-Angers 1-1

Augsburg-Mönchengladbach 2-1

Twente takımla, Fenerbahçe yıldızla güzel

‘Buruk’ acılara devam…