Copa Libertadores son 16 turunda Uruguay'dan Nacional ve Brezilya'dan Sao Paulo arasında oynanan maçta fenalaşan ve yerde kalan Juan Izquierdo tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

23 Ağustos Cuma günü Uruguay ekibi Nacional, Libertadores son 16 turunda 0-0 biten ilk maçın rövanşında Brezilya’dan Sao Paulo’ya konuk oldu. Maçı Brezilya temsilcisi 2-0 kazanarak çeyrek final bileti aldı. Ancak karşılaşmadan veya sonucundan çok maçta yaşanan hazin olay konuşuldu. Nacional’in 27 yaşındaki savunma oyuncusu Juan Izquierdo maç sırasında bir anda yere yığıldı.

Karşılaşmanın son dakikalarına doğru yaşanan olayın ardından sahaya sağlık ekipleri geldi. Oyuncu ambulansla apar topar hastaneye kaldırıldı. Kalp krizi geçirdiği anlaşılan Uruguaylı futbolcu o günden beri süren yaşam savaşını kaybetti ve hayata gözlerini yumdu.

Kulübü Nacional’in açıklaması şu şekilde: “Nacional Futbol Kulübü yüreklerimizde en derin acı ve etkiyle, sevgili oyuncumuz Juan Izquierdo’nun vefatını duyuruyor, ailesine, dostlarına, meslektaşlarına ve yakınlarına en içten başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz. Tüm Nacional onarılamaz kaybının yasını tutuyor. Huzur içinde yat Juan, sonsuza kadar bizimle olacaksın.”

Futbola ülkesi takımlarından Cerro’da başlayan futbolcu burada profesyonel olduktan sonra Penarol, Wanderers, San Luis, Liverpool FC gibi takımların formasını giymiş ve kıtadan hiç ayrılmamıştı. Oyuncu geçen ocak ayından beri Nacional’in formasını terletiyordu.

Türk futbolu ülke puanında da darbe aldı

Okan Buruk eleştirilerin odağında: Büyük maçlarda istediği sonuçları alamadı

Şampiyonlar Ligi kapısında ‘Buruk’ acı…

‘Buruk’ Galatasaray! Devler Ligi’ne yenilgiyle veda