Süper Lig ekiplerinden Samsunspor, teknik direktör Markus Gisdol'le önümüzdeki sezon çalışmak adına yaptıkları girişimlerin olumsuz sonuçlandığını açıkladı. Alman teknik adam son hafta maçının ardından takımdan ayrılacak.

Bu sezon Süper Lig’e yükselen Samsunspor’u sezon ortasında bir puanla lig sonuncusuyken devralıp üst üste başarılı sonuçlarla kümede tutan Markus Gisdol’le ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Kulüpten yapılan açıklamada Alman teknik adamla gelecek sezonda da çalışmak için yapılan görüşmelerin olumsuz sonuçlandığı açıklandı.

Samsunspor’un resmi kanalları üzerinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Teknik Direktörümüz Markus Gisdol Hakkında:

2023/24 Futbol Sezonunda birlikte yol yürüdüğümüz ve sezon sonu sözleşmesi sona erecek olan teknik direktörümüz sayın Markus Gisdol ile kulüp yönetimimiz arasında görüşmeler bugüne kadar birkaç sefer yapılmış ve kulübümüz kendisine yeni sezonda da çalışmak istediğini her fırsatta iletmiştir.

Yapılan son görüşmede kendisine kalması için son teklifimizi sunmuş olmamıza rağmen sayın Markus Gisdol, kendi kararından dönmemiş, kısacası ikna yönündeki tüm çabalara rağmen yeni sezonda bizimle devam etmek istemediğini dile getirmiştir.

Sayın Gisdol kulübümüzden, şehrimizden ve taraftarımızın desteğinden çok mutlu olduğunu, burada hep başarıyla anılmak istediğini ve geçmişte yaşadığı kötü ve başarısız tecrübeleri tekrar Samsunspor’da yaşamak istemediğini eleterek ayrılma kararı aldığını ifade etmiştir. Eğer bir gün Türkiye’de çalışmayı düşünürse bu kulübün Samsunspor’dan başka bir kulüp olmayacağını defaatle ifade etmiştir.

Samsunspor’u uzun süre sonra yükselmiş olduğu Süper Lig’de tutma başarısı gösteren ve kulübümüzün başarısına birçok katkı sunan sayın Markus Gisdol ve ekibine tüm Samsunspor camiası, taraftarı, yönetimi ve çalışanları adına çok teşekkür ediyor, bundan sonraki kariyerinde başarılar diliyoruz”

Alman teknik adam Karadeniz temsilcisinin başında 32 maça çıktı; 13 galibiyet, 9 beraberlik ve 10 yenilgi aldı. Gisdol’ün takımı ligin son haftasına girerken kümede kalmayı garantilemiş durumda.

Ergin Ataman: Fenerbahçe’ye karşı gücümüz savunmamız