CEV Kadınlar Şampiyonlar Ligi yarı finalinde Eczacıbaşı’nı eleyip finale yükselen Imoco Conegliano’da başantrenörlük görevini yürüten Daniele Santarelli karşılaşmadan sonra basın mensuplarına konuştu. Eczacıbaşı eşleşmesine değinen Santarelli “İki farklı maç oynadık. İlk maçta inanılmaz bir performans ortaya koyduk. Onlar çok iyi başladı. Zor duruma düştük. 2-0’dan sonra toparlandık ve 3-2 kazanmayı başardık” dedi.
‘Final oynamayı hak ettik’
İtalya’da 3-2 kazandıkları maçtan önemli dersler çıkardıklarını belirten Santarelli “Bu maçta farklı bir yaklaşım sergilemeye ihtiyacımız vardı. Çünkü Eczacıbaşı’na karşı İstanbul’da oynamak kolay değil. Bu maçta ilk iki set bizim için mükemmeldi. Üçüncü sette bazı hatalar yaptık. Dördüncü sette iyiydik. Mükemmel bir maç oynadık ve Süper Final’e yükselmeyi hak ettik” şeklinde konuştu.
Hedef Türkiye’de kupa kaldırmak
42 yaşındaki İtalyan çalıştırıcı bir diğer İtalya temsilcisi Vero Volley Milano’yla Türkiye’de oynayacakları final karşılaşmasını kazanıp şampiyon olacaklarına inandığını belirterek “Finale gelene kadar bunun için çabaladık. Tüm kupaları kazanmaya çalışıyoruz. Şu ana kadar iyi bir iş çıkardık. Ancak bu yeterli değil. Çok fazla mücadele etmeliyiz” dedi.
‘Türk ve İtalyan takımları çok yakın seviyede’
Dört yıllık aranın ardından herhangi bir Türk takımı olmaksızın oynanacak Kadınlar Şampiyonlar Ligi Finali hakkında da görüş veren Filenin Sultanları’nın Başantrenörü “Türk takımları ile İtalya ekiplerinin kalitesi çok yakın. Geçen sene iki Türk takımı (Vakıfbank-Eczacıbaşı) final oynamıştı. Bu yıl iki İtalyan takımı finalde. Her şey olabiliyor. Biraz da şansa ihtiyacımız var. Bu tür maçlarda en yüksek performansı göstermek gerekiyor. Bu yıl İtalyan takımları Süper Final’de, gelecek sezon ne olur bilmiyorum” dedi.
