Türkiye’deki finale Türk takımı çıkamadı

Voleybolda Türkiye'yi Avrupa'da temsil eden Eczacıbaşı ve Ziraat Bankası yarı finaldeki rakiplerine yenilerek Şampiyonlar Ligi'ne veda etti. Böylelikle Türkiye'de oynanacak kadınlar ve erkekler finalleri öncesi iki turnuvada da Türk takımı kalmadı.

Spor 21 Mart 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Eczacıbaşı ve Ziraat Bankası, Avrupa'ya veda etti.

Geçtiğimiz senenin Şampiyonlar Ligi finalisti ve son Dünya Kulüpler Kupası şampiyonu Eczacıbaşı, Şampiyonlar Ligi yarı final rövanşında konuk ettiği Imoco Conegliano’ya 3-1 yenilerek turnuvaya veda etti. Aynı anda erkek voleybolunda da Ziraat Bankası sahne aldı. Başkent temsilcisi sahasında Polonya takımlarından Wegiel’e 3-2 mağlup olarak organizasyona yarı finalde veda etti. Bu sonuçlarla Şampiyonlar Ligi’nin kadınlar ve erkeklerde finallerine ev sahipliği yapacak Türkiye’nin kupada temsilcisi kalmadı.

Santarelli, Eczacıbaşı’nı üzdü

Deplasmandaki ilk maçı 3-2 kaybeden Eczacıbaşı, Filenin Sultanları’nda da başantrenörlük görevini yürüten Daniele Santarelli’nin takımı Imoco karşısında mücadeleye kötü başladı. Vakıfbank’ın eski pasör çaprazı Isabel Haak’ın etkili oyunuyla karşılaşmaya iyi giren İtalyanlar 4-0 öne fırladı. Turuncu-beyazlılar bir ara skoru 8-8’e getirip eşitliği yakalasa da setin kalanını iyi oynayan Imoco 25-17’lik skorla ilk seti hanesine yazdırdı.
İkinci seti de rahat oyunuyla 25-15 kazanan Santarelli’nin takımı skoru 2-0’a getirdi. Üçüncü sete iyi başlayan Eczacıbaşı, kafa kafaya geçen setin son anlarında daha az hata yapan taraf olmayı başardı ve 26-24’lük skorla 2-1’i yakalayıp umutlandı.
Dördüncü set ise baştan sona Imoco üstünlüğüyle geçti. Eczacıbaşı da rakibine reaksiyon vermeye zorlanınca seti 25-16 kazanan Imoco, maçtan da 3-1’lik zaferle ayrılan taraf oldu. Bu sonuçla Imoco adını finale yazdırırken Eczacıbaşı’nın Avrupa defteri kapandı.

Dört yıl sonra Türk takımı olmayan final

Kadın voleybolunda dünyanın önde gelen ülkelerinden olan ve 2023 yazında milli takım düzeyinde kazanılmadık başarı bırakmayan Türkiye, tam dört yıl sonra Şampiyonlar Ligi finalinde kulüpler düzeyinde temsil hakkı kazanamadı. Geçtiğimiz sezonun şampiyonu Vakıfbank’ın çeyrek, Fenerbahçe ve Eczacıbaşı’nın da yarı finallerde elenmesiyle Türkiye’de düzenlenecek finallerde Türk takımının bulunmayacağı kesinleşti. Ayrıca son 13 sezonda ikinci kez Türk takımları finale yükselemedi.

İtalya’dan geçtiğimiz sezonun rövanşı

Türkiye’de oynanacak finalde iki İtalyan takımı boy gösterecek. Geçen yıl İtalya’nın Torino kentinin ev sahipliği yaptığı Vakıfbank ve Eczacıbaşı karşılaşmıştı. Türkiye ve İtalya’nın Avrupa voleybolunda zirve yarışı verdiği ortamda İtalya’nın göbeğinde iki Türk takımının şampiyonluk mücadelesi vermesi rekabette önemli bir başarı olarak görülmüştü. Bu kez aynı başarıyı İtalyan’lar tekrarladı. Henüz Türkiye’nin hangi şehrinde oynanacağının açıklanmadığı Kadınlar Şampiyonlar Ligi finalinde Imoco ve Vero Volley Milano karşılaşacak.

Santarelli’nin 266 gündür namağlup!

Eczacıbaşı’nı eleyen Imoco’yla birlikte Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı’nı da çalıştıran Daniele Santarelli, Filenin Sultanları’yla 22 maç üst üste kazandıktan sonra geçiş yaptığı kulüp sezonunda Imoco’yla da 41 maçtır kaybetmiyor. Son mağlubiyetini 28 Haziran 2023’te Türkiye’nin başında Japonya’ya karşı alan başarılı çalıştırıcı, finalde de bu serisini sürdürüp Şampiyonlar Ligi Şampiyonu olmaya çalışacak.

Milli takıma piyango vurmuş olabilir

Ayrıca Türk takımlarının Avrupa’da finale yükselememesi Filenin Sultanları’na da yarayacak. Bu yaz Paris 2024 Olimpiyatları’nda madalya hedefi olan Sultanlar, en geç 21 Nisan’da kulüp sezonun bitecek olmasıyla 15 Mayıs’ta başlayacak VNL ve devamında başlayacak olimpiyatlar öncesi hem daha fazla tatil yapma, hem de birlikte daha çok çalışabilme imkanı yakalayacak.

Ziraat Bankası da yarı final eşleşmesinden çıkamadı

Ziraat Bankası, Şampiyonlar Ligi’ne yarı finalde veda etti.

Erkekler Şampiyonlar Ligi’nde Türkiye’yi temsil eden Ziraat Bankası, ilk maç Polonya’da 3-0 yenildiği Wegiel’i Ankara’da ağırladı. Başa baş geçen ve dev bir çekişmeye sahne olan ilk setten Wegiel 34-32’lik skorla galip ayrıldı ve 1-0 öne geçerek büyük avantaj yakaladı.
İkinci sette de çekişme sürdü. Son anlarına 24-23 Ziraat Bankası üstünlüğüyle girilen mücadelede Ankara temsilcisi set sayısından yararlanamadı. Devamında geri dönüş gerçekleştiren Polonya ekibi seti 27-25 kazanarak skoru 2-0’a getirdi ve finale yükselmeyi garantiledi.
Kalan süresi prestij için oynanan maçta iki takım da rotasyona gitti. Ziraat Bankası üçüncü seti 25-16, dördüncü seti de 25-21 kazanarak karşılaşmayı son sete taşıdı. Karar setinin başlarında elde ettiği 5 sayılık avantajı koruyan Polonya temsilcisi Wegiel, seti15-7, mücadeleyi de 3-2 kazandı.

TFF yönetiminde çatlak! İlk istifa geldiTFF yönetiminde çatlak! İlk istifa geldi

Dani Alves kefaletle serbest kalacakDani Alves kefaletle serbest kalacak

İspanya Futbol Federasyonu'na 'Arabistan' baskını: Yolsuzlukİspanya Futbol Federasyonu’na ‘Arabistan’ baskını: Yolsuzluk

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.