İspanya Futbol Federasyonu’na ‘Arabistan’ baskını: Yolsuzluk

İspanya Futbol Federasyonu'nun ana binasına ve federasyonla ilgili kişilerin ev ile iş yerlerine, son beş yılda yapılan tüm sözleşmeler hakkında başlatılan soruşturma kapsamında baskın düzenlendi.

Spor 20 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
İspanya Futbol Federasyonu, yolsuzluk suçlamasıyla karşı karşıya.

Madrid’de bulunan Hukuk Mahkemesi tarafından başlatılan soruşturmada Organize Suç ve Yolsuzlukla Mücadele Savcılığının talimatıyla İspanya Futbol Federasyonu’nun (RFEF) Madrid’deki merkez binasında ve İspanya’nın farklı kentlerindeki bazı ev ve iş yerlerinde arama yapıldı.

İspanyol basınındaki haberlere göre RFEF’in bir önceki yönetimi döneminde yapılan ve 2018 ila 2023 yılları arasını kapsayan tüm sözleşmelere dair idari işlerde yolsuzluk ile para aklama iddiası araştırılıyor ve yedi kişinin gözaltına alınması bekleniyor.

Suudi Arabistan’da Süper Kupa yolsuzluğu iddiası

Madrid’in ilçesi olan Majadahonda’daki mahkeme İspanya Süper Kupası’nın Suudi Arabistan’da oynanması için Suudlar ile RFEF’in eski başkanı Luis Rubiales döneminde yapılan anlaşmayla bağlantılı soruşturma başlatmıştı. İspanya Süper Kupası 2019’dan bu yana Suudi Arabistan’da oynanırken RFEF ve Süper Kupa’daki dörtlü turnuvaya katılan kulüpler yılda 40 milyon euro’ya yakın gelir elde ediyor. RFEF’in Suudi Arabistan ile yaptığı anlaşmada aracılığı eski futbolcu Gerard Pique’nin sahibi olduğu bir şirket yapmış ve çok yüksek miktarda komisyon alındığına dair iddialar İspanyol basınında yer almıştı.

Tacizci başkanın evine baskın

İspanya Futbol Federasyonu’nun bir önceki başkanı Luis Rubiales Kadınlar Futbol Dünya Kupası’nı kazanan İspanya’nın kupa töreninde İspanyol futbolcu Jenni Hermoso’yu dudaklarından öpmesiyle başlayıp büyüyen eleştirilerin ardından Eylül 2023’te istifa etmek zorunda kalmıştı. Rubiales bu soruşturmadan da nasibini aldı. İspanyol jandarmasının Rubiales’in Granada’daki evinde arama yaptığı bildirildi.

Dani Alves kefaletle serbest kalacakDani Alves kefaletle serbest kalacak

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.