TFF yönetiminde çatlak! İlk istifa geldi

Türkiye Futbol Federasyonu'nin (TFF) 1. lig kulüplerinden sorumlu yönetim kurulu üyesi Talat Papatya istifa etti. Yönetimde yeni istifalar olabileceği öne sürülüyor.

Spor 20 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Talat Papatya, TFF yönetimine girmeden önce Göztepe'de Başkanvekilliği görevini yürütüyordu.

Futbolda yaşanan skandalların ardından ilk Türkiye Futbol Federasyonu’ndan ilk istifa geldi. Halil Umut Meler’e yumruk atılması, İstanbulspor’un sahadan çekilmesi, Riyad’ta yaşanan kaos ve son olarak Trabzonspor-Fenerbahçe maçındaki şiddet olayları nedeniyle yönetimin yıprandığını belirten federasyon yönetim kurulu üyesi Talat Papatya istifasını TFF’ye gönderdi ve görevi bıraktı.

TFF’de Talat Papatya’dan sonra da istifaların süreceği belirtiliyor. DHA’nın haberine göre TFF’deki yöneticilerden bazılarının; son dönemde yaşananlardan rahatsızlık duydukları ve istifa etmeye hazırlandıkları vurgulanıyor.

Papatya: İşleyişteki aksaklıkların giderilmemesi nedeniyle istifa ediyorum

Talat Papatya, yaptığı yazılı açıklamada “Genel ve sorumluluk alanımdaki işleyişlerdeki aksaklıkların giderilememesi ve çözümün bir parçası olamamamdan dolayı bu kararı almış bulunuyorum” dedi.

Papatya’nın açıklaması öyle: “Haziran 2022’den beri büyük bir gurur ve özveri ile yürüttüğüm 1. Lig’den Sorumlu TFF YK üyeliğinden ve oluşturduğumuz Fair Play ile diğer tüm alt komitelerden 14 Mart 2024 itibarıyla istifa etmiş bulunuyorum. Genel ve sorumluluk alanımdaki işleyişlerdeki aksaklıkların giderilememesi ve çözümün bir parçası olamamamdan dolayı bu kararı almış bulunuyorum. Görev sürecim boyunca bulunduğum tüm komitelerdeki üyelerimize, her zaman çok fedakarca çalışan TFF personeline, lig ayırmaksızın tüm kulüp başkan, yönetici ve profesyonellerine teşekkür eder, sayın başkan Mehmet Büyükekşi ve TFF YÖnetim Kurulu arkadaşlarıma görevlerinde başarılar dilerim.”

Talat Papatya kimdir?

Göztepe’nin eski başkanvekili Talat Papatya 1970 yılında Sakarya doğdu. İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Ekonomi ve İdari Bilimler Fakültesi’nden mezun oldu. Birçok aile şirketinin yönetiminde yer alıyor. 2014’te Göztepe’nin başkan yardımcısı oldu. Son TFF seçimlerinde 1. Lig’den sorumlu üye olarak TFF yönetimine girdi.

Türk futbolunun marka değeri böyle yükseldi: Yiterrrrrr!Türk futbolunun marka değeri böyle yükseldi: Yiterrrrrr!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.