Göztepe'nin esaki başkanı Mehmet Sepil, 1959 öncesi şampiyonlukların sayılmasıyla alakalı özel bir komisyon kurma kararı alan TFF'nin söz konusu kararını desteklediğini açıkladı.

Eski Kulüpler Birliği ve Göztepe başkanı Mehmet Sepil, Türkiye Futbol Federasyonu’nun, Türkiye 1’inci Futbol Ligi ve Süper Lig isimleriyle oynanan organizasyonlarda 1959 öncesi ve sonrsındaki başarı kriterleri ile resmi statüsünü gözden geçirmek adına komisyon kurulması kararına yönelik açıklamalarda bulundu.

Sepil, TFF’nin attığı adımı desteklediğini açıkladı. İzmir ekibinin eski başkanlarından Sepil “Uzun zamandır tartışılan bu konunun uzmanlar tarafından incelenip sonuçlandırılması 1950’de şampiyon olmuş Göztepemiz için önemlidir. Bu karara verilen tepkileri anlamak mümkün değildir. Bu bir adalet arayışıdır ve çıkacak karara herkesin saygı göstermesi gerekir” dedi.

TFF, 1959 öncesi şampiyonluklar için komisyon kurdu, ortalık karıştı

Sepil kararın kendi lehlerine çıkması durumunda TFF’ye müracaat ederek yayın havuzunda şampiyon takımlara yapılan ödemelerin iptal edilmesini talep edeceğini de vurguladı. Sepil konu hakkında “Başarıya göre dağıtım yapılması dünya standartıdır. Ancak hiçbir futbol ülkesinde geçmiş şampiyonluklara göre ödeme yapılmamaktadır. Dünya futbolunda rekabetin eşitlenmesi için çalışmalar yapılırken Türk futbolunda bu şekilde bir ayrılığın olması saçmalıktan başka hiçbir şey değildir” değerlendirmesinde bulundu.

MHK Başkanı Ahmet İbanoğlu oldu, Trio’dan kurula ikinci isim girdi