A Milli Kadın Basketbol Takımı, EuroBasket 2023 grup aşaması son maçında Slovakya’ya 80-66 yenildi ve gruptan çıkamayarak turnuvaya veda etti.

Türkiye, Slovakya’yla kader maçına çıktı. Günün öğle seansında Macaristan’ın Sırbistan’ı mağlup etmesi sonrası temsilcimiz, galibiyet senaryosunda üçüncü olacak ve çeyrek final eleme mücadelesinde Salı günü Almanya’nın karşısına çıkacaktı.

Maça daha iyi başlayan ve dış şutlarla temsilcimize üstünlük sağlayan Slovakya ilk periyodu 21-15 önde tamamladı. İkinci çeyreğin başında özellikle Gökşen Fitik’in Slovak gardlara yaptığı topa baskıyla savunma düzeyini yukarı çeken temsilcimiz, skoru 25-25’te eşitledi. Ancak periyodun ikinci yarısı ile ilk yarısı siyahla beyaz gibi fark etti. Bir ara 29-26 öne geçen temsilcimize karşı Slovaklar Nikola Dudasova ve Ivana Jakubcova ile üst üste üçlükler buldular. Koç Ekrem Memnun’un kullandığı iki moladan da top kaybıyla dönen Türkiye, devreyi 14-2’lik seri görerek sonlandırdı. Dudasova çeyrek sonunda da etkili oldu ve devre 40-31 Slovakya üstünlüğüyle bitti.

Anadolu Efes şampiyon! Ergin Ataman tarihe geçerek veda etti

İkinci yarıya hücumda tutuk başlasa da rakibine savunmada direnç gösteren milliler farkı 5 sayıya kadar çekti. Ancak Dudasova ve Moravcikova’nın etkili oyunlarıyla Slovaklar farkı yeniden çift hanelere taşıdılar. Çeyrek 58-45 sona erdi. Çeyrek başlarını iyi oynayan Türkiye, son 10 dakikalık kısma iyi başlayamadı ve Slovakya en büyük silahı üç sayılık basketlerle farkı korudu. Ne zaman atak yapsa karşısında reaksiyon veren bir takım gören temsilcimiz, turnuvadaki üçüncü maçında da 70 sayı bandını geçemedi ve sahadan 80-66 mağlup ayrılarak Avrupa Şampiyonası’na grup aşamasında veda etti. Milliler böylelikle son 3 turnuvayı da gruptan çıkamadan tamamlamış oldu.

Slovakya’da Terezia Palenikova 20 sayı, Ivana Jakubcova 15 sayı, Dudasova ve Wrzesinski 13’er sayıyla oynadılar. Temsilcimizde Teaira McCowan ve Sevgi Uzun 16’şar sayıyla mücadele etti.

Telekom’dan Erdem Can’a veda