Trabzonspor yöneticisi Birhan Emre Yazıcı, bordo mavililerde oynadığı dönemde taraftarın sevgilisi olan Norveçli Alexander Sörloth için sert konuştu.

Norveçli golcü Alexander Sörloth, 2020-21 sezonunda Crystal Palace’tan 2 yıllığına kiralık olarak Trabzonspor’a imza attı. Bordo mavili formayla harika bir performans sergileyen Sörloth, Süper Lig’de 34, Türkiye Kupası’nda 7 maçta oynadı, 31 gol atarken 10 asist yaptı. Takımının Türkiye Kupası’nı kazanmasında büyük pay sahibi olan Norveçli, bu performansıyla Trabzonspor taraftarının sevgilisi olmayı başardı.

Trabzonspor, stadında hazine buldu: Yılda 9 milyon euro

Trabzonspor, kendisini kadroda tutmak konusunda oldukça istekli olsa da sezon sonunda Bundesliga ekibi Leipzig’e transfer olmuştu. Bordo mavililer anlaşma gereği bu transferde öncelğe sahipti ve hakkını Leipzig’e verirken 10 milyon euro’yu kasasına koydu. O dönemden sonra Trabzonspor ne zaman forvet oynasa taraftarlar Sörloth ismini gündeme getirdi.

Ancak her yıl tekrarlanan bu istek Trabzonspor yöneticisi Birhan Emre Yazıcı’nın açıklamalarıyla bitecek gibi gözüküyor. Yazıcı, “Alexander Sörloth, Trabzon’dan ‘Tiksiniyorum’ diyerek giden bir adam. Takım arkadaşlarına veda bile etmeden terk edip gitti. Sörloth, Trabzon’u istemedi, terk etti gitti. Sörloth’un arkasından ağıt yakmaktan vazgeçin” dedi.

Ertuğrul Doğan: 20 şampiyonluğumuzun tescili zorunlu…

Villareal’e transfer oldu

Sörloth, Leipzig’te tutunamadıktan sonra iki sezon üst üste kiralık olarak La Liga ekibi Real Sociedad forması giydi. İspanya liginde 2 sezonda 67 maça çıkan oyuncu 16 gol attı. 1.95’lik golcü bu sezon başında yine La Liga ekibi Villareal’e bu kez bonservisiyle transfer oldu. Sarı Denizaltılar lakaplı ekip Norveçli oyuncunun bonservisi için Leipzig’e 10 milyon euro ödedi.