Ertuğrul Doğan: 20 şampiyonluğumuzun tescili zorunlu…

1959 öncesi şampiyonlukların incelenmesiyle alakalı olarak TFF'nin komisyon kurma kararı sonrası polemiğe Trabzonspor da dahil oldu. Kulübün 56. kuruluş yıldönümü kutlamalarında konuşan Başkan Doğan "20 şampiyonluğumuzun tescili zorunlu hale gelecektir" şeklinde konuştu.

Spor 3 Ağustos 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
Trabzonspor 20 şampiyonluk istiyor.

Trabzonspor, 1967’de İdmanocağı ve İdmangücü takımların birleşerek kurduğu bir spor kulübü. Kulüp, 56. kuruluş yıldönümüne özel olarak bir etkinlik gerçekleştirdi. 15 Temmuz Şehitler ve Hürriyet Parkı Atatürk alanında düzenlenen törene Kulüp Başkanı Ertuğrul Doğan da katıldı.

Doğan konuşmasına Trabzonspor gibi büyük bir camianın başkanı olmaktan gurur duyuyorum diyerek başladı. Fenerbahçe’nin talebi üzerine TFF’nin 1959 yılı öncesine ilişkin şampiyonlukların incelenmesine dair komisyon kurma kararı hakkında da konuşan Doğan “Bizler bu komisyona dair itirazlarımızı gündeme getirdik. Sadece İstanbul, Ankara ve İzmir takımları arasında yapılan, seçilmiş ve bölgesel bir dönem liginin esas alınmasına karşı çıktık. Ülkemizin tamamını kapsamayan bu mahalli ligler esas alınarak bir karar verilecek ise belirtilen tarihten önce mahalli ligde mücadele eden kurucu kulüplerimizden İdmanocağı ve İdmangücü’nün de 20 şampiyonluğunun tescil edilmesi zorunlu hale gelecektir. Haliyle bütün belgelerimizi hazırlayarak komisyona başvurumuzu gerçekleştirdik. Süreci yakından takip edeceğimizin bilinmesini, sadece bir kulüp özelinde komisyon oluşturmanın adaletli olmayacağını da ilgili yerlere ilettik” dedi.

Trabzonspor TFF'den 20 şampiyonluk istediTrabzonspor TFF’den 20 şampiyonluk istedi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.