Trabzonspor polisi suçladı, siyasetçiler birbirine girdi

Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan milletvekilleriyle birlikte Fenerbahçe maçından sonra çıkan olaylarla ilgili basın toplantısı düzenledi. Toplantıda CHP'li Sibel Suiçmez'in konuşmasına sinirlenen AK Partili Ahmet Metin Genç toplantıyı terk etti.

Spor 20 Mart 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan ve eski Divan Kurulu Başkanı Ali Sürmen açıklamalarda bulundu.

Trabzonspor yönetimi ve Trabzon milletvekilleri olaylı Fenerbahçe maçından sonra yaşananlarla ilgili basın toplantısı yaptı. Çıkan olaylarla ilgili Fenerbahçeli futbolcuları suçlayan Trabzonspor tarafı kolluk ve adli vaka faciası yaşandığını ileri sürdü. Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan’ın açıklamaları özetle şöyle…

Güzide taraftar hakkında konuşanlardan tek tek hesap sorulacak: Konuşulacak çok şey var ama sonunda söylenilecek şeyi başında söylemek lazım. Türkiye’de bu güzide şehrin, güzide taraftarı hakkında böyle konuşanlardan tek tek hesap sorulacak.

Bize karşı hatalı karar veren hakemlik yapamıyor: Pazar günü bizim de istemediğimiz, sonuçlarını tasvip etmediğimiz bir maç oynandı… Biz geldiğimiz günden beri bu gerilen ortamın farkında olduğumuz için Fenerbahçe’yle olan ilişkilerimizi belli bir seviyede tuttuk… Fenerbahçeli yöneticilerin de ciddi katkısı oldu… Fenerbahçe Yönetim Kurulu bizi çok güzel misafir etmişti… Bir hakem katliamı ile karşı karşıya kalmıştık aslında. Trabzonspor’un hakları, VAR’da oturan eski bir hakem tarafından çalınmıştı… Bundan sonra Türkiye’de hakemlik yapamayacağını söylemiştik, hakemlik de yapamıyor. (Editörün notu: İlk yarıda Trabzonspor’un 3-2 kazandığı Fenerbahçe maçından sonra VAR’da bulunan Mete Kalkavan’ın hakemliğine son verileceği belirtilmişti. Kalkavan devre arasında aktif hakemlik yaşamını noktaladı ve Hakem Akademisi’nde VAR sorumlusu oldu) Bu işleri yapan herkesin sonu aynı olacaktır…

Maskeli ve mızraklı tutuklandı, Trabzonspor tepkiliMaskeli ve mızraklı tutuklandı, Trabzonspor tepkili

VAR’daki sahtekarları görmüyor muyuz?: İlk maçta yapılan haksızlıklar, iki takım üzerine kurulan bir lig, iki takım üzerine oynanan bir oyun, bu mücadelenin Anadolu takımlarına yansıtılması… Trabzonspor, Anadolu’nun en büyük savunucusu olmuştur. Bu şehrin taraftarı da gençleri de futboldan anlamaktadır. Bu yaklaşım şehrimizi, bizi germektedir… VAR’daki sahtekarlar Galatasaray, Fenerbahçe maçları olduğunda 3-4 pozisyon geriye gidiyor. Bunları insanların görmediğini mi düşünüyorsunuz? Kimse bunları anlamıyor mu? Niye Trabzon’a geldiğinizde tepki görüyorsunuz? Hiç düşünmüyor musunuz?

Sahaya inmekle bir şey olmuyor: Biz geldiğimizden beri adalet diyoruz ama kendi içimize de bakacağız. Taraftarımız davasında ne kadar haklı olursa olsun ki haklıdır, sahaya müdahale edilmemelidir. Camiamız da bunu istemiyor. Yönetim, bu camianın hakkını rahatlıkla savunabilir. Sahaya inmekle bir şey olmuyor. Olacaksa biz yaparız, hem de kralını yaparız ama bir şey olmuyor.

Trabzon cezayı hak etmiştir: Biz böyle yaparak, haklı davamızda haksız duruma düşüyoruz. İşler böyle yürümüyor, yıllardır böyle yürümediğini de gördük. Dolayısıyla ben Trabzonspor Başkanı olarak şunu söylüyorum. Trabzonspor cezayı hak etmiştir ama adalet herkes için olacak.

Delikanlılığa sığmaz: Bugüne kadar Türkiye’de binlerce kez su atıldı, statlar yakıldı, polis arabaları ters çevrildi… Ancak Türkiye’de ilk defa bir şey oldu; sahaya giren bir taraftar güvenlik güçleri tarafından etkisiz hale getirilmişken şerefsizce bir saldırıya uğradı… Yerde yatan adamın kafasına vurmak delikanlılığa sığmaz…

Sevinmek herkesin hakkı ama: Tribünlere bakmak, elleri cebinde havalimanında o bakışları atmak… Bunun ne anlama geldiğini Fenerbahçeliler de biliyordur, zaten herkesi kast etmiyorum. Tribünlere el kol hareketi yapılırsa, olta çekme hareketi yapılırsa… Sonra da ‘Sevinmek bizim hakkımız değil mi?’ diyorlar. Tabii ki sevinmek herkesin hakkı. Trabzonspor ilk defa evinde maç kaybetmiyor.

Serdar Dursun’un arkadaşlarını uyardığını gördüm: Fenerbahçe içinde de oyuncuların abartmasını engellemek isteyenler vardı. Mesela Serdar Dursun, ben kendi arkadaşlarını kaç kere uyardığını gördüm.

Türkiye’nin neresinde taraftar tutuklanmıştır: Son olarak biraz önce bir haber aldık, taraftarlarımızdan birinin tutuklandığını öğrendik. Ben merak ediyorum. Türkiye’nin neresinde, hangi şehrine sahaya giren biri herhangi bir darp olayına girmediği halde tutuklanmıştır. Bunun neresinde adalet var?

Fenerbahçe bakana tepki gösterdi, Tunç yanıt verdiFenerbahçe bakana tepki gösterdi, Tunç yanıt verdi

Ali Sürmen: Kolluk ve adli facia yaşıyoruz

Trabzonspor’un eski Divan Kurulu Başkanı Ali Sürmen ise “Pazar gününden beri gerçekten 45 yıldır hukukçuyum, hakimlik avukatlık yaptım ama bir kolluk faciası yaşadık. Arkasından da şimdi adli bir vaka faciası yaşıyoruz” dedi. Sürmen şunları söyledi: “Suç tasnifleri biz de çok nettir. Bir insanı eğer hafif tokat atarsanız bu şikayete bağlıdır. Eğer şikayetçisi varsa gözaltına alırsınız. Hakaret hakeza aynıdır. Bir insana silah dediğimiz ayakkabı, sopa, yüzük, bıçak, tabanca gibi şeyle vurursanız şikayet aranmaz. Doğrudan soruşturma açılır. Sayın Emniyet Müdürü’nün, adli mercilerin bilmeme şansı yok. Sahaya inen ve suç işleyen bir taraftar, oradaki bir güvenlik görevlisi tarafından yere yatıldı. Burada suç ne, darp var mı, yok. Onu dövenler? Onu dövenler nerede? Onları da emniyete alması gereken güvenlik güçleri, maalesef İstanbul’a gitmeleri için havaalanına kadar uğurladı. Kafaya yapılan darbe, yerde yatan bir kişinin kafasına silahlı bir aletle yapılan darbe öldürmeye teşebbüs olarak başlar. Bunun sonuç olarak değerlendireceği yer Ağır Ceza Mahkemesi’dir. Bunda ne polisin ne de savcının takdir yetkisi yoktur.”

‘Kolluk kuvvetleri bunun hesabını Trabzonspor’a verecek’

Fenerbahçeli futbolcu Jayden Oosterwolde ile ilgili de konuşan Ali Sürmen “Tutukluluğa sevk edilen arkadaşlarla görüştük. Hatalarını kendilerine söyledim. Biz hatalarımızı göreceğiz, kabul etmezsek haklı olamayız. Tutuklamaya sevkte adil davranılmamıştır. Ağır Ceza’da yargılanması gereken futbolcuya yol verilmiş, dayak yiyen tutuklanmıştır. Trabzonspor camiası olarak asla kabul edemeyiz. Sahaya atlamak suç ise Sporda Şiddet Yasası’na göre sahanın güvenliğini sağlama görevi Emniyet’te. Fenerbahçeli futbolcuların sevinmesi sırasında hangi güvenlik tedbiri alınmıştır. O zaman müdürümüz ve kolluk kuvvetleri bunun hesabını Trabzonspor’a verecektir. Bir hukukçu olarak söylüyorum. Asla bu yapılanlar unutulmayacaktır. O dayak yiyen çocukların bugün orada tutuklanması onlar için özgürlüğün kısıtlanması olur. Renk aşkıyla hareket edenler bir gün bunun hesabını verir” diye konuştu.

Milletvekili ile başkan adayı tartıştı, salonu terk etti

Toplantıda söz alan AK Parti Trabzon Belediye Başkan Adayı Ahmet Metin Genç “3 Temmuz’dan beri başımız beladan kurtulmuyor. Hak yediğinizi göreceksiniz orada. Şikeyle aldığınız kupayı göreceksiniz. UEFA’nın sitesinde Fenerbahçe ve Beşiktaş şikeci kulüp olarak gösteriliyor. Fütursuzca 2010-11’in Süper Kupa finalini oynamaya çalışıyor” dedi. Ondan sonra söz alan CHP Trabzon Milletvekili Si̇bel Sui̇çmez ise şunları söyledi: “Spor siyaset üstü olmalıdır. Ancak maalesef siyaset sporun üzerine çöreklenmiş vaziyettedir. Türkiye’deki sporun geldiği noktayı bir başka kulübe bağlamak doğru değildir. Bunun bir sorumlusu üst aklı vardır. Burada sadece Fenerbahçe ve Fenerbahçe Başkanı üzerinden söz söylersek doğru bir tespit yapamayız. Mehmet Uçum ile Adalet Bakanı’nın yaptığı açıklamayı okudunuz mu? Türkiye’de futbol federasyonunu sorgulamadan hiçbir spor kulübünü suçlamak mümkün değildir.”

Bunun üzerine Ahmet Metin Genç bu sözlere tepki göstererek ayağa kalktı ve ‘Siyaset yapmayın’ dedi. Konuşmaya devam eden Suiçmez “Asıl siyaseti siz yaptınız, 2010-2011 kupasının kimde olduğunu herkes biliyor” diye konuştu. Bunun üzerine AK Partili Genç ve yanındakiler salonu terk etti.

Beşiktaş, Ahmet Metin Genç için yargıya gidiyor

Trabzon Belediye Başkan adayı Ahmet Metin Genç’ih sözlerine Beşiktaş’tan sert tepki geldi. Siyah beyazlılar ‘Biz Beşiktaşız’ başlığıyla yaptığı açıklamada, “Siyasi ikballeri doğrultusunda kulübümüzü tehlikeli polemiklere çekmeye çalışanlara bu fırsatı tanımayacağız. Kulübümüzle ilgili yapılan isnadın hiçbir maddi ve hukuki dayanağı yoktur. Önemine binaen belirtmek isteriz ki bu söyleme sebebiyet verenler yapmış oldukları kumpasın bedelini yüce Türk yargısı önünde sanık sıfatıyla yargılanmak suretiyle ödemektedirler. Esasen kulübümüzü siyasete alet ederek isnatta bulunulması bir suç olup, bu haksız ve hukuka aykırı isnatlar sebebiyle her türlü hukuki ve cezai yollara başvurulacaktır” denildi. (Açıklamanın tam metni için tıklayın)

Trabzonspor'un gururu Eren ElmalıTrabzonspor’un gururu Eren Elmalı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.