Fenerbahçe bakana tepki gösterdi, Tunç yanıt verdi

Fenerbahçe Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un Trabzonspor maçından sonra olanlar için futbolcuların da inceleme altına alınacağı açıklaması üzerine bakana yanıt verdi.

Spor 19 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Fenerbahçe'den Adalet Bakanı'na açıklama tepkisi.

Trabzonspor-Fenerbahçe karşılaşması sonrası yaşananların yankıları sürüyor. Söz konusu karşılaşmanın sonunda sahaya inen holiganlar Fenerbahçeli futbolculara saldırmışlardı. Daha sonra bazı futbolcular da holiganlara karşılık vermişler yaklaşık bir dakika süren arbede esnasında korku dolu sahneler ortaya çıkmıştı.

Olaylarla alakalı açıklama yapan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç “Görüntüler izlenir. Bu görüntüleri değerlendirecek olan Cumhuriyet Savcılığı. Meşru savunmanın da ötesine geçip karşı tarafa zarar verecek kendi savunmanın ötesine giden bir durum söz konusu mu? Bir saldırı var mı? Taraftar da olsa futbolcu da olsa he iki taraf içinde bir suç işlenmişse soruşturulur” şeklinde bir açıklama yaptı.

Bu açıklama Fenerbahçe cephesi tarafından tepki çekti. Sarı-lacivertli kulüp yanıt olarak resmi kanalları aracılığıyla açıklama yaparken “Maç boyunca, 90 dakikanın ilk saniyesinden son anına kadar sahaya atılan su şişeleri, kesici aletler, çakmakların, metal paraların olduğu ortamda oyunu oynamaya çalışan, sahaya atılan meşaleyi eliyle kaldırıp saha dışına atma bilincinde olan, tüm bu baskı, tahriklere rağmen oyuna, sahadaki mücadeleye zarar vermemek adına en ufak reaksiyon dahi göstermeyen Futbol Takımımıza, Teknik Ekibimize ve camiamıza bir haksızlık olarak kabul ediyoruz” dendi.


Açıklamanın devamında “Sayın Bakanımızın bu konuda yaşanan tüm bu olayların mağduru ve tek masum tarafı olan Fenerbahçe’yi hedef almayı fırsat kollayanların konuyu çarpıtmasına izin verecek açıklamaları bizi derinden yaralamıştır. Söz konusu Fenerbahçe ise bu tavır ve yaklaşımlara alışık olmak zorunda bırakılmamız, Fenerbahçe Spor Kulübü olarak yıllardır anlatmaya çalıştığımız durumdur” sözleri yer aldı.

Maskeli holigan yurtdışından gelmişMaskeli holigan yurtdışından gelmiş

‘Futbolcularla ilgili soruşturma söz konusu değil’

Fenerbahçe’nin açıklaması üzerine Tunç’tan bir demeç daha geldi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç Trabzonspor-Fenerbahçe maçındaki olaylarla ilgili 38 kişinin kimliğinin tespit edildiğini ve futbolcularla ilgili bir soruşturmanın söz konusu olmadığını açıkladı.

Dursun Özbek: Ligden çekilme Fenerbahçe'nin iç işidirDursun Özbek: Ligden çekilme Fenerbahçe’nin iç işidir

Ali Koç'tan rest... Fenerbahçe ligden çekilmeyi üyelerine soracak, peki çekilirse ne olacak?Ali Koç’tan rest… Fenerbahçe ligden çekilmeyi üyelerine soracak, peki çekilirse ne olacak?

İsmail Kartal: Oğlum yaralandı, Osayi-Samuel bayıldıİsmail Kartal: Oğlum yaralandı, Osayi-Samuel bayıldı

Aziz Yıldırım: Devlet kurşunlanma olayını çözmezse bunlar yaşanırAziz Yıldırım: Devlet kurşunlanma olayını çözmezse bunlar yaşanır

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.