Dursun Özbek: Ligden çekilme Fenerbahçe’nin iç işidir

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek kulübünün yaptığı sponsorluk anlaşmasında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Özbek Fenerbahçe'nin ligden çekilmek için genel kurul kararı hakkında yorum yapmamayı tercih etti.

Spor 19 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Dursun Özbek'ten dikkat çekici açıklamalar.

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek Trabzonspor-Fenerbahçe maçında yaşanan olayları da değerlendirdi.

Dursun Özbek açıklamalarında Ali Koç’la buluşması konusuna değindi ve olayın Koç’un anlattığı gibi gelişmediğini “Konuyu Ali Bey gündeme getirdi. 4-5 ay önce olmuş bir konu. Ortak tanıdığımız bir arkadaşımız beni ziyaret etti. Ali Bey’in söylediğinden farklı olarak Türk futbolundaki gergin ortamın sonlanması için çağrıda bulundu kendisi. Ali Bey ile bu konuyu görüşebileceğimizi, kendi organize edeceği bir mekanda buluşabileceğimizi, gergin ortamın son bulması için bunu yapabileceğini söyledi. Ben ve Ali Bey bu görüşmeyi kabul ettik” sözleriyle aktardı. Özbek buluşmanın iptali sürecini “Ali Bey daha sonra bir açıklamaya istinaden görüşmeyi iptal etti. Türk sporundaki gerginliği görüşerek çözebilir miyim düşüncesindeydim. Rakibimizden bu görüşmenin iptali gündeme geldi. Keşke görüşebilseydik ve bugünlere gelmeseydik” diyerek anlattı.

Ali Koç'tan rest... Fenerbahçe ligden çekilmeyi üyelerine soracak, peki çekilirse ne olacak?Ali Koç’tan rest… Fenerbahçe ligden çekilmeyi üyelerine soracak, peki çekilirse ne olacak?

‘Türk futbolundaki gerginlik incelenmeli’

Özbek Trabzon’da meydana gelen olaylar için de “Türk futbolunda bu gerginliğin önemle incelenmesi gerekiyor. Geçmişten bugüne yaptıklarımızı göz önüne almamız lazım. Türk sporuna ne kadar yararı ne kadar zararı olmuştur. Bu olaylar incelenmeli, kapsamlı bir inceleme yapılmalı. Buradan da adil bir şekilde bunların önüne geçmek için gereken cezalandırılmalar yapılmalı” dedi. Özbek “Galatasaray olarak rekabetin sahada kalmasını istiyoruz. Artık bugün milat olmalı. Bu konu ile ilgili adil yaptırımlar gündeme gelmeli. Bu görev TFF ve kamuya düşmektedir. Onların da gerekeni yapacağından eminim” diye konuştu.

Fenerbahçe'den kritik hamle: Ligden çekilme gündemdeFenerbahçe’den kritik hamle: Ligden çekilme gündemde

‘Süper Kupa için karar mekanizması TFF’

Fenerbahçe’nin ligden çekilme konusunu görüşeceği bir olağanüstü genel kurul yapacağı hatırlatılan Özbek konuyla alakalı “Ali Bey olağanüstü genel kurul çağrısı yaptı. Bu ligden çekilme Fenerbahçe’nin iç işi. Galatasaray’ın geleneğinde rakiplerin iç işlerine karışma huyu yok. Fenerbahçe kendi arasında toplanacak ve karar alacak. Her ne kadar, geçmişte benzer söylemler yapıldıysa da kendileri için Fenerbahçe en iyi kararı alacaktır. Bundan eminim. Galatasaray olarak rakiplerin iç işleriyle ilgilenmemiz söz konusu değil” dedi. Galatasaray Başkanı Süper Kupa maçıyla ilgili “Süper Kupa için karar mekanizması TFF’dir. Galatasaray da gelişmeleri izlemektedir. Türk futbolunun hayrı ve faydası için her türlü kararın Galatasaray arkasında durur” dedi. Özbek ayrıca “TFF bir tarih açıkladı. Bütün hazırlıklar buna göre yapıldı. Urfalı kardeşlerimiz de bizi sürekli arıyor, irtibat halindeyiz. Hazırlıklar yapılıyor. Son derece heyecanlı olduklarını görüyoruz. Bize de heyecanlarını aksettiriyorlar. Bundan sonrası TFF’nin inisiyatifinde olan gelişmeler. Konuyla ilgili bugüne kadar gelen bir çağrı yoktur. Bize iletilen 7 Nisan’da bu karşılaşmanın Urfa’da oynanacağı. Bugüne kadar TFF’den Galatasaray’a gelen bir talep, bilgi mevcut değildir. Olduğu zaman değerlendireceğimiz bir konu. Konu gündemimize geldiği zaman Galatasaray’ın yönetimi değerlendirecektir. TFF bunu Galatasaray’a sorarken gerekçesiyle soracaktır. O gerekçe önemlidir. Galatasaray da o zaman cevabını verir. Böyle bir talep yokken fikir beyan etmeyi doğru bulmuyorum” sözlerini söyledi.

Emin Özkurt 10Haber'e konuştu: Fenerbahçeli futbolcular ceza alacak mı?Emin Özkurt 10Haber’e konuştu: Fenerbahçeli futbolcular ceza alacak mı?

‘Ali Bey’in istifası kişisel bir karar’

Ali Koç’un Kulüpler Birliği Vakfı başkanlığından istifasının ardından kendisine bu görevin teklif edilmesi halinde kabul edip etmeyeceği sorulan Özbek “Kulüpler Birliği Vakfı önemli bir kurum. Ali Bey’in istifası kişisel bir karardır. Ben daha önce bu görevi yaptım. Çok değerli arkadaşlar var. Ali Bey’in istifasıyla yer boşalırsa yine bu vakfı en iyi şekilde temsil edebilecek arkadaşımızı seçeriz” dedi.

‘Fenerbahçe ve Trabzonspor’a geçmiş olsun’

Özbek Trabzon’daki olaylarla alakalı sözlerine “Buraya nasıl geldik! Türk futbolu buraya nasıl geldi? Üzerinde durulması gereken en önemli konu bu. Geçmişteki söylemlerimize bakalım. Bu olaylar kendi kendine mi oluyor, yoksa bizim söylemlerimiz bu olayları tetikliyor mu? Türk sporunu yöneten yetkililerin olaya buradan başlaması lazım. İstenmeyen olaylar oldu. Fenerbahçe ve Trabzonspor’a geçmiş olsun. Bu olayların giderek artan seviyeye gelmesi, hepimizi endişelendiriyor. Sadece Trabzonspor’un sahasında olan olayları kastetmiyorum. Bugüne nasıl geldik? Buna bakmalıyız. Dileğim; bu tip olayların artık gündemimizden kalkması. Bu olayın milat olması. Kurumların ve kişilerin adil şekilde cezalandırılmasını diliyorum” cümlelerini ekledi.

Trabzonspor-Fenerbahçe maçında yaşananlar Karadeniz basınına böyle yansıdıTrabzonspor-Fenerbahçe maçında yaşananlar Karadeniz basınına böyle yansıdı

Özbek TFF’nin istifasını hala isteyip istemedikleri sorusuna “Önümüzdeki günlerde Kulüpler Birliği Vakfı’nda bir toplantı olacaktır diye düşünüyorum. Burada sadece kulüplerin değil, TFF’nin de ihmali var mı, yok mu, bunların da incelemesini yapacağız. Bu olayların değerlendirmesini yaparken bu gerilimi üst seviyeye taşıyacak sözlerden kaçınmalıyız. Galatasaray olarak gerginliği tırmandıracak söylemlerin içerisinde artık olmayacağız. Kulüpler Birliği Vakfı’nda görüşler çok önemli” diye yanıt verdi.

Dursun Özbek Lucas Torreira ve Fernando Muslera’nın sözleşmelerinin uzatılacağını açıkladı. Başkan konuyla alakalı “Oyuncularımızın yeni sözleşmeleri konusunda çalışmalarımız sonuçlandı. Muslera’yla bizzat görüştüm. Bu konuyla ilgili Erden kardeşim de gerekli açıklamaları yaptı. Bir problem yok. 1+1 yıllık bir sözleşme olacak” diye konuştu. Özbek Trabzonspor-Fenerbahçe maçıyla ilgili “Bir whatsapp grubumuz var ama yazılanları söylemek yanlış olur. Her kulüp olaylara baktığı açıdan Trabzon’daki olayları değerlendiriyor. Orada yazılanlarla ilgili bir şey söylemem mümkün değil” dedi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.