Trabzonspor-Fenerbahçe maçında yaşananlar Karadeniz basınına böyle yansıdı

Trabzonspor-Fenerbahçe maçının ardından holiganlar sahaya girip Fenerbahçeli futbolculara saldırdı. Olaylı akşamın üstüne Karadeniz basını faturayı Halil Umut Meler ve Fenerbahçeli futbolculara çıkardı.

Spor 18 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
İşte Karadeniz basınında olaylı maçın yansımaları.

Trabzonspor-Fenerbahçe maçı Türk futbol tarihine geçti. Son aylarda olduğu gibi bu karşılaşma da olumsuz anlamda tarihe yazıldı. Karşılaşma sonunda 3-2 kazanan Fenerbahçeli oyuncular orta sahada kutlama yaparken Trabzonsporlu holiganlar sahaya inerek futbolculara saldırdı. Fenerbahçeli oyuncular soyunma odası koridorlarına kaçtıktan sonra olaylar yatıştı. Ancak Bright Osayi Samuel, Jayden Oosterwolde, Michy Batshuayi gibi isimler üstlerine koşan taraftarlara karşılık verirken Mert Müldür, köşe bayrağını söken bir taraftarın saldırısıyla, Dominik Livakovic de bir holiganın yumruğuyla karşı karşıya kaldı.

Bu anlar Türkiye’de olduğu kadar dış basında da ses getirdi. Gece 01.20 sularında stadyumdan ayrılabilen Fenerbahçe kafilesi sabaha karşı İstanbul’a varabildi. Kafileyi büyük bir kalabalık karşıladı.

Trabzon'da yaşananlar dış basına böyle yansıdıTrabzon’da yaşananlar dış basına böyle yansıdı

Dünya basını farklı manşetler ve özetlerle olayı okuyucularına aktarırken Türkiye’de Trabzon yerel basınının duruma yaklaşımı dikkat çekti. Trabzon basını Fenerbahçeli futbolcuların galibiyet sonrası sevincini provokasyon olarak nitelendirdi. Günebakış spor ekinde “Gergin geçen maçın ardından Fenerlilerin saha ortasında toplanıp sevinmesi taraftarı çileden çıkardı” yazısının altına “Provokatörler” başlığı attı. Haberin devamında Halil Umut Meler’in kararları da tartışma konusu olurken “Şapkadan çıkan tavşan” benzetmesi dikkat çekti. Görsel olarak Fenerbahçeli futbolcuların kutlama anlarının verilmesi de dikkat çekici bir ayrıntıydı.

Yerel basında yaşananlar böyle yorumlandı.

Karadeniz Gazetesi’nin spor sayfasında da tıpkı Günebakış’ta olduğu gibi “Provokatörler amacına ulaştı” manşeti yer alıyordu. Manşetin üstünde “Mert Hakan denen ‘Operasyonu Çocuğu’nu bilerek Trabzon’a getiren Fenerbahçe aynı tiyatroyu bir kez daha oynadı ve istediğini aldı. Derbi 3-2 biterken İstanbul ekibi soyunma odasına gitmek yerine sahanın ortasında sevinmeye çalışınca ortalık karıştı… Bu tür ‘Ayak Oyunları’na alışkın olan Fenerbahçe bir kez daha çirkinliği yaparak maçı kazandı…” dedi. Gazetenin yazarlarından Emre Yanık maç analizinde Fred’in attığı goller için “Fred kolay goller attı” derken hakem Halil Umut Meler’in de görevini yaptığını yazdı. Gazetenin manşetinin alt kısmında TFF ve MHK istifaya davet edildi.

Karadeniz Mert Hakan Yandaş’a odaklandı.

Kuzey Ekspres Gazetesi maçı “Şapkadan Rezillik Çıktı” manşetiyle okurlarına aktardı. Kapaktaki şapkada hakem Halil Umut Meler TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, MHK Başkanı Ahmet İbanoğlu’nun görselleri yer aldı. Manşetin üstünde “Fener ve Galatasaray’ın elinde oyuncak oldunuz… Dün akşamki olaylara zemin hazırladınız… İki takımı dokunulmaz kıldınız adeta koruyucu meleği rolüne büründünüz” yazısı dikkat çekti. Meler için Fenerbahçe’nin üçüncü golünden önce Umut Bozok’a yapılan harekette faul vermediği gerekçesiyle başarısız yorumu yapıldı. Ayrıca Fenerbahçeli futbolcuların maç sonu sevinçleri için de “Fenerbahçeli oyuncular provokatörlük yaptı, emellerine ulaşarak sahayı karıştırdı” dendi.

Ekspres de provokasyon merkezli yorum yaptı.

Taka ise tıpkı Ekspres gibi “Şapkadan çıkan tavşan” manşetini attı ve Halil Umut Meler’i öne çıkardı. Meler’in Batshuayi’nin golünden önce Jayden Oosterwolde-Umut Bozok mücadelesinde faul vermediğini belirttiler. “Fenerbahçeliler tahrik etmek için her şeyi yaptılar” denen gazetede Fenerbahçelilere yönelik olarak “İstediğiniz oldu mu?” sözleri yer aldı.

Taka da şapkadan çıkan tavşan metaforunu kullandı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.