İsmail Kartal: Oğlum yaralandı, Osayi-Samuel bayıldı

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal olaylı Trabzonspor maçından sonra ilk kez konuştu. Kameralara yansımayıp soyunma odası koridorunda yaşanan olayları anlatan Kartal oğlunun yaralandığını, Osayi-Samuel'in ise baygınlık geçirdiğini açıkladı.

Spor 19 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
İsmail Kartal, Trabzonspor maçı hakkında konuştu. Asıl olayların koridorlarda yaşandığını söyledi.

Süper Lig’in 30’uncu haftasında Fenerbahçe’nin Trabzonspor’u deplasmanda 3-2 mağlup ettiği mücadele maç esnasında ve sonrasında yaşanan tribün olaylarıyla gündeme damgasını vurdu. Yayıncı kuruluşun ve tribündeki seyircilerin kameralarına yansıyanlar dışında soyunma odası koridorlarında ne yaşandığı bilinmezken konu hakkında Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal ilk kez konuştu.

Hürriyet’e röportaj veren İsmail Kartal yaşanan şiddetin boyutlarını anlatmaya çalıştı.

‘Ben bu kadarını görmedim’

Karşılaşmanın ikinci yarısında sahaya atılan yabancı maddelerden dolayı takımının futbol oynayamaz hale geldiğini belirten Kartal “Maçta ikinci yarı başladı. Su şişeleri de sahaya atılmaya başladı. Yedek kulübesinde ben topladım bir kısmını bunların. Ama ilerleyen dakikalarda öyle bir hale geldi ki, Dusan Tadic ve Ferdi Kadıoğlu’nun bulunduğu o kanat, argo bir ifade kullanacağım bağışlayın, ‘Kaput’ oldu. Gidemiyor oyuncularım. Rakip yarı sahaya bile geçemiyoruz. Oyuncularım tedirgin. Ben bunca yıllık futbolculuk ve teknik adamlık hayatımda inanın bu kadarını görmedim. Düşünün kalecim sakatlanmış, onun üstüne meşale atılıyor, hakem izliyor” dedi.

‘Oğlumun kafasına davul tokmağıyla vurdular’

Sahada çıkan kavga sonrası soyunma odasında da olayların sürdüğünü açıklayan Kartal oğlunun dövüldüğünü ve Osayi-Samuel’in merdivenden itildikten sonra kısa süreli baygınlık geçirdiğini açıkladı.
“Maç bitti. Oyuncularım zor bir deplasmanda zor bir maçı kazanmanın verdiği sevinçle orta sahada toplandı. Hep birlikte seviniyorlar. Bu sevincin tahrik olduğunu söylüyorlar. Kadıköy’de 23 maç yenilmediğimiz, namağlup olduğumuz bir dönemde Trabzonspor bizi yendi. Sevinçten kalecilerini havaya attılar. Kazandılar, sevinmekte haklılar. O gün tek bir olay çıktı mı? Trabzon’daki maçta da biz kazandık ve oyuncularımız sevindi. Neden bundan gocunuyorsunuz? Futbolcum o saldırıda kendini korumasın mı? Ama asıl olaylar soyunma odası koridorlarında oldu. Kim kime vurdu belli değil. Antrenörleri olaya karıştı, saldırdı, kavgaya girdi. Bir ara Fred’e saldırdılar. Oğlum onu korumaya çalışırken yaralandı. Kafasına davul tokmağıyla vurmuşlar. Gözlerinize inanamazsınız ama ortam tam can pazarına döndü. O anda Osayi-Samuel’e de bir saldırı oldu. Üç basamaklı bir merdivenden itilmiş, başını duvara vurmuş. O an da kısa küreli bir baygınlık da geçirmiş oyuncu.”

Bir maçın sportif olmayan analizi: O tribün nasıl görülmedi!Bir maçın sportif olmayan analizi: O tribün nasıl görülmedi!

Söz Galatasaray maçına da geldi: 5-1 yenilince neden gülüyorsunuz?

Galatasaray’ın Trabzonspor’u Trabzon’da 5-1 mağlup ettiği karşılaşmanın ardından herhangi bir saha olayı çıkmadığını hatırlatan Kartal “Soyunma odasına girdiğimizde bir parça rahatladık. Takımdaki, oyunculardaki korkuyu gözlerinden okurdunuz. Hepimiz birbirimize sarıldık. Sonra düşündüm. Biz şampiyon olmayalım mı? Şampiyonluğa oynamayalım mı? 5-1 mağlup olduğunuzda gülüyorsunuz. O zaman bu tepkiyi o yenilgide niye göstermiyorsunuz? Fenerbahçe’ye de bana da haksızlık ediyorlar. O koridordaki görüntüleri kayıtları vardır. Onlarda da, Fenerbahçe TV’de de. Dedim ya can pazarından döndük” dedi.

‘Birilerine “İmparator”, bana gelince “Hoca mı bu?”

Yaşadığı süreç hakkında sitemlerde bulunan İsmail Kartal yeterli destek alamadığını belirterek “Haksızlık diyorum, evet haksızlık. Bıçak sırtında görev yapıyorum ben. Ne medyada ne de kendi camiamda destek var! Hoca kötü. Avrupa’da ilk 8’e girmiş, en çok ülke puanı kazandırmış bir hocaya ve takıma yapılıyor bunlar. Benim yaptığımı yabancı bir hoca yapsa heykelini dikerlerdi. Ama birileri imparator oluyor, dünyanın en iyi hocası oluyor. Ama İsmail Kartal’a gelince ‘Hoca mı bu?’ Gücüme gidiyor, ağırıma gidiyor. Benim de takımımım da önü kesiliyor” şeklinde konuştu.

17 Mart faciası: Türk konuşan kafa sisteminin çöktüğü gece17 Mart faciası: Türk konuşan kafa sisteminin çöktüğü gece

Mario Branco da konuştu: Tehdit edildik

Fenerbahçe Sportif Direktörü Mario Branco da yaşananlar hakkında görüş bildirdi. Oyuncularını savunan Portekizli “Oyuncularıma yönelik suçlamalar tamamen temelsiz. Bıçaklı, sopalı ve köşelerden bayrak direkli insanlar bizi tehdit ediyordu. Oyuncularımızın da nefsi müdafaa içinde hareket etmeleri gerekiyordu” dedi.

Olaylı maçtan geriye kalan soru işareti: Çevik kuvvet neredeydi?Olaylı maçtan geriye kalan soru işareti: Çevik kuvvet neredeydi?

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.