Savunma Bakanı Gizem Örge, ilkokuluna döndü

Filenin Sultanları'nın geçtiğimiz yaz başarıdan başarıya koşmasını sağlayan ve bu sezon da Fenerbahçe'yle hem Avrupa hem Türkiye'de şampiyonluk hedefleyen libero Gizem Örge ilkokuluna ziyarette bulundu.

Spor 8 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Gizem Örge, ilkokuluna geri döndü.

Fenerbahçe’nin başarılı liberosu Gizem Örge Cumhuriyet’in 100. yılında yükselen yıldızlardan oldu. Gizem yeniden döndüğü Milli Takım kadrosunda Milletler Ligi ve Avrupa Şampiyonası zaferlerinde baş mimarlardan oldu. Turnuvalarda en iyi libero ödüllerine uzanan Gizem formasını giydiği Fenerbahçe’yle de son derece başarılı bir sezon geçiriyor. Avrupa’da son dörde kalmayı başaran Sarı Melekler Sultanlar Ligi’nde de zirvede.

Kariyerinin zirvesindeki Gizem Örge ilkokulunu ziyaret etti. Başarılı sezonun arasında motive edici bir ziyarette bulunan Gizem “Mahalleye her geldiğimde okulumun önünden geçerken nostalji yaşıyorum. Okulumun içine uzun yıllardır girmiyordum. Şimdi anılarım canlandı. Voleybola başladığım yer Harzemşahlar İlkokulu’nun bahçesidir. Manşet almayı, servis atmayı mahallede öğrendim. Çok keyifli bir çocukluktu. Bu dönemde sokakta büyüme şansı bulamayan çocuklar için üzülüyorum. Biz şanslı bir jenerasyonduk. Hacı amcamız vardı, akşamüzeri gelip voleybol filesi kurardı. O olmadığı zamanda da mahallenin gençleri bu görevi üstlenirdi. Her akşam 6’ya 6 gerçek voleybol maçı yapardık. Çok küçüktüm, birisi çıksa da yerine beni alsalar diye beklerdim” dedi.

Ve işte karşınızda Eda Erdem heykeliVe işte karşınızda Eda Erdem heykeli

‘Kız çocuklarına hayallerinin peşinden gitme gücünü gösterdik’

8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle genç kızlara seslenen libero “Voleybol benim için çocuklukta sadece bir oyundu. Oynarken çok keyif aldığım bir şeydi ve hayalim gerçekleşti. Hayalimin peşinden gitmekten hiç vazgeçmedim. Voleybol hayalime hayat verdi. Kız çocuklarına en büyük tavsiyem, hayallerinin peşinden gitmeyi bırakmasınlar” şeklinde konuştu.

Örge, “Kadın Voleybol Milli Takımımızda başardıklarımızla tüm Türkiye’nin gururu olduk, kadınlara, kız çocuklarına ilham verdik. Bu çok kıymetli. Onlara hayallerinin peşinden gitme gücünü gösterdik. Pek çok kız çocuğuna ‘Ben de Gizem ablam, Eda ablam gibi olabilirim’ inancını verdik. Kazandığımız kupalardan daha fazlasını başardık. Sporda yeni bir çağ başlattık. Spor okulları kayıtları bizim şampiyonluktan sonra resmen patladı. ‘Sporla ne olacak?’ diyen ailelerin bakış açılarını da değiştirdik. Çocukken bir fotoğrafım var, üzerimde Fenerbahçe forması, okulun bahçesinde voleybol oynuyorum. O fotoğrafı sosyal medyaya koysam beni tanıyamazlar” değerlendirmesini yaptı.

Heykeli dikilen sporcu: Eda Erdem DündarHeykeli dikilen sporcu: Eda Erdem Dündar

Gizem Örge, Avrupa şampiyonluğundan sonra “Baba ben buradayım.” diyerek tüm Türkiye’yi duygulandırmasıyla ilgili, şunları kaydetti: “Çok kıymetli özel bir andı şampiyon olduğumuz an. Voleybol hayalimin peşinden koşmaya başladığım zamandan beri babamda benimle birlikte koşuyor. Bir gün bile ‘of’ demedi. Çamlıca Mahallesi’nden Demetevler’e yürürdüm. Babam iş çıkışı, her akşam beni alır eve getirirdi. Babam bizim takımın da babası gibiydi. Takımla turnuvalara, deplasmanlara gelirdi. Her gün antrenmana baklavayla, muzla gelirdi. Takıma asla eli boş gelmezdi. Ankara’dan ayrılana kadar hep yanımdaydı. Daha sonra fiilen yanımda olamasalar da annem de babam da hep beni desteklediler. Milli takımda olmadığım dönemde de üzüntüme ortak oldular. O yüzden yaşadığım gururu, mutluluk anını onlarla paylaşmak istedim.”

Başkan 10Haber'e anlattı: Vargas'ın bu smacı Çaycuma'da heykel olduBaşkan 10Haber’e anlattı: Vargas’ın bu smacı Çaycuma’da heykel oldu

‘Vargas’ın yaşadıkları kolay değil’

Aile boyu koyu Fenerbahçeli olduklarını ifade eden Gizem olimpiyatlara gitmenin kendisi için bir hayal olduğunu anlattı. “Savunma Bakanı” lakabının kendisine büyük gurur verdiğini anlatan başarılı sporcu, “Çok kıymetli bir lakap. Fenerbahçe’de tekrar kendimi buldum, taraftarlar beni benimsedi, sevdi. Milli takımda da böyle anılıyorum ve çok kıymetli benim için.” değerlendirmesini yaptı.

Milli Takımın yıldızı Melissa Vargas hakkında konuşan Gizem “Vargas’ın yaşadıkları kolay değil. Başka ülkeden geldi. Uzun yıllardır Türkiye’de mücadele ediyor. Muazzam bir enerjisi var. Dans etmeyi çok seviyor. Sahada gözü karadır. Defans oyuncusu olarak benim atlamayı bazen gözüme kestiremediğim toplara Vargas’ın kafa göz daldığını görüyorum. Sakatlanır diye aklım çıkıyor. Milli takım formasının hakkını sonuna kadar veriyor. Vargas bizim kahramanımız. Ülke olarak onunla gurur duyuyoruz” yorumunu yaptı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.