Trabzonspor’un gururu Eren Elmalı

Trabzonspor-Fenerbahçe maçı sonrası yaşananlar Türk futbol tarihine kara leke olarak geçti. Trabzon cephesinde kaptanından teknik direktörüne alınan mağlubiyet mevzu bahisken bir futbolcu vardı ki holiganlara karşı rakiplerine siper oluyordu.

Spor 19 Mart 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Eren Elmalı, Fenerbahçeli futbolculara siper oldu.

“Şimdi sahamız kapanacak belki bilmiyorum, bu kadar olaylar oldu, rakip de ne olacak, PFDK nasıl kararlar verecek, hiçbir şey bilmiyorum”

Bu cümleler, pazar akşamı Trabzonspor-Fenerbahçe maçı sonrası basın toplantısında Abdullah Avcı’nın cümleleri. Trabzonspor, sahasında Fenerbahçe’ye 3-2 kaybettikten sonra sarı-lacivertli oyuncular saha ortasında galibiyet kutlaması yaparken holiganların saldırısına uğradılar. Saldırı esnasında Fenerbahçeli bazı futbolcular bazı holiganlarla fiziksel temasa girdiler. Aralarında yumruk yiyenler oldu. Teknik heyette İsmail Kartal’ın oğlu dahil yaralananlar vardı.

Emin Özkurt 10Haber'e konuştu: Fenerbahçeli futbolcular ceza alacak mı?Emin Özkurt 10Haber’e konuştu: Fenerbahçeli futbolcular ceza alacak mı?

Ancak Trabzonspor teknik direktörü Abdullah Avcı, maç sonu açıklamalarında bu olaylardan birine bile değinmeksizin hakem eleştirisi yaptı. Ardından basın toplantısında da yukarıda görülen cümleyi söyledi. İlk yarıyı etkisiz bir oyun planı sonucu 2-0 geride kapatan Trabzonspor, ikinci yarıda sahaya yabancı madde yağdığı bir ortamda bir şekilde 2-2’yi yakaladı. Ancak bu skoru koruyamayan bordo-mavililer, son dakikaların golcüsü Michy Batshuayi’nin 87. dakikada sahne almasına engel olamadı.

Hem kanat oyuncularının hem de Fenerbahçe kulübesinin yabancı madde yağmuruna maruz kaldığı anlarda oyunun kontrolü Trabzon’a geçmişti. Oyunun durduğu anlarda yabancı maddelerden henüz 12. dakikada olumsuz etkilenen İsmail Kartal yerdeki su bardaklarını toplarken, Abdullah Avcı kulübesinden dahi çıkmıyor, taraftarı itidalli olmaya davet etmiyor, oyunun sağlıklı şekilde devam etmesine destek olacak hareketlerde bulunmuyordu. Bu iklimin sonucunda Türk futbolunu ‘marka değeri’ne dünya çapında balta vuracak hareketlerin yaşandığı maç sonunda ise Avcı’nın endişesi Fenerbahçeli futbolculara verilecek ceza oluyor.

Fenerbahçe'den kritik hamle: Ligden çekilme gündemdeFenerbahçe’den kritik hamle: Ligden çekilme gündemde

Üstelik bununla da kalmıyor. Trabzonspor cephesinden futbol kamuoyunu şaşkına çeviren tek açıklama Avcı’dan gelmedi. Kulübün resmi sosyal medya hesabı Halil Umut Meler’e yüklenen bir paylaşım yaparken maçta takımının ilk golünü atan Enis Bardhi de “Bu yaşanan manazara benim daha önce hiç yaşamadığım bir manzara. Maçın sonunda kutlama yaparken insanları provoke etmeye çalıştılar” diyerek adeta sahaya giren holiganların yaptığını meşrulaştırmak istercesine söylemlerde bulundu.

Ancak bir kişi vardı ki hem maç sırasında yaptıkları hem de maç sonundaki duruşuyla dikkat çekti. Karşılaşmanın Trabzonspor adına en çok mücadele eden, pozisyonu gereği en çok zorlanan isimlerinden Eren Elmalı, maç sırasında taraftarını da desteğini artırması için en çok teşvik eden isimlerden biriydi. Trabzon’un geri dönüş yaptığı bölümde dinamik oyunuyla da dikkat çekti. Ancak Eren’in en dikkat çekici pozisyonu meslektaşı Dominik Livakovic’e destek anıydı.

Ali Koç'tan rest... Fenerbahçe ligden çekilirse ne olacak?Ali Koç’tan rest… Fenerbahçe ligden çekilirse ne olacak?

Livakovic, Edin Visca’nın kavisli ortasını kornere çeldikten sonra yerde kaldı. Rakibinin ayağına basarak yere indiği için sakatlandı. Sağlık ekipleri oyun alanına gelirken Livakovic’in olduğu bölgeye yağan yabancı maddelerden biri Hırvat kalecinin çenesine geldi. Livakovic’in çenesinde kanama oluştu. Dolayısıyla tedavi uzadı. Liva tedavi olurken kendisini devam eden yabancı madde yağmurundan koruyan Trabzonsporlu futbolcu Eren Elmalı oldu.

Elmalı sadece burada Fenerbahçeli futbolcuya siper olmadı. Maç sonunda yaşanan istenmeyen olaylar sırasında Fenerbahçeli futbolcular soyunma odası koridorlarına doğru kaçarken sahada kalan tek bordo-mavi formalı futbolcu Eren’di. Tünel kapısına yakın bekleyen Elmalı sarı-lacivertli futbolcular yanından bir bir geçerken gelebilecek saldırılara karşı holiganları püskürtmeye çalıştı. Eren, Trabzonspor camiasının da rakibe saygı anlamında yaptıklarıyla Türk futbolunun da bu zor gecede gururu oldu.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.