Trabzonspor kupada direkten döndü

Türkiye Kupası son 16 maçında Gençlerbirliği'ne karşı 1-0 geri düşen Trabzonspor, karşılaşmayı son dakika golüyle 2-1 kazandı ve çeyrek finale yükseldi.

Spor 9 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Trabzonspor'dan son dakika golleriyle tur sevinci.

Süper Lig’de son dört maçını kaybeden ve üçüncülük yarışında yara alan Trabzonspor, sezonun tek kupa umudunu sürdürmek için Gençlerbirliği karşısına çıktı. Başkent ekibinin amacı sürprize imza atarak yoluna devam etmekti. Karşılaşma öncesinde Trabzonspor’un sosyal medya hesaplarından Eryaman Stadyumu’nun zeminini eleştirdiği paylaşım gündem oldu.

Maça Trabzonspor ataklarıyla başlandı. İlk 10 dakikadaki pozisyonlardan sonuç çıkmadı. 14. dakikada Gençlerbirliği kontratağında Melih Bostan topu kendi yarı alanından Trabzonspor ceza sahasına kadar sürdü, iki rakibini oyundan düşürdü ve Uğurcan Çakır’ı mağlup ederek takımını 1-0 öne geçirdi.

Golün ardından Trabzonspor atakları sıklık kazandı ancak kaleci Ertuğrul başarılı bir ilk yarıyı çıkarıp kalesini gole kapadı. İkinci yarı başında Edin Visca’nın karşı karşıya pozisyonunda golü bulamayan Trabzonspor beraberlik golü için duraklamaların son dakikasını bekledi. Yeni transfer Thomas Meunier’nin sağ kanattan kavisli ortasında sol bek Eren Elmalı’nın kafa vuruşuyla top ağlara gitti. Skor 1-1 oldu ve maç uzadı.

Uzatmaların ilk devresinin duraklama anlarına girilirken Edin Visca savunma arkasına enfes bir pas attı. Trezeguet topa hareketlendi, düzgün bir vuruşla Ertuğrul’u mağlup edip takımını öne geçirdi. Trabzonspor bu golle maçı 2-1 kazandı ve adını çeyrek finale yazdırdı.

Avcı da zeminden şikayetçi

Karşılaşma sonunda açıklamalarda bulunan Abdullah Avcı “Trabzonspor vazgeçmez, vazgeçmeden devam edecek. Türk futbolunun gelişimine katkı sağlayabilmek için bunun standart hale gelmesi lazım. Bugün yediğimiz golü görüyorsunuz, top dışarı çıkarken zeminden içeri giriyor. Sakatlanma riski çok yüksek. Sadece burası değil. TFF bu konuyla ilgili ne yapıyor? Uzun zamandır bir bilgilendirme yok. Hatta Süper Kupa finalinden sonra hiç sesleri çıkmıyor, hastalandılar diye düşünüyorum. İstanbul’da maça gidiyoruz, Esenyurt’ta oynuyoruz. Kriterlere hiç uygun değil, zemin çok kötü. Sonra o takım iki hafta sonra olimpiyat stadında oynuyor. Buna müsaade ediliyor. Bir deplasmana gidiyorsun, bir taraf tamamen duvar. Marka değeri nerede? Tribünler bomboş, kimse maça gelmiyor. Lütfen bu oyunun güzel tarafına, futbol ailesi olarak hepimiz katkı sağlayalım. Bu şartlar altında bence iyi oynadılar. İlk geçişte golü yedik. Geçiş takımına karşı oynadık. Gençlerbirliği takımını da tebrik ediyorum. Sinan hoca Türk futboluna yeni bir teknik adam vizyonu katacak diye düşünüyorum. Oyun içinde değişiklikler yapabiliyor” değerlendirmesini yaptı.

Avcı kendisine gelen eleştirilerle alakalı “Şampiyonluktan üç ay sonra da tepki aldım. Ben taraftarlarımızı çok seviyorum. Yarın öbür gün farklı olacak. Bu dünyanın her yerinde aynı. Ben bu kulübe çok şey borçluyum, kulüp bana borçlu değil. Ben de istiyorum 7-8 tane iyi oyuncu alalım. Farklı oyunlar oynayalım. Şimdi 8 tane oyuncu alıp kulübü mü borçlandıralım, yoksa bu süreci doğru mu geçelim. Trabzonspor aldığı oyuncuyu iki sene bekleyemez” dedi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.