Muci, Kartal’ı finale uçurdu

Türkiye Kupası yarı final ikinci maçında başkentte 0-0 biten karşılaşmanın rövanşında Ankaragücü'nü Dolmabahçe'de ağırlayan Beşiktaş rakibini 1-0 mağlup etti. Bu sonuçla tur atlayan siyah-beyazlılar adını finale yazdırdı.

Spor 7 Mayıs 2024

Türkiye Kupası yarı final ikinci maçında Beşiktaş ve Ankaragücü karşı karşıya geldi. Bu sezon ligde ve Avrupa’da sezona erken havlu atan siyah-beyazlılarda kupa hedefine odaklanan taraftarlar tribünleri doldurdu. Beşiktaş’ın eski futbolcusu Ricardo Quaresma da karşılaşmayı stadyumda takip etti.

İki takımın da oldukça istekli başladığı karşılaşmada ilk tehlikeyi ev sahibi ekip geliştirdi. 21’inci dakikada Rashica’nın derin pasına hareketlenen Semih Kılıçsoy kale sahası içerisinde şut şansı yakaladı ancak genç oyuncunun vuruşu yan ağlarda kaldı. 31’inci dakikada Rashica bu kez kendisi kaleyi yokladı ancak Kosovalı oyuncunun şutu yandan dışarı gitti. 40’ta konuk ekip etkili geldi. Ceza sahasına topla giren Bassogog topu geriden gelen Flips’e bıraktı. Flips’in gelişine şutunda top yan ağlarda kaldı. Karşılaşmada soyunma odasına golsüz eşitlikle girildi.

Beşiktaş ikinci devreye iki değişiklikle başladı. Semih Kılıçsoy ve Al-Musrati kenara gelirken Muleka’yla Gedson Fernandes oyuna dahil oldu. Ankaragücü cephesinde ise Ali Sowe ve Atakan Çetinkaya, Emre Belözoğlu’nun hamleleri olarak sahaya sürüldü. İkinci yarıda ilk tehlike başkent temsilcisinden geldi. 50’de Chatzigiovanis uzak köşeyi yokladı ancak Mert Günok gole izin vermedi. Mücadelede bir saatlik dilim sona ererken sakatlık geçiren Ghezzal yerini Chamberlain’e bıraktı. 70’inci dakikada sahasından çıkmaya çalışan Ankaragücü’nde büyük bir hata geldi. Tolga’nın ayağının kayması sonrası topu bir anda önünde bulan Muci uzak köşeye sert bir vuruş yaptı. Kaleci Ertaç’ın temasına rağmen fileleri bulan topla Beşiktaş evinde 1-0 öne geçti. 82’de siyah-beyazlılar farkı ikiye yükseltmeye çok yaklaştı ancak Cenk’in şutunda top önce kaleci Ertaç, ardından da direğe temas ederek oyun alanının dışına çıktı. Karşılaşmanın kalan diliminde başkent temsilcisi maçı uzatmaya götürmek için çok fazla risk alsa da aradığı golü bir türlü bulamadı. Mücadelenin son anlarında Beşiktaş Muci’nin doğrudan kaleyi yokladığı serbest vuruşta bir kez daha gole yaklaşsa da kaleci Ertaç genç oyuncuya dur dedi. Bu aksiyon maçın son pozisyonu oldu. Karşılaşmadan 1-0 galip ayrılan Beşiktaş Türkiye Kupası’nda finale yükseldi.

Beşiktaş’ın finaldeki rakibi 8 Mayıs Çarşamba günü Fatih Karagümrük ve Trabzonspor arasında oynanacak maç sonrası belli olacak. Yarı finalin diğer ayağındaki ilk maçı bordo-mavililer evinde 3-2 kazanmıştı.

Derbide 2 bin 400 Fenerbahçe taraftarı olacakDerbide 2 bin 400 Fenerbahçe taraftarı olacakSiyah-beyazlılar 17’nci kez finalde

Ankaragücü’nü geçerek Türkiye Kupası’nda finale yükselen Beşiktaş organizasyon tarihinde 17’nci kez bu başarıyı gerçekleştirdi. Şimdiye kadar çıktığı 16 finalin 10’unda zafere uzanan kara kartal, altı kez ise sahadan üzülerek ayrıldı. Beşiktaş kupada çıktığı son beş finalin tamamında kazanan taraf olmayı başardı.

Ernest Muci: Finale çıktığımız için mutluyuz

Takımına final bileti getiren golü attığı maçtan sonra mikrofonlara konuşan Ernest Muci “Bizim için çok önemli bir galibiyet oldu. Herkes bizden galibiyet ve finale çıkmamızı bekliyordu. Taraftara bizlere gösterdikleri destekten dolayı teşekkür etmek istiyorum. Bu desteği almak bizim adımıza çok önemliydi. Her topa, mücadeleye girdiğimiz, karakter gösterdiğimiz için onlar da memnun olmuşlardır. Finale çıktığımız için mutluyuz” dedi.

Tribünlerin yarattığı atmosferden övgüyle bahseden genç futbolcu, “Bu takım bu atmosferi her zaman hak ediyor. Bu atmosfer bize çok yardımcı oldu, maçta her şeyimizi verebildik. Hepimiz için taraftarımız için önemli bir galibiyetti” diye konuştu.

Feyyaz Uçar: Listemizde Di Maria yok

Beşiktaş Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Feyyaz Uçar, Ankaragücü maçı sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Angel Di Maria’nın gündemlerinde olmadığını söyleyen Uçar, “Di Maria, Samet Aybaba’nın hazırladığı listede yok. Gelecek hocanın listesinde olur mu bilmiyorum. Bu da olmayacak demek değil. Seneye hedefe oynayacak takım kurmak istiyoruz. Nokta transfer olarak düşünülebilir bu oyuncular” dedi.

Gelecek sezonun çalışmalarına başladıklarını belirten Uçar, “Bugünkü maç çok önemliydi. Bu maçtan sonra gelecek sezonun planlamasını yapmak zorundayız. Listemizde birçok isim var, hocamız da henüz belli değil. Başkanın çabaları devam ediyor. 23’üne kadar hoca konusunda bir açıklama yapmamamız tebliğ edildi. Buna uymaya çalışacağız. Futbolcu transferleriyle ilgili çalışmalara devam edilecek. Her koltuğu doldurarak maç boyunca destek veren taraftarımıza teşekkür ediyoruz. Maç öncesi yaptığımız çağırıyı ciddiye aldılar. Beşiktaşlının kötü gün taraftarı olduğunu gösterdiler. Böyle bir galibiyete ihtiyacımız vardı. Önce taraftara sonra emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Muci devre arası yapılan bir transferdi, adaptasyonu uzun sürmedi. Bugün solda başladı ortada devam etti. Yetenekli bir oyuncu. Önümüzdeki sezon büyük katkı sağlayacağını düşünüyoruz, kendisinden memnunuz” şeklinde konuştu.

Uçar, kupa finalinin oynanacağı şehir ile ilgili olarak ise “Vatanımızın her şehrinde oynarız, şeref duyarız. Ülkedeki her stat bizim için uygundur. Hangi statta olursa olsun elimizden geleni yapacağız” diyerek sözlerini tamamladı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.