Sporda çarşamba günü de dolu bir gündemle karşımızda. Milli tenisçi Zeynep Sönmez Tunus'taki Jasmin Açık'ta ikinci tura adını yazdırmayı başardı. İşte günün öne çıkan diğer gelişmeleri.

Türk tenisinin son dönemdeki en önemli temsilcilerinden Zeynep Sönmez Fas’ta sahne aldı. Jasmin Açık’ta mücadele eden Zeynep turnuvanın son 32 aşamasında İspanyol rakibi Rebeka Masarova ile karşı karşıya geldi. Dünya 116’ncısı rakibine karşı zorlanan Zeynep’in maçı tam iki saat 35 dakika sürdü. Masarova ilk seti 6-4 kazandı. Zeynep ikinci sette maça tutundu. Ancak 7-6 biten set iki ismi de yordu. Psikolojik olarak rakibine karşı üstünlüğü ele geçiren Zeynep bunu iyi değerlendirdi, 6-3’lük üstünlükle maçı 2-1 önde noktaladı.

Tunus’un Monastir şehrinde düzenlenen WTA 250 turnuvasında adını son 16 tenisçi arasına yazdıran Zeynep’in bu aşamada karşılaşması 12 Eylül günü. Rakibi altı numaralı seri başı Belçikalı Greet Minnen.

Zeynep Tunus’ta ikinci turda.

ABD’de Pochettino dönemi

Kulüp futbolunda son olarak Chelsea’yi çalıştıran Arjantinli teknik direktör Mauricio Pochettino ABD Milli Futbol Takımının yeni antrenörü oldu. Pochettino yaptığı açıklamada “ABD Milli Takımı’nın yeni teknik direktörü olma kararı almak benim için sadece futbolla değil, bu ülkenin içinde bulunduğu yolculukla da ilgiliydi. Burada gerçekten tarihi bir şey başarma enerjisi, tutkusu ve isteği var. Bana ilham veren şeyler bunlardı” dedi.

Arjantinli daha önce Tottenham ve PSG gibi önemli kulüpleri de çalıştırmıştı. Pochettino teknik direktörlük kariyeri boyunca Fransa Süper Kupa, Fransa Ligue 1 ve Fransa Kupası şampiyonlukları yaşadı.

Afyon’da Motokros çılgınlığı: 400 bin kişi geldi

Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF) Başkanı Ogün Baysan, Dünya Motokros Şampiyonası’nı anlattı.

Afyonkarahisar, Dünya Motokros Şampiyonası ve NG Afyon MotoFest ile 400 binden fazla ziyaretçiyi ağırladı. Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF) Başkanı Ogün Baysan, AA muhabirine, motokros yarışlarına ilginin her geçen yıl daha da arttığını söyledi. Etkinliklerin 6 Eylül Cuma günü konserle başladığını hatırlatan Baysan, “Cumartesi ve pazar günkü yarışları da tüm kategorilerde sorunsuz şekilde bitirdik. Takımlar Çin’e gidecek. Bütün takımlardan teşekkür aldık. Yine pistimizi ve padoku övdüler. Bu da bizi gururlandırdı.” dedi.

Organizasyonu büyütmek istediklerini belirten Baysan, “Bu yıl seyirci inanılmazdı. İlk yıllarda 5 bin kişiyle başladık. Şu anda 400 bini aştı. Sadece cumartesi günü 120 binin üzerinde seyirci vardı. İçeri girip çıkmak bile çok zordu. Sportif tarafta da seyircimiz çok arttı. Bu sene altıncısını düzenledik ve insanlar bunu benimsedi.” diye konuştu. Baysan, Türkiye ve dünyanın Afyonkarahisar’da buluştuğunu vurguladı. Yarışların, MXGP TV’nin kapalı devresinden 1.8 milyar insana ulaştığını ifade eden Baysan, “Ciddi bir reklam dönüşünü Afyonkarahisar’a kazandırdığına inanıyorum. Özellikle otel ve esnaf çok memnun. Afyonkarahisar bu işin önemini kavradı. Afyonkarahisar Valiliği ve belediyesi bunun önemini defalarca vurguladı. Bu iş burada çığ gibi büyür.” değerlendirmesinde bulundu.

Süper Lig’in iki eskisinden bir ilginç transfer hikayesiTürkiye Kupası’nda heyecan sürdü

Süper Lig’e verilen milli arada alt liglerde mücadele veren ekipler Türkiye Kupası’nın birinci turundaki maçlarını oynamayı sürdürdü. 12 maçın birden oynandığı günde alınan toplu sonuçlar şöyle:

Karşılaşmalarda alınan sonuçlar şöyle:
Çankırı Futbol SK-Kırıkkale FK: 1-2
Dersimspor-Adıyaman FK: 0-7
Bayburt Özel İdare-Serhat Ardahanspor: 2-0
Şırnak Petrol SK-Kurtalanspor: 4-1
Bitlis Özgüzelderespor-Hakkari Zap SK: 2-0
Kelkit Hürriyet SK-Kars 36 Spor: 3-1 (Uzatmalar)
Kahramanmaraşspor-Nevşehir Belediyespor: 1-0
Etimesgut Belediyespor-Kırşehir Futbol SK: 1-0
Bucak Belediye Oğuzhanspor-Denizlispor: 6-5 (Penaltılar)
Yeşil Yalova FK-Yeni Çanspor: 3-0
Zonguldak Kömürspor-Bartınspor: 2-0
Uşakspor-1922 Konyaspor: 4-0

TÜBAD Turnuvası’nda şampiyon Karşıyaka

Karşıyaka kupasını aldı.

Türkiye Basketbol Antrenörleri Derneği (TÜBAD) ve Türkiye Basketbol Federasyonu’nun (TBF) desteğiyle “Nirvana Basketball Weeks” kapsamında düzenlenen 17. TÜBAD Mehmet Baturalp Turnuvası sona erdi. Anadolu Efes, Galatasaray ve Karşıyaka’nın katıldığı turnuvanın son maçı Karşıyaka ve Galatasaray arasında oynandı. İzmir temsilcisi ilk periyodu 19-16 üstün geçerken devre arasına da 41-38 önde gitti. İkinci yarıda farkı açan Karşıyaka üçüncü çeyreği 66-51 önde geçtiği maçı 83-71 kazanmayı başardı. İzmir ekibi bu skorla turnuvayı şampiyon tamamladı, Anadolu Efes ikinci, Galatasaray ise üçüncü oldu.

Kerem Aktürkoğlu’ndan Galatasaray’a veda: Kendinize iyi bakınŞahika Ercümen’den bir uluslararası başarı daha

Şahika bronz madalya kazandı.

Dünya serbest dalış rekortmeni milli sporcu Şahika Ercümen, Fransa’da düzenlenen 33. AIDA Dünya Serbest Dalış Şampiyonası’nda boy gösterdi. Ercümen, Korsika’da 52 ülkeden sporcunun katıldığı şampiyonada “paletsiz ip destekli” kategorisinde 77 metreye inerek üçüncü oldu. Antalya’nın Kaş ilçesinde geçen hafta Serbest Dalış Türkiye Şampiyonası’nda üç altın madalya kazanan Ercümen, Fransa’da elde ettiği başarının ardından hava koşullarının çok zorlayıcı olduğunu belirterek suyun çok soğuk olması nedeniyle pek çok dalgıcın dalışlarda sorun yaşadığını dile getirdi.