Spor dünyasında salı gününün gündemi dolu dolu. Ferhat Arıcan hedeflerini açıkladı. Yunus Akgün, Galatasaray'a geri döndü. İşte futbol, basketbol ve diğer spor dallarında yaşanan gelişmeler...

Spor dünyasında salı gününün getirdikleri yoğun. Olimpiyat madalyalı milli cimnastikçi Ferhat Arıcan Pars 2024 hedeflerini açıkladı. Galatasaraylı Yunus Akgün Leicester City’de geçirdiği kiralık sezonun ardından sarı-kırmızılılara geri döndü. Rafting Türkiye Şampiyonası Rize’de sona erdi. İşte sporda günün getirdikleri…

Ferhat Arıcan: Tarihte bir ilki daha gerçekleştirmek istiyorum

Ferhat Arıcan olimpiyat hedefleri hakkında konuştu.

Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları’nda kazandığı bronz madalyayla cimnastikte Türkiye’nin tarihine geçen Ferhat Arıcan Paris’te altın madalya kazanarak yeni bir başarıya daha imza atmak istiyor. Bolu’da gerçekleştirilen Paris 2024 Olimpiyatları hazırlık kampının tamamlayan Artistik Cimnastik Erkek Milli Takımı’nın kaptanı Ferhat Arıcan olimpiyatlara kalan kısa süreyi en iyi şekilde değerlendirmeye çalıştıklarını söyledi. Ferhat, Tokyo 2020’de yaşadıkları tarihi sevinçten sonra Paris’te de aynı başarıyı yakalamak istediklerini dile getirerek “Bireysel olarak hedefim tabii ki, Tokyo 2020’de aldığım madalyanın üzerine koymak ve üst üste iki olimpiyat madalyalı sporcu unvanını kazanmak. Tarihte bir ilki daha gerçekleştirmek istiyorum” dedi.

Takım olarak olimpiyat oyunlarına gittiklerini hatırlatan Ferhat bu başarının da tarihte bir ilk olduğunu vurguladı: “İlklerin takımı diyorum. Bu takımın kaptanı olmaktan gurur duyuyorum. Bütün cimnastikçilerin bu takımı örnek almasını istiyorum. Bu takım şu zamana kadar gelmiş en iyi takım.”

Ersu Şaşma Almanya’da birinci oldu

Dünya Atletizm Birliği Kıta Turu’nun gümüş kategori organizasyonları arasındaki etkinliklerinden biri olan Uluslararası Pfingstsportfest Rehlingen yarışması Almanya’da düzenlendi. Organizasyonda mücadele eden milli atlet Ersu Şaşma erkekler sırıkla atlamada 5,77 metrelik atlayışıyla birinci oldu.

Rafting Türkiye Şampiyonası Rize’de tamamlandı

Rafting Türkiye Şampiyonası’nda kazanan sporculara madalyaları verildi.

Rize’nin Ardeşen ilçesindeki Vali Recep Yazıcıoğlu Kano ve Rafting Parkuru Fırtına Deresi’nde Türkiye Rafting Türkiye Şampiyonası yarışları düzenlendi. Organizasyonda 17 ilden katılım gösteren 27 kulübe mensup 300 sporcu madalya için yarıştı.

Yarışlar sonucunda açık yaş erkekler kategorisinde Ardeşen Belediyespor, açık yaş kadında Ataşehir Doğa Sporları Kulübü, açık yaş karışıkta Rize Adrenalin Doğa Sporları Kulübü, 23 yaş altı erkekte Çaykur Rize Gençlik ve Spor Kulübü, 23 yaş altı kadında Dalaman Sarsala Spor Kulübü, 23 yaş altı karışıkta Yozgat Çekerek Belediyespor, 19 yaş erkekte Ardeşen Belediyespor, 19 yaş kadında Tunceli Gençlik ve Spor Kulübü ve 19 yaş karışıkta Yozgat Çekerek Belediyespor birinci oldu.

Yunus Akgün, Leicester City’ye veda etti

Galatasaray’dan sezon başında Championship ekibi Leicester City’ye kiralanan milli futbolcu Yunus Akgün sezonun tamamlanmasının ardından İngiliz ekibine veda etti. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan milli futbolcu “Kulüpteki herkese, antrenörlere, takım arkadaşlarıma, fizyoterapistlerime ve beni daha iyi bir oyuncu yapmak için yardımcı olan herkese teşekkür ederim. Yeni sezonda başarılar diliyorum” dedi.

Yunus Akgün açıklamasında Leicester City taraftarı için de “Sevgili taraftarlar, bana inandığınız, 90 dakika boyunca desteklediğiniz ve enerji kaynağı olduğunuz için teşekkür ederim” ifadesini kullandı. Yunus Galatasaray ve Fenerbahçe arasında oynanan karşılaşmayı RAMS Park’ta takip etmişti.

1. Lig play-off finali için adres Adana

Süper Lig’e yükselecek son takımın belirleneceği 1. Lig play-off final maçının tarihi ve lokasyonu belirlendi. Türkiye Futbol Federasyonundan yapılan açıklamada Yeni Adana Stadı’nda oynanacak finalin saat 20.00’de başlayacağı bildirildi. 1. Lig play-off finalinde Sakaryaspor ile Bodrum FK-Ahlatcı Çorum FK eşleşmesinin galibi karşı karşıya gelecek. İki takım arasında Çorum’da oynanan ilk karşılaşma 1-1 beraberlikle tamamlandı.

NBA’de yılın en iyi savunma beşleri açıklandı

NBA’de sezonun iyi savunma beşleri belli oldu. spor yazarları ve yayıncıların katıldığı oylamayla sonucu belirlendiği açıklanan kadrolarda bu sezon kariyerinin dördüncü ‘Yılın Savunmacısı’ ödülünü kazanan Rudy Gobert en fazla oy alan isim oldu.

– En iyi 5
Bam Adebayo (Miami Heat)
Anthony Davis (Los Angeles Lakers)
Rudy Gobert (Minnesota Timberwolves)
Herbert Jones (New Orleans Pelicans)
Victor Wembanyama (San Antonio Spurs)

– En iyi ikinci 5
Alex Caruso (Chicago Bulls)
Jrue Holiday (Boston Celtics)
Jaden McDaniels (Minnesota Timberwolves)
Jalen Suggs (Orlando Magic)
Derrick White (Boston Celtics)

Valilikten derbi açıklaması: Beş şahıs hakkında adli işlem başlatılmıştır

Mesut Özil’den TFF’ye ziyaret

Mesut Özil’den TFF’ye ziyaret.

Eski futbolculardan Mesut Özil Türkiye Futbol Federasyonu’nu ziyaret etti. Özil, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi’yle görüşme yaptı. Görüşmenin ardından Özil’e 10 numaralı milli takım forması hediye edildi. TFF’den yapılan açıklamada “Almanya Millî Takımı’nın Türk asıllı eski futbolcusu Mesut Özil, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi’yi makamında ziyaret etti. Mesut Özil Almanya’daki 10 şehrin ev sahipliğinde 14 Haziran – 14 Temmuz 2024 tarihleri arasında düzenlenecek olan 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası öncesinde A Millî Takımımız için başarı dileklerini iletti” dendi.

Göztepe İsmail Köybaşı’nın sözleşmesini uzattı

TFF 1. Lig’de sezonu ikinci olarak tamamlayıp Süper Lig’e çıkma başarısı gösteren Göztepe takımı iç transferde ilk imzasını attı. Göztepe Süper Lig deneyimi olan sol bek İsmail Köybaşı’yla bir yıl sözleşme uzatıldığını duyurdu. Beşiktaş ve Fenerbahçe gibi kulüplerin de formasını terleten oyuncu hakkında “Ailemize katıldığı ilk günden itibaren kulübümüzü evi olarak benimseyen, şanlı formamızı sırtına geçirdiği ilk andan itibaren büyük bir özveriyle mücadele eden kaptanımız İsmail Köybaşı’nın sözleşmesi, şartların yerine gelmesiyle birlikte 1 yıl uzamıştır” dendi. 34 yaşındaki Köybaşı geçtiğimiz sezon 20 maçta 4 asistle takımına katkı sağlamıştı. Oyuncu 2022 yazından bu yana Göztepe formasını giyiyordu.

Yusuf Erdoğan Adana Demirspor’dan ayrılıyor

Ajansspor’un haberine göre 31 yaşındaki tecrübeli futbolcu Yusuf Erdoğan alacaklarının ödenmemesi gerekçesiyle Adana Demirspor’la sözleşmesini tek taraflı feshetti. Erdoğan Mavi-Lacivertli formayı 45 maçta giydi ve 7 kez rakip fileleri havalandırdı. Demirspor bu sezon maddi olanaksızlıklar nedeniyle birçok futbolcusuyla yollarını ayırmıştı. Jonas Svensson, Arber Zeneli, Kevin Rodrigues, Younes Belhanda, David Akintola, Badou Ndiaye, Benjamin Stambouli gibi isimler bedelsiz olarak takımdan ayrılmıştı.

Başakşehir, Mehdi Abeid’le yollarını ayırdı

Kulüpten yapılan açıklamada “Sezon başında takımımıza katılan Mehdi Abeid ile karşılıklı anlaşarak yollarımız ayrılmıştır. Cezayirli futbolcuya kulübümüze vermiş olduğu emekler için teşekkür ediyor, kariyerinin geri kalan bölümünde başarılar diliyoruz.” dendi. Temmuz 2023’te Başakşehir kadrosuna katılan oyuncu 20 maçta forma giymiş ve 3 gol 3 asistlik katkı sağlamıştı.

Stefan Kuntz Hamburg’a doğru

A Milli Takımın eski teknik patronu Stefan Kuntz, Bundesliga 2’de geçtiğimiz sezonu dördüncü sırada tamamlayan Hamburg’un yeni sportif direktörü olmaya hazırlanıyor. Sky Almanya’nın haberine göre iki taraf anlaşma aşamasına geldi. Hamburg yönetimi, bu görevi beş senedir üstlenen Jonas Boldt ile yollarını ayırdı. 61 yaşındaki teknik direktör Eylül 2021 ve Eylül 2023 arasında iki yıl Türkiye’yi çalıştırmıştı.

Chelsea ve Pochettino’nun yolları ayrıldı

Chelsea, Arjantinli teknik direktör Mauricio Pochettino ile yollarını ayırdı. Geçtiğimiz yaz takımın başına geçen hoca, Premier Lig’de inişli çıkışlı geçen sezonu takımıyla beraber 63 puan toplayıp altıncı sırada bitirmeyi başarmış ve Avrupa kupaları için bilet almıştı. Ancak bu performans yetersiz gelmiş olacak ki Pochettino ile yollar ayrıldı. Todd Boehly, Chelsea’yi satın aldıktan sonra Thomas Tuchel’le yollarını ayırmış ardından Graham Potter’la anlaşmış ancak İngiliz teknik direktör de sezonu bitirememişti. Kulüp efsanesi Frank Lampard 2022-23 sezonunu tamamlarken yaz aylarında büyük bütçe ve birçok transferin yapıldığı kadro Pochettino’ya emanet edilmişti. Arjantinli takımla en başta bekleneni verememiş sonlara doğru toparlayıp kafasını Avrupa kupaları potasına sokmuştu.

Cristiano Ronaldo altıncı Avrupa Şampiyonası’na geliyor

Portekiz’in kadrosu açıklandı.

Roberto Martinez yönetimindeki Portekiz’in EURO 2024 kadrosu açıklandı. Türkiye’yle aynı grupta yer alan ekipte Cristiano Ronaldo’nun kadroda olması dikkat çekti. Kariyerine Suudi Arabistan’ın El Nassr takımında devam eden Ronaldo böylelikle altıncı kez bir Avrupa Şampiyonası’nda kadroda olacak. Ronaldo dışında Porto’nun deneyimli stoperi Pepe de kadroda. 41 yaşındaki oyuncu da tecrübesiyle takımına katkı sağlamaya çalışacak. Forvet hattında görev alması beklenen oyuncuların kalitesi dikkat çekici. Bernardo Silva, Rafa Leao, Diogo Jota, Pedro Neto, Joao Felix gibi isimler Portekiz’i başarıya götürmeye çalışacak.

İngiltere’nin 33 kişilik kadrosu belli oldu

İngiltere’de geniş kadro açıklandı.

Avrupa Şampiyonası öncesi İngiltere Milli Takımı’nın 33 kişilik geniş kadrosu açıklandı.  Marcus Rashford, Ben Chilwell, Reece James, Jordan Henderson, Nick Pope, Raheem Sterling,  Jadon Sancho gibi isimlerin kadroda olmaması dikkat çekti. Rashford hakkında soru alan Gareth Southgate “Kadroya aldığım diğer oyuncular, Marcus Rashford‘dan daha iyi sezon geçirdi! Kararımın nedeni bu kadar basit” dedi. İngiltere’nin geniş kadrosundan yedi kişi haziran ayı içinde kadrodan çıkarılacak ve ekip 26 kişiye inecek.

Hırvatistan’ın EURO 2024 kadrosuna Livakovic de çağrıldı

Zlatko Dalic’in tercih ettiği turnuva kadrosu açıklandı.

EURO 2024’te mücadele edecek Hırvatistan Milli Takımı’nın kadrosu açıklandı. Fenerbahçe’den kaleci Dominik Livakovic’in de davet aldığı kadroda Real Madrid’in yıldız orta sahası Luka Modric de yer aldı. Turnuvada İspanya, İtalya ve Arnavutluk’un olduğu B Grubu’nda bulunan Hırvatistan Milli Takımı’nın aday kadrosuna çağrılan futbolcular şöyle:
Kaleci: Dominik Livakovic (Fenerbahçe), Ivica Ivusic (Pafos), Nediljko Labrovic (Rijeka)
Defans: Domagoj Vida (AEK), Josip Juranovic (Union Berlin), Josko Gvardiol (Manchester City), Borna Sosa (Ajax), Josip Stanisic (Bayer Leverkusen), Josip Sutalo (Ajax), Martin Erlic (Sassuolo), Marin Pongracic (Lecce)
Orta saha: Luka Modric (Real Madrid), Mateo Kovacic (Manchester City), Marcelo Brozovic (Al-Nassr), Mario Pasalic (Atalanta), Nikola Vlasic (Torino), Lovro Majer (Wolfsburg), Luka Ivanusec (Feyenoord), Luka Sucic (Salzburg), Martin Baturina (Dinamo Zagreb)
Forvet: Ivan Perisic (Hajduk Split), Andrej Kramaric (Hoffenheim), Bruno Petkovic (Dinamo Zagreb), Marko Pjaca (Rijeka), Ante Budimir (Osasuna), Marco Pasalic (Rijeka)

Slovenya’dan Zajc ve Balkovec’e davet

Slovenya Milli Takımı’nın kadrosu açıklandı.

Slovenya Milli Takımı’nın EURO 2024 kadrosu açıklandı. Kadroda Fenerbahçe forması giyen Miha Zajc ve Alanyaspor’da forma giyen Jure Balkovec gibi isimler de yer aldı. Slovenler C Grubu’nda İngiltere, Sırbistan ve Danimarka ile son 16 mücadelesi verecek.

Simon Kjaer Milan’a veda etti,

Milan’ın 35 yaşındaki stoperi Simon Kjaer, sezon sonunda takımdan ayrılacak. Kjaer, 2020 yazında 3.7 milyon euro karşılığında Sevilla’dan transfer edilmişti. Deneyimli stoper takımıyla Serie A şampiyonluğu yaşamıştı. Danimarkalı futbolcu bir dönem Türkiye’de Fenerbahçe formasını da terletmişti.

Beşiktaş Holly Winterburn’ü açıkladı

Beşiktaş Kadın Basketbol Takımı 2024-25 sezonu kadro yapılanması kapsamında transfer çalışmalarını sürdürüyor. Siyah-beyazlı takım son olarak Holly Winterburn transferini açıkladı. Kulüpten yapılan açıklamada “Son olarak İngiltere’nin London Lions takımıyla EuroCup Women şampiyonu olan kadroda yer alan Winterburn 1 Ekim 2000 İngiltere doğumlu, 1.80 CM boyunda ve guard olarak görev yapmaktadır. Başarılı milli oyuncu 3 kez WBBL yılın sporcusu olurken U20 Avrupa Şampiyonası’nda da All-Star Five ödülüne layık görülmüştü” dendi.

İpek Öz’den Fransa’da erken veda

Milli tenisçi İpek Öz, Fransa Açık elemelerine ilk turda veda etti. Öz, sezonun ikinci Fransa Açık’ın elemelerinin ilk turunda karşılaştığı Noma Noha Akugue’ye 2-1 yenilerek elendi.

RAMS Park’a final maçı verildi

3. Lig ekiplerinden 52 Orduspor ve Elazığsoır’un 2. Lig’e yükselmek için karşılaşacağı play-off final mücadelesinin oynanacağı stadyum belli oldu. Federasyondan alınan karara göre mücadelenin Galatasaray’ın evi olan RAMS Park’ta oynanacağı açıklandı.

İsrail-Gazze Savaşı kadın futbolunu da etkiledi

2025 Kadınlar Avrupa Şampiyonası Elemeleri’nde İskoçya ile İsrail arasında 31 Mayıs’ta Glasgow şehrinde oynanacak maça güvenlik gerekçesiyle iki takımın taraftarlarının da alınmayacağı açıklandı. İsrail’in ev sahipliğinde 4 Haziran’da Macaristan’da yapılacak karşılaşma da taraftarsız oynanacak.