Süper Lig'de haftanın hakemleri açıklandı. Pazar akşamı 20.00'de oynanacak Trabzonspor-Beşiktaş karşılaşmasını Ali Şansalan yönetecek.

Süper Lig’de beşinci hafta heyecanı yaşanacak. Milli aranın ardından yeniden başlayacak ligde birbirinden çekişmeli maçları yönetecek hakemler de belli oldu. Buna göre ligin ilk büyük maçında Ali Şansalan görev alacak. Trabzonspor’un Beşiktaş’ı konuk edeceği ve 15 Eylül Pazar akşamı saat 20.00’de başlayacak mücadeleyi Şansalan yönetecek.

Şansalan kariyeri boyunca 20 Beşiktaş maçında düdük çaldı. Bu maçların 14’ünü Beşiktaş kazanırken dört maç berabere bitti ve iki maçı Beşiktaş kaybetti. 2022-23 sezonunda oynanan Beşiktaş-Galatasaray maçını siyah-beyazlılar 3-1 kazanmıştı. Trabzonspor’un 16 maçında görev yapan Şansalan’ın yönettiği bu karşılaşmalarda bordo-mavililer 11 galibiyet, üç beraberlik ve iki mağlubiyet aldı. 2021-22 sezonunda Trabzon’da oynanan Fenerbahçe maçını ev sahibi takım 3-1 kazanmıştı.

Gabriel Paulista: Süper Lig’de çekindiğim bir oyuncu yok

Dördüncü kez Trabzonspor-Beşiktaş maçında

Şansalan kariyerinde dördüncü kez Trabzonspor-Beşiktaş maçında görev alacak. Siyah-beyazlı ekip önceki üç maçın ikisini kazandı. Son olarak geçen sezon Türkiye Kupası finalinde düdük çalan hakemin yönettiği maç, El Musrati’nin duraklama anlarında attığı golle Beşiktaş’ın üstünlüğüyle bitmişti. Trabzonspor Şansalan’ın yönettiği üç Beşiktaş maçının ikisini kaybetti ve birinde berabere kaldı.

Cimbom’a Kardeşler, Fenerbahçe’ye Meler

Galatasaray’ın Rizespor’u konuk edeceği ve cumartesi akşamı Rams Park Stadyumu’nda oynanacak karşılaşmada Arda Kardeşler düdük çalacak. Kardeşler kariyerinde 22’nci kez Galatasaray maçı yönetecek. Önceki 21 maçta 11 galibiyet, üç beraberlik ve yedi mağlubiyet aldı.

Fenerbahçe’nin pazar günü 17.00’de Kasımpaşa deplasmanında sahaya çıkacağı mücadelede ise Halil Umut Meler görev yapacak. Meler kariyeri boyunca 36 Fenerbahçe maçı yönetti. Bu maçlardan 21’ini Fenerbahçe kazanırken beş maç berabere bitti 10 maçta Fenerbahçe kaybetti.

Kerem Aktürkoğlu’ndan Galatasaray’a veda: Kendinize iyi bakın

İşte haftanın diğer maçlarının hakemleri:

Sivasspor-Gaziantep FK: Muhammet Ali Metoğlu

Samsunspor-Konyaspor: Oğuzhan Çakır

Bodrum FK-Başakşehir: Zorbay Küçük

Kayserispor-Eyüpspor: Ömer Tolga Güldibi

Alanyaspor-Hatayspor: Ozan Ergün

Antalyaspor-Adana Demirspor: Yasin Kol