Geçen aylarda kanser sebebiyle sınırlı günleri kaldığını açıklayan Sven-Goran Eriksson bir veda mesajı yayınladı.

76 yaşındaki teknik direktör Sven Göran Eriksson aylar önce İsveç’teki bir radyo istasyonuna ölümcül bir hastalığa yakalandığını açıklamıştı. Eriksson ülkesindeki Kalstad ekibinin sportif direktörlük görevinden ayrılmış, hakkında bazı iddialar ortaya atılmıştı. Sağlık sorunu olduğuna dair söylentileri doğrulayan Eriksson bir yıl veya daha kötü ihtimalle daha az ömrü kaldığını, bu hastalıkla savaşacağını söylemişti.

Eriksson hayallerinden birinin Liverpool’la maça çıkmak olduğunu belirtmiş ve Pool, bir gösteri maçında Jürgen Kloop’la onu takımın başında sahaya çıkarmıştı. Eriksson son olarak bir mesaj yayınladı ve hayranlarına adeta veda etti. Eriksson’un yayınladığı mesaj şöyle:

“İyi bir hayatım oldu. Sanırım hepimiz öleceğimiz günden korkuyoruz, ama hayat aynı zamanda ölümdür. Onu olduğu gibi kabul etmeyi öğrenmemiz gerekiyor.

Umarım beni elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışan iyi bir adam olarak hatırlarsınız.

Üzülmeyin, gülümseyin.

Her şey için teşekkürler…

Antrenörlere, oyunculara, taraftarlara…

Kendinize ve hayatınıza iyi bakın.”

Sven kariyerinde IFK Göteborg, Benfica, Roma, Fiorentina, Sampdoria, Lazio, Manchester City ve Leicester City’nin teknik direktörlüğünü yapmıştı. Ayrıca Meksika, Fildişi Sahili ve Filipinler’de de yöneticilik yaptı. 2001-2006 yılları arasında David Beckham, Steven Gerrard ve Frank Lampard gibi “altın jenerasyon” olarak adlandırılan İngiliz yıldızlara rehberlik etti.

Sven Göran Eriksson bir yıl ömrü kaldığını açıkladı