TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, Hatayspor ve Gaziantep FK'nın bütün maçlarının geçersiz sayılması önerisine "Kamuoyunu meşgul etmeyin" yanıtını verdi. Beşiktaş'tan anında "Adaletsizlik" açıklaması ve Büyükekşi'ye kötü niyet suçlaması geldi.

Özellikle Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi’nin gündeme getirdiği, deprem nedeniyle ligden çekilen Hatayspor ve Gaziantep FK’nın bütün maçlarının geçersiz sayılması önerisine Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi son noktayı koydu.
Büyükekşi, depremden etkilenip ligden çekilme kararı alan takımlar hakkında daha önceki emsallerde olduğu gibi bir karar aldıklarını söyledi. TFF Başkanı şöyle konuştu: “Aceleyle bir karar almadık. Bundan önceki geçmiş uygulamalara, 30 yıldır uygulanan kararlara baktık. Samsunspor’la başlayıp deprem, sel felaketlerinde TFF hep aynı kararı almıştır. Bir takım herhangi bir şekilde ligden çekilirse ondan sonraki maçları otomatikman 3-0 mağlup olur. Oynadığı maçlar silinmez. Bu maçlar tescil edilmiştir. Kartlar, ödemeler olmuştur. Uygulama açık ve şeffaf. Yapılan hep aynı.”

Uğur Vardan derbiyi yazdı: Englishman in Kadıköy!

“Kulüpler Birliğinin bir karar alma yetkisi yok”

Büyükekşi, Kulüpler Birliği’nde yapılan, depremden etkilenip ligden çekilen takımların oynadığı maçların yok hükmünde sayılması konusundaki oylamaya da değindi. Daha önce kamuoyuna yansıyan ve Hatayspor ile Gaziantep FK’nın oynadığı maçların hükmen mağlubiyetle bitmesi gerektiğine dair 7’ye karşı 4 oyla çıkan kararın gerçeği yansıtmadığını belirten Büyükekşi, oylamanın 11’e karşı 6 oyla halihazırdaki düzeni destekleme yönünde olduğunu vurguladı. TFF Başkanı, “Kulüpler Birliği’nin bir karar alma yetkisi yok. Kulüplerin kararına göre bu iş olmaz. Cuma akşamı geç saatlerde müracaat oldu. 6 kulüp bunu istiyor. Gaziantep FK ve Hatay’ı çıkarırsak 11 kulüp bunun tersi yönünde kararı var. Kamuoyunu meşgul etmeyelim. Ortamı gerginleştirmeden ligi güzel bir şekilde devam ettirelim ve marka değerine zarar vermeyelim” dedi.

Galatasaray’dan derbi paylaşımı: Lale Orta istifa!

Lale Orta ve devre arası yapılan açıklamalar

Büyükekşi, sırasıyla Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray’ın maçların devre arasında yaptığı açıklamalar ve Galatasaray’ın Lale Orta’yı istifaya davet etmesiyle ilgili de şöyle konuştu: “Devre arası paylaşım yapma modası başladı. Bunları doğru bulmuyoruz. Türk futboluna zarar veriyor. Önce kendi hocalarıyla, futbolcularıyla ilgilenmelerini istiyoruz. Hakemler mutlaka hata yapabilir. Önemli olan iyi niyetli olması. MHK Başkanı’nı yeni değiştirdik. Başka bir düşüncemiz yok. TFF her kulübe eşit mesafededir.”

10 kişilik Beşiktaş, Kadıköy’de Cenk yaptı! Fenerbahçe büyük yara aldı

Beşiktaş: 11’e 6 sözü Büyükekşi’nin kötü niyetinin ispatı

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi’nin açıklamasından dakikalar sonra Beşiktaş’tan tepki geldi. Uzun açıklamasında siyah beyazlılar TFF’nin deprem kararını adaletsiz olarak niteledi. Ayrıca Fenerbahçe maçının VAR kayıtlarının açıklanmasını istedi. Siyah beyazlıların en önemli iddiası ise Büyükekşi’nin kulüplerin mecvut deprem kararını 11-6 desteklediği yönündeki sözleriyle ilgiliydi. Beşiktaş, açıklamısnda şöyle denildi: “Kulüpler Birliği’nin son toplantısında lige devam eden 17 kulüpten 6 tanesi mevcut uygulamanın doğru olduğunu, 6 tanesi de doğru olmadığını ifade ederken 5 kulüp de çekimser kalmıştır. TFF Başkanı’nın yapmaya çalıştığı algı operasyonunda ifade ettiği gibi 11’e 6 şeklinde sonuçlanan bir oylama söz konusu değildir. Çekimser kalan kulüpleri mevcut uygulamanın doğru olduğu yönünde oy vermişler gibi lanse etmek, TFF Başkanı Büyükekşi’nin kötü niyetli olduğunu ispatlamaktadır. Böyle bir oylamadan bu sonucu çıkarabilmeyi de ancak ve ancak Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi başarabilir.”

Beşiktaş’ın yaptığı açıklamanın tam metni linkte