Türkiye Futbol Federasyonu’ndan yapılan açıklamaya göre yeri uzun süredir tartışma konusu olan Süper Kupa müsabakası Suudi Arabistan’ın Riyad kentinde oynanacak.

Süper Lig’in son şampiyonu Galatasaray ve Türkiye Kupası’nın son şampiyonu Fenerbahçe’yi karşı karşıya getirecek Türkiye Süper Kupa mücadelesinin yeri son zamanların tartışma konularından biriydi. Federasyonun maçın Suudi Arabistan’da oynanacağını duyurması başta taraftar grupları olmak üzere iki camiadan büyük tepki topladı. Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu ve Galatasaray Genel Kurulu’nda maçın Türkiye’de oynanması önergeleri kabul edildi.

TFF Başkanı Büyükekşi, iki kulüp başkanının TFF’ye ağustos ayında tam yetki verdiğini ve Suudi Arabistan fikrini onayladıklarını söyledi. Dursun Özbek daha öncesinde kendilerinin bunu onaylamadığını belirtmişti. Hal böyle olunca farklı bir polemik daha ortaya çıktı.

Galatasaray’a TFF’ye resmi başvuru: Süper Kupa…

Ancak federasyon dün akşam saatlerinde yaptığı açıklamayla tüm polemiklere noktayı koydu. Açıklamada “Futbolumuzun marka değerini yükseltmek adına organizasyon yetkisi Federasyonumuza ait olan 2023 Turkcell Süper Kupa müsabakası daha önce de açıkladığımız üzere, 29 Aralık 2023 Cuma TSİ 20.45’te Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da bulunan Al-Awwal Park (Kral Suud Üniversitesi) Stadyumu’nda oynanacaktır. Aynı zamanda, yayıncı kuruluşumuz Turkuaz Medya Grubu kanallarından olan ATV’de canlı olarak yayınlanacaktır. Konuyla ilgili olarak Federasyonumuz tarafından yapılan resmi açıklamalar dışında hiçbir açıklamaya itibar edilmemesini önemle rica ediyoruz.” ifadeleri yer aldı.

Stadyum hakkında…

Riyad’da bulunan El Awwal Park (Kral Suud Üniversitesi olarak da bilinen) Stadyumu’nun inşaatına 2011 yılında başladı ve kompleks 2015’te hizmete girdi. Stadyum 2018-2020 yılları arasında şimdilerde Jorge Jesus’un çalıştırdığı El Hilal’e ev sahipliği yaptı. 2020’den beriyse şimdilerde Cristiano Ronaldo, Sadio Mane gibi isimlerin formasını giydiği El Nassr takımı maçlarını bu stadyumda oynuyor. Süper Kupa’ya ev sahipliği yapacak stadyumun kapasitesiyse 25 bin kişi.

TFF Süper Kupa formatını değiştiriyor: Dört takım, Suudi Arabistan…