TFF Süper Kupa formatını değiştiriyor: Dört takım, Suudi Arabistan…

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, Anadolu Ajansı'na verdiği demeçte Süper Kupa'nın dörtlü final sistemiyle önümüzdeki beş sene boyunca Suudi Arabistan'da oynanması konusunda görüşmelerin sürdüğünü belirtti.

Spor 13 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı
Ali Palabıyık Mehmet Büyükekşi'nin kuruma yaklaşımını eleştirdi.

Türk futbolunda son dönemde birçok şey tartışma konusu oldu. MHK, hakem performansları, bahis çetesi, ‘İzmir çetesi’ gibi kavramlar futbolun gündelik hayatında klasik kavramlar haline geldiler. Ancak gündem içinde kaynayıp gitse de tartışılan bir diğer konu Cumhuriyet’in 100. yılında oynanacak Süper Kupa maçının adresiydi. Galatasaray ve Fenerbahçe’yi karşı karşıya getirecek mücadelenin Suudi Arabistan’da 29 Aralık Cuma günü oynanmasına karar verildi. Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu ve Galatasaray Genel Kurulu maçın Türkiye’de bir stadyumda oynanması yönünde önerge sundu. Fakat karardan geri dönülecek gibi görünmüyor. Üstüne önümüzdeki yıllarda da söz konusu karşılaşmaya hatta karşılaşmalara Suudi Arabistan’ın ev sahipliği yapacak olması gündemde. TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, geçtiğimiz haftalarda konuyla alakalı çıkan uzun vadeli proje haberlerini doğrular nitelikte açıklamalarda bulundu.

AA’ya konuşan Büyükekşi “Suudi Arabistan ile Süper Kupa maçlarını 5 yıl boyunca dörtlü bir turnuva olarak düzenleme formatı için görüşmelerimizi sürdürüyoruz.” dedi.

Galatasaray ve Fenerbahçe'den tarihi mutabakatGalatasaray ve Fenerbahçe’den tarihi mutabakat

TFF Başkanı ayrıca Suudi Arabistan’la iş birliği halinde olunmasının nedenini “Yaptığı dünyaca ünlü transferlerle de önemli bir pozisyon alıyorlar. Almanya, Abu Dabi ve Suudi Arabistan ile görüştük. Suudi Arabistan bizim için önemliydi çünkü dünyanın gözü Suudi Arabistan’da. 2034 yılında Dünya Kupası için başvurularını yaptılar. Biz de bu çalışmalarında kardeş ülkemizin yanınızdayız. Biz de Süper Kupa’nın dünyada birçok televizyon kanalında gösterilmesini sağlayarak Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılı kutlamalarını tüm dünyaya göstermiş olmayı hedefliyoruz.” sözleriyle de açıkladı.

Başkan hedeflerinin Süper Lig’i dünyanın en iyi 6. ligi yapmak olduğunu söyleyerek “Hedefimiz dünya sıralamasında Süper Lig’in 6. sıraya yerleşmesi. Ligimiz çok çekişmeli ve önemli maçlara sahne oluyor. Bunu yurt dışında da sergilemek istiyoruz. Takımlarımızın dünya markası olmalarını, tüm dünyadan taraftarları olmasını hedefliyoruz.” dedi.

Kulüplerin şirketleşmesi konusuna da değinen Büyükekşi “Özellikle Fransa, ABD ve İngiltere’de birçok kulübe yabancı yatırımcılar yatırım yapmış durumda. Türkiye’de de Göztepe ile bir ilk başlamış oldu. Bu konuyu önemsiyoruz.” sözlerini söyledi.

Fenerbahçe’den TFF’ye: Sorumluluktan uzak, örtbas etme odaklıFenerbahçe’den TFF’ye: Sorumluluktan uzak, örtbas etme odaklı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.