Superbike'ta sezonun dördüncü ayağı olan Misano yarışında pole pozisyonu rekor derece elde eden Toprak Razgatlıoğlu'na gitti. Milli sporcu devamında ilk yarışı da kazanarak şampiyonada liderliğe yükseldi.

İtalya’da gerçekleştirilen sıralama turlarında pole pozisyonunu BMW pilotu Toprak Razgatlıoğlu elde etti. Geçtiğimiz günlerde verdiği demeçte yeniden dünya şampiyonu olmak istediğini söyleyen toprak böylelikle iki aylık aradın ardından Superbike’a çok kuvvetli dönmüş oldu.

Seansın son anları büyük heyecana sahne oldu. Toprak en iyi derecenin sahibiyken rakibi Nicolo Bulega süreyi 0.1 saniye geliştirerek ilk sırayı elde etti. Herkes pole’ün Bulega’ya gittiğini düşünürken yarış kontrol Ducati sürücüsünün tur esnasında sarı bayraklara uymadığını tespit etti ve turunu sildi. Böylelikle hemen arkasında bulunan Toprak, 1:32.320’lik rekor derecesiyle pole pozisyonunu elde etti.

Elde ettiği başarının ardından röportaj veren Toprak, “Pole bizim için gayet iyi. Şimdi planımız işe yarıyor ve çalışıyor. Hedefim burada üç galibiyet elde etmek ama Bulega da çok hızlı görünüyor. Galibiyet için mücadele edeceğiz ve göreceğiz” dedi.

Sıralamada ilk altıya şu isimler girdi:

1. Toprak Razgatlıoğlu 1’32.320s

2. Nicolo Bulega +0.236s

3. Remy Gardner +0.586s

4. Alex Lowes +0.755s

5. Alvaro Bautista +0.791s

6. Andrea Locatelli +0.809s

Toprak Razgatlıoğlu’nun hedefi yeniden dünya şampiyonu olmakYarışı rahat kazandı

Kazandığı pole pozisyonu sonrası yarışa ilk cepten başlayan Toprak, birinci viraj öncesi çok iyi kalkış yapan Remy Gardner’a geçildi. Devamında rakibine baskısını artıran toprak birkaç turun ardından Gardner’ı geride bırakarak yeniden ilk sıraya yükseldi. Yarışın kalanında hata yapmayan Toprak yarışı üst üste ikinci, toplamda ise bu sezonki dördüncü zaferini elde etti. Bu sonuçla Toprak Razgatlıoğlu, Alvaro Bautista’yı da geride bırakarak genel klasmanda zirveye yükseldi. Toprak böylelikle 2012’den bu yana şampiyona liderliğine ulaşan ilk BMW pilotu oldu.

Zaferin ardından pazar günü yapılacak iki yarışı daha olduğunu hatırlatan Toprak, ”Hafta sonu daha bitmedi, 2 galibiyeti de elde edip 3’te 3 yapmak hedefim. Mutluyum” dedi.