Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un Sözcü TV'de Uğur Dündar'ın hakemler ve TFF hakkında yaptığı açıklamaya tepki gösterdi: Hacivat - Karagöz oyunu! Erden Timur da Manchester'da yaşadıklarına isyan etti. Fenerbahçe'den imalı yanıt geldi.

Geçen sezon Süper Lig’i şampiyon olarak tamamlayan Galatasaray ve ikinci Fenerbahçe arasında sezon boyunca başkan ve yöneticiler seviyesinde sert tartışmalar yaşandı. İki taraf birbiri hakkında ağır ifadeler kullandı. Fenerbahçe ve Galatasaray bu sezona da iyi başladı. Sarı lacivertliler yedide yedi yapıp 21 puan topladı ve lider durumda. Sarı kırmızılılar ise 2 puan arkada ikinci sırada.

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, ikinci hafta 2-0 kazandıkları Trabzonspor maçından sonra hakem Atilla Karaoğlan için “Böyle bir hakem faciasının yaşandığını hiç görmedim. Böyle bir hakem faciası görmedim” diyerek ağır ifadeer kullandı. Fenerbahçe sessiz kalmayı seçince polemik yaşanmadı. Alanyaspor ile Fenerbahçe arasında oynanan 6. hafta karşılaşmasından sonra Fenerbahçe yöneticisi Selahattin Baki, hakemler hakkında konuştu. Bu kez sessiz kalan sarı kırmızılı taraftı.

Ali Koç dört hakem ismi verdi: Manipülasyon var, yayıncı işin içinde!

Sezonun ilk kavgası ise Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’un Divan Kurulu Başkanı Uğur Dündar’ın konuğu olarak Sözcü Tv’ye çıkmasıyla başladı. Ali Koç, hakemler içinde İzmir ekibi isimli bir grubun bulunduğunu iddia ederken VAR’da bulunan Alper Ulusoy, Hakan Ceylan, Koray Gencerler ve Serkan Tokat’a hassasiyetle bakılmasını istedi. Koç’un başka gündemi de Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi’ydi. Gazeteci Feridun Niğdelioğlu’nun Nihat Özdemir’in sözlerini kaynak göstererek gündeme getirdiği “Büyükekşi’nin Galatasaray için kavga ettiği” iddiasıydı.

Ayrıca Ahmet Çakar’ın gündeme getirdiği “Eski bir MHK üyesinin Fenerbehçe lehine hata yapılınca Büyükekşi çıldırıyordu” sözleri de Koç’un TFF Başkanı’na yönelttiği sorular arasında yer aldı. Fenerbahçe Başkanı “Biz TFF Başkanı’nın tarafsız olup olmadığını düşünmek istemiyoruz. Eğer Mehmet Büyükekşi bu konulara açıklama getirmezse biz daha fazla paranoya yaparız. Malum terör örgütü futbola da bulaştı. Kurumlara, bazı takımların içine kadar sızdı. Bu tamamen temizlendi mi emin değiliz” dedi.

Fenerbahçe sordu: Mehmet Büyükekşi Galatasaray için Nihat Özdemir ile kavga etti mi?

Dursun Özbek: Hacivat-Karagöz orta oyununu hatırlattı

Bu sözlere yanıt Galatasaray Başkanı Dursun Özbek’ten geldi. Sarı kırmızılıların Ekmas Group ile imzaladığı sponsorluk anlaşmasının imza töreninde konuşan Özbek, Fenerbahçe Başkanı ile Divan Başkanı’nı hedef aldı: “Ali Koç Sözcü TV’de açıklamalarda bulundu. Fenerbahçe Divan Başkanı Uğur Dündar moderatör, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ise konuktu. Ali Koç’un ithamlarının içeriğinden çok bu kompozisyona dikkat etmek lazım. Bugüne kadar sayın başkan tek başına çıkıp görüşlerini ifade ediyordu. Dün akşamki program bana Hacivat-Karagöz orta oyununu hatırlattı. Her şey önceden tasarlanmıştır Hacivat-Karagöz’de, belli replikleri vardır. Dün akşamki program da öyle oldu. Bitmek tükenmek bilmeyen ithamlar, iftiralar peşi sıra geldi. Ben artık bunun bir Hacivat-Karagöz oyunu seviyesine düştüğünü düşünüyorum ve daha fazla söylenecek bir şey olduğunu düşünmüyorum.”

1 büyüktür 32… Galatasaray’ın kazancı, Türkiye’nin durumu!

‘Ali Koç’un ifadeleri arasında büyük çelişki var’

Ali Koç’un herkesi suçladığını belirten Özbek, “Herkesi itham eden ve eli kanlı terör örgütüyle ilişkilendirmeye çalışan bir başkan. İthamların doğruysa bu ithamların gerekçelerini de ortaya koymak lazım. Bizim işimiz yeşil sahada birbirimizi yenmeye çalışmak olmalı. Ali Koç’un yaptığı ithamların muhatabı çoğunlukla TFF. Benzer soruları TFF Başkanı’na da sormak gerekiyor. Sayın başkanla muhtelif toplantılarda birlikte oluyoruz. Ali Başkan’ın orada kullandığı ifadelerle, basın toplansıtısındaki ifadeleri arasında büyük çelişki var” dedi.

‘Futbolla ilgili açıklamalarına alıştık’

Dursun Özbek konuşmasına şöyle devam etti: “Bazı kulüplerin FETÖ ile ilişkili olduğunu söylemekle neyi amaçlıyorsunuz. Bu konunun Türkiye’deki barışa ve Türk futboluna hiçbir fayda getirmediğini ifade etmek istiyorum. Futbolla ilgili açıklamalarına da zaten alıştık. Daha ligler başlamadan hakemleri ve sistemi etki altına almaya çalıştılar. Evet Trabzonspor maçından sonra ben de bazı ifadeler kullandım. O gün bu ifadelere gereksinim vardı. Hakemleri ve VAR sistemini ön plana alıp, devamlı baskı uygulama aşamasındalar. Artık bunun terk edilmesi gerektiğini düşünüyorum.”

Fenerbahçe’den anında yanıt

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek’in Ali Koç ile ilgili açıklamalarından hemen sonra Fenerbahçe’nin resmi sosyal medye hesabından paylaşım geldi. Sarı lacivertlilerin paylaşımında şöyle denildi: “Günün sözü: Olay mahalline ilk suçlu geldi. “Her zamanki gibi…”

Galatasaray Erkek Basketbol Takımı’nın isim ve forma sponsorluğunu Ekmas Group üstlendi.

Özbek, Mehmet Şimşek haberini doğruladı

Başkan Özbek, Galatasaray’ın maddi konularına da değindi. 10Haber’in haberleştirdiği ‘Başkanlar, Mehmet Şimşek’i ziyaret etti ancak Ankara’dan eli boş döndü’ haberini doğrulayan Özbek, “Geçtiğimiz hafta 4 büyük kulübün başkanı olarak Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’i ziyarete gittik. Konu kulüplerin mali yapısının nasıl düzeleceğiydi. Şöyle bir algı var, bu algıyı düzeltme ihtiyacı hissediyorum. Kulüplerin gereksiz bir harcama içinde olduğu algısı var. Galatasaray olarak biz iyi transferler yapıyoruz. Kulüplerin istenen başarıyı yakalaması ve Avrupa’daki mücadelesi için bu gerekli” diye konuştu.

Bir sağ bekten fazlası… Galatasaray’ın ‘makinesi’ Sacha Boey’in hikayesi…

‘Galatasaray çok kısa sürede yapılandırma anlaşmasından çıkacak’

Galatasaray Başkanı, bankalarla yapılandırma anlaşmasından çıkmak için çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek “Bu anlaşmadan çıkma arzusu olan tek kulüp Galatasaray. Geçmişte bu anlaşmanın faizinin çok uygun olduğu söylendi. Ama bugün geldiğimiz noktada bu durum da ortadan kalktı. Galatasaray bu anlaşmadan çıkmak için çalışmalarını sürdürmektedir. Bu hedefe emin adımlarla gidiyoruz ve çok kısa sürede çıkacağız” dedi.

Galatasaray’a büyük ayıp: Manchester’da ahlak dışı muamele

Erden Timur’dan sert sözler: Ahlaksızca, terbiyesizce…

Galatasaray Sportif A.Ş. Başkanvekili Erden Timur, Manchester United’ı 3-2 yendikleri Şampiyonlar Ligi maçı için gittikleri İngiltere’de maruz kaldıkları olumsuz davranışlarla ilgili açıklamalarda bulundu. Timur şöyle konuştu: “İngiltere’de sistematik bir durum uygulandı; vize sürecinde, İngiltere’ye girişte, çıkarken… İş zıvanadan çıktı. Konu gösterilen davranış… Suçlu gibi, ahlaksızca, terbiyesizce davranışlar oldu. Bu Türkiye’ye karşı bir tavır ve bu kabul edilemez. Kimsenin öyle bir haddi yok! Orada gereken tepkiyi gösterdik. Bize o tavırları yapanları hizaya getirmek için çalıştık. Devletimize bu durumu bildirdik. Bir daha yapamamaları için hukuki hakların kullanılmasına kadar devam etmemiz gerekiyor. Gereken yapılacak. Futbol sadece futbol değildir. Ülkenize gösterilen tavır, Şampiyonlar Ligi şampiyonluğundan önemli.”