1 büyüktür 32… Galatasaray’ın kazancı, Türkiye’nin durumu!

Şampiyonlar Ligi'nde 3-2'lik galibiyet Galatasaray'ın kasasını doldu. Cim Bom, Süper Lig'de 32 maç sonuda elde edeceği geliri tek maçta aldı.

Spor 5 Ekim 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı
Galatasaray, Manchester United'ı devirirek 2.8 milyon euro'yu kasasına koydu.

Manchester United’ı 3-2 deviren Galatasaray, Manchester United’ı yenerek, Şampiyonlar Ligi’nin galibiyet primi olan 2.8 milyon euro’yu kasasına koydu. Bu para Cim Bom’un 32 Süper Lig maçında kazanacağı paraya bedel. Güncel kurlara göre 2.8 milyon euro 80 milyon TL’ye denk geliyor. Süper Lig’de bir galibiyete 2 milyon 488 bin TL veriliyor. Yani Galatasaray, Şampiyonlar Ligi’nde aldığı galibiyetle, 32 Süper Lig karşılaşmasını kazanarak elde edeceği parayı tek maçta cebine koydu.

Avrupa fatihi 30 yıl sonra Manchester'i yine fethetti!Avrupa fatihi 30 yıl sonra Manchester’i yine fethetti!

Kopenhag beraberliği 10 Süper Lig maçına bedel

Sarı Kırmızılı takım Kopenhag beraberliğiyle de 930 bin euro kazanmıştı. Bu da 26 milyon TL’ye denk geliyor. Bir Şampiyonlar Ligi beraberliğinin geliri de yaklaşık 10 Süper Lig galibiyetine eş değer.

Şampiyonlar Ligi’nde 4 puan, 42 Süper Lig maçına denk geliyor

Galatasaray, böylece iki Şampiyonlar Ligi maçında aldığı 4 puanla 3 milyon 730 bin euro güncel kurla 104 milyor 400 bin TL kazandı. Bu para Süper Lig’de şu anda 42 maçın kazanılması halinde elde edilebiliyor. Süper Lig’de 20 takım bulunuyor ve takımlar 38 maç yapacak. Yani Galatarasaray, tüm maçlarını kazansa dahi şu anda Şampiyonlar Ligi’nden elde edeceği paraya ulaşamıyor.

Düşler Tiyatrosu'nda sahne Zaha'nın... Hani o beğenmediğiniz futbolcu var ya!Düşler Tiyatrosu’nda sahne Zaha’nın… Hani o beğenmediğiniz futbolcu var ya!

Şampiyonlar Ligi’nden 797 milyon TL geldi

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde gruplara kalarak toplam 24 milyon 736 bin euro kazandı. 4 puanla birlikte geliri 28 milyon 466 bin euro’ya çıktı. Yine Türk Lirası’na çevrildiğinde güncel kurla Cim Bom’un kazancı 797 milyon 48 bin liraya ulaştı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.