Maruz kaldığı ırkçı saldırılardan sonra Vinicius Jr.'a destek amaçlı düzenlenen dostluk maçında İspanya ve Brezilya karşı karşıya geldi. Santiago Bernabeu'daki mücadele Brezilya'nın son saniyede bulduğu penaltı golüyle 3-3 sona erdi.

Real Madrid’in yıldızı Vinicius Junior geçen sezonun sonunda Valencia deplasmanında neredeyse tüm tribünler tarafından ırkçı saldırılara maruz bırakılmıştı. Futbol hayatını 18 yaşından beri İspanya’da sürdüren Brezilyalı için iki ülkenin futbol federasyonlarının bir araya gelmesiyle dostluk maçı düzenlendi. Vinicius’un evi Santiago Bernabeu’da oynanan maça İspanya EURO 2024 hazırlıklarını sürdürmek, Brezilya ise Copa America öncesi ciddi bir test vermek için çıktı.

Vinicius’un kariyerinde ilk kez Brezilya kaptanlığını üstlendiği maça hızlı başlayan taraf İspanya oldu. Beşinci dakikada Cucurella’nın soldan yaptığı ortada kafalardan seken topu önünde bulan genç yıldız Lamine Yamal şutunu çekti ancak top üstten auta çıktı. Baskısını sürdüren İspanya, 11’inci dakikada Yamal’a ceza sahası içerisinde yapınan faul sonrası penaltı kazandı. Vuruş için topun başına geçen Rodri kalenin ortasına yaptığı buluşta fileleri bularak takımını 1-0 öne geçirdi.

Öne geçtikten sonra da yüklenmeyi sürdüren İspanya’da Yamal’ın yarattığı tehlikeler sürdü. 16’ncı dakikada sağdan çalımlarla ceza sahasına girip yerden yakın köşeyi deneyen oyuncunun şutu az farkla auta gitti. Bu pozisyonun hemen bir dakika sonrasında ise ilk Brezilya tehlikesi yaşandı. İki Real Madrid’li, Rodrygo ve Vinicius’un yarattığı pozisyonda Vini’nin şutu kaleci Simon’da kaldı. 21’de etkili gelen İspanya, Morata’nın pasında yine Rodri’yle gole yaklaştı ancak sert şut üstten dışarı gitti. İlk yarım saati 1-0’lık İspanya üstünlüğüyle geçilen maçın 36’ncı dakikasında hızlı hücuma çıkan İspanyollar rakibini eksik yakaladı. Yamal’ın ara topunda ceza sahasının sağ tarafında topla buluşan Dani Olma çok klas iki çalım sonrası yaptığı vuruşta fileleri buldu ve bu nefis  golle İspanya farkı ikiye çıkardı.

İspanya golünün hemen iki dakika sonrasında kaleci Unai Simon büyük hata yaptı. Yerden pasla çıkmaya çalışırken isabeti bulamayan Simon’un topunu Rodrygo çaldı ve aşırtma vuruşla fileleri bularak farkı bire indirdi. Mücadelede soyunma odasına 2-1’lik İspanya üstünlüğüyle gidildi.

İkinci devreye ‘Sambacılar’ dört oyuncu değişikliği birden yaparak başladı. Bruno Guimares, Raphinha, Danilo ve Joao Gomes kenara gelirken; Andre, Couto, Pereira ve sezon sonu Real Madrid’e transfer olacak Endrick oyuna girdi. Barnebeu çimlerine çıkan Endrick, 50’nci dakikada köşe vuruşu sonrası uzaklaşmayan topa ceza sahası ön çizgisine yakın noktadan sol ayağıyla şutunu çıkardı ve kalabalık arasından geçen top fileleri buldu. Geçtiğimiz maç İngiltere karşısında ilk milli takım golünü atan Endrick, bu sefer de İspanya filelerini sarsıp maçta skoru 2-2’ye getirdi.

Golün iki dakika sonrasında Laporte’a çalımını atan Rodrygo ceza sahasına girip şutunu çıkardı ancak direk dibindeki Simon müdahalesi Brezilya’nın üstünlük sayısını önledi. Maçtaki bir saatlik dilim sona ererken İspanya yeniden öne geçmek için yüklendi ancak Dani Olmo ve Nico Williams’ın şutlarında Brezilya kalecisi Bento hata yapmadı. Karşılıklı ataklar ve denemelerle oldukça yüksek bir tempoda seyreden maçın son anlarına kadar eşitlik bozulmadı. Dakikalar 85’i gösterirken Dani Carvajal’e ceza sahası içinde Pereira’nın yaptığı müdahale sonucu karşılaşmanın hakemi bir kez daha İspanya lehine penaltı noktasını gösterdi. Vuruş için topun başına yine Rodri geçti. Başarılı defansif orta saha oyuncusu bu kez topu ve kaleciyi ayrı köşelere göndererek Matadorları yeniden öne geçirdi.

3-2 sonrası eşitlik için yüklenen Brezilya’ya fırsat son saniyede geldi. Az önce takımına penaltı kazandıran Carvajal’in 90+5’te kendi ceza sahası içerisinde Galeno’ya yaptığı faul sonrası bu kez de Brezilya penaltı kazandı. Vuruş için topun başına geçen Lucas Paqueta, Unai Simon’un tüm akıl oyunlarına karşın top ve kaleciyi ayrı köşelere göndermeyi başararak bu müthiş mücadeleye yeniden eşitliği getirdi. Paqueta’nın golünün santrası olmayınca İspanya ve Brezilya arasında oynanan hazırlık maçı 3-3’le noktalandı.

Vinicius ırkçılıktan bahsederken gözyaşlarını tutamadıGünün diğer dikkat çeken hazırlık karşılaşmalarında şu sonuçlar alındı,

Uruguay – Fildişi Sahili, 1-2
İngiltere – Belçika, 2-2
Almanya – Hollanda, 2-1
Fransa – Şili, 3-2
Mısır – Hırvatistan, 2-4