Vinicius ırkçılıktan bahsederken gözyaşlarını tutamadı

Real Madrid'in Brezilyalı yıldızı Vinicius Jr. İspanya ve Brezilya arasında oynanacak dostluk maçından önce düzenlenen basın toplantısında ırkçılıktan söz ederken gözyaşlarına hakim olamadı.

Spor 26 Mart 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Vinicius'tan son derece haklı isyan.

Real Madrid’in yıldız hücum oyuncusu Vinicius Jr. geçen sezonun sonunda Valencia deplasmanında uğradığı ırkçı saldırıdan sonra gündem oldu. Brezilyalı neredeyse tüm stadyumun ırkçı tezahüratına maruz kaldı. İspanya’da sürekli bu tür saldırılara uğrayan genç yıldız ülkesi Brezilya’nın İspanya ile Santiago Bernabeu Stadyumu’nda yapacağı hazırlık maçından önce açıklamalarda bulundu.

Vinicius basın toplantısı esnasında gözyaşlarına hakim olamadı. Irkçılık hakkında konuşan oyuncu “Futbol oynamak önemli ama ırkçılıkla mücadele daha da önemli. Siyah insanlar normal bir hayat yaşamalılar. Eğer böyle olursa kulübümdeki maçlara sadece futbol oynamaya odaklanarak giderim. Benim tek istediğim futbol oynamaya devam etmek ve herkesin normal bir hayatının olması” dedi. Vinicius konuyla ilgili “Maalesef burada (İspanya’da) her maçta bu olaylar oluyor ve her suç duyurusu bana kendimi daha kötü hissettiriyor. Dünyadaki her siyah gibi. Üzücü bir şey. Ama oluyor. Sadece İspanya’da değil tüm dünyada böyle. Babama da benzer şeyler oluyordu. Siyahtan önce ilk beyaz birini seçiyorlardı. Bunun farkındayım. Gelecekte başkaları da aynı sorunu yaşamasın diye mücadele ediyorum” diye konuştu.

UEFA, FIFA, Conmebol (Güney Amerika Futbol Federasyonları Birliği), CBF (Brezilya Futbol Federasyonu) gibi birçok yerden konuyla alakalı yardım istediğini vurgulayan genç oyuncu ırkçılığın İspanya’da suç olmamasından da yakındı. Brezilyalı yaptığı çağrıda “Biz siyahlar olarak yapmamız gerekeni biliyoruz. Yaşadıklarımızı sadece biz siyahlar biliyoruz. Bazı şeyleri değiştirmek için hepimiz bir olabiliriz. Artık ırkçılık üzerine daha fazla şey biliyorum. Araştırdım. Muhammed Ali örnek biriydi ve ben de Brezilyalılar adına konuşuyorum. Çünkü çoğunluğu beni destekliyor. Bu konuyla ilgili gelen soruları artık bir saldırı olarak görmüyorum ve verilmesi gereken cevabı veriyorum” dedi.

İşte sporda pazartesi gününün getirdikleri...İşte sporda pazartesi gününün getirdikleri…

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.