İşte sporda pazartesi gününün getirdikleri…

Futbol liglerine verilen milli maç arasında sporun pazartesi gündemi yoğun. Basketboldan, futbola işte birçok branşta yaşanan gelişmeler...

Spor 25 Mart 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
İşte spor dünyasında pazartesi gününün öne çıkanları.

NBA’de dün sabah tam 295 sayının çıktığı bir karşılaşma oynandı. Los Angeles Lakers, sahasında Indiana Pacers’ı konuk etti. Lakers, kritik karşılaşmayı 150-145 kazandı. Özellikle son bölümünde Indiana’nın ısrarla isabetli atışlar bulup rakibine taktik faul yaparak farkı kapatma çabaları skorun daha da kabarmasına sebep oldu. Maç boyunca iki takımın savunması da zorlanırken ortaya normal süre için anormal bir skor çıktı. Lakers bu galibiyetle Golden State Warriors’ın da yenildiği gecede Batı Konferansı 9.’luğu için dev bir adım attı.

Anthony Davis karşılaşmayı 36 sayı ve 16 ribauntla tamamlarken LeBron James ve Spencer Dinwiddie 26’şar sayı buldu, Austin Reaves 25 sayı üretti. James 26 sayısının yanı sıra 10 da asist yaparak takımını sırtladı. Pacers’da Siakam 36 sayı atarken Myles Turner 20, Andrew Nembhard 15, TJ McConnell 17 sayı üretti. Bu performanslar galibiyete yetmedi.

NBA’de gecenin diğer sonuçları:

Detroit Pistons-New Orleans Pelicans 101-114

Los Angeles Clippers-Philadelphia 76ers 107-121

Miami Heat-Cleveland Cavaliers 121-84

Minnesota Timberwolves-Golden State Warriors 114-110

Milwaukee Bucks-Oklahoma City Thunder 118-93

32. haftada Fenerbahçe pazar, Galatasaray pazartesi oynayacak

Süper Lig’de milli ara ve mahalli yerel seçimlerin ardından karşılaşmalar kaldığı yerden devam edecek. TFF’nin resmi sitesinden 32. haftanın programı açıklandı. Program şöyle…

12 Nisan: 20.00 Trabzonspor – Sivasspor

13 Nisan: 13.30 Kasımpaşa – Konyaspor, 16.00 Ankaragücü – Gaziantep FK, 19.00 Beşiktaş – Samsunspor, 19.00 Adana Demirspor – Kayserispor

14 Nisan: 13.30 Pendik – Başakşehir, 16.00 Hatayspor – İstanbulspor, 16.00 Rizespor – Antalyaspor 19.00 Karagümrük – Fenerbahçe

15 Nisan: 20.00 Alanyaspor – Galatasaray

Basketbolda skandal! Hesap yanlış yapıldı, lig iptal olabilirBasketbolda skandal! Hesap yanlış yapıldı, lig iptal olabilir

Ashley Cole Şöhretler Müzesi’nde

Premier Lig’den yapılan açıklamada, ligde Arsenal ile Chelsea formaları giyen ve 3 şampiyonluk yaşayan Cole’un Şöhretler Müzesi’ne seçildiği belirtildi.

Arsenal ve Chelsea ile kazandığı kupaları her zaman hatırladığını belirten Cole, “Alan Shearer, Thierry Henry, Didier Drogba ve Rio Ferdinand gibi isimlerle birlikte Şöhretler Müzesi’nde olmak benim için büyük bir ayrıcalık.” dedi. Premier Lig’de 384 maça çıkan 43 yaşındaki eski sol bek, 2019 yılında aktif futbol kariyerini noktalamıştı.

Şöhretler Müzesi ilk olarak 2021’de kuruldu ve Alan Shearer, Thierry Henry, Eric Cantona, Roy Keane, Frank Lampard, Dennis Bergkamp, Steven Gerrard ve David Beckham olmak üzere ilk üyelerini kabul etti. Daha sonra menajer olarak Sir Alex Ferguson ve Arsene Wenger de bu isimlere katıldılar. Müzeye 2022 yılında futbolcu olarak Wayne Rooney, Patrick Vieira, Sergio Agüero, Didier Drogba, Vincent Kompany, Peter Schmeichel, Paul Scholes, Ian Wright gibi isimler katıldı. 2023 yılındaysa Tony Adams, Petr Cech, Rio Ferdinand kulübün şanslı üyeleri oldular.

Mert Müldür’ün hedefi EURO 2024 ve öncesinde şampiyonluk

Mert Müldür’den hem EURO 2024 hem Fenerbahçe açıklaması.

Fenerbahçe’nin başarılı sağ bek oyuncusu Mert Müldür açıklamalarda bulundu. Müldür “Avrupa Şampiyonası’nda milli takımla çok büyük işler yapmak istiyorum. Onun öncesinde de Fenerbahçe’de şampiyonluk yaşamak istiyorum. Bunlar hedeflerim” dedi. Mert EURO 2024’teki hedefleri için “Avrupa Şampiyonası’nda ilk hedefimiz kesinlikle gruptan çıkmak. Zaten hepimiz takımın gücünü, oyuncularımızın kalitesini biliyoruz. Avrupa Şampiyonası’nda istediğimiz kadar ilerlemek istiyorsak gelen her rakibi elememiz gerek. Bu İngiltere, Fransa, Portekiz veya İtalya olabilir. Gelen her rakibi eleyebilecek güçteyiz. Ana hedefimiz gruptan çıkmak ondan sonra da gelen her rakibi eleyip finale çıkmayı hepimiz istiyoruz. Bu kaliteye sahip olduğumuzu da herkes biliyor. Çok iddialı konuşmayı sevmem ama kalitemiz belli. İnşallah çok ileriye gidebileceğiz” diye konuştu. Başarılı sağ bek şu an Brighton’da çalışan ve Sassuolo’da kendisini çalıştıran ünlü menajer De Zerbi hakkında “De Zerbi çok büyük bir hoca. Brighton’da çok iyi işler yapıyor aynı şekilde bunu Sassuolo’da da birlikte yaptık. Ligi 2-3 sene peş peşe 8. sırada bitirdik. Çok büyük bir hoca, taktiksel olarak çok iyi bir hoca. Bana da çok şey kattı. Buradan da ona tekrar teşekkür ederim. Oyuncularla ilişkisi çok iyiydi. Sahada ne kadar sert olsa da oyuncularına bazen kızsa da saha dışında çok farklı bir isim. Çok iyi ve karakterli bir hoca. Sassuolo’da çok iyi işler yaptı, her oyuncuyu geliştirdi, her oyuncuya bir şeyler kattı. Sassuolo da birlikte oynadığım her oyuncuda kısa sürede gelişim gördüm. Bu da tabii De Zerbi sayesindeydi” diye konuştu.

Dusan Tadic ülkesinde rekor kırdı

Dusan Tadic, Sırbistan Milli Takım formasını en fazla giyen oyuncu oldu.

Sırbsitan Milli Takımı, hazırlık maçında Güney Kıbrıs’la karşılaştı. Maçı Sergej Milinkovic-Savic’in golüyle 1-0 kazandılar. Karşılaşmanın 46. dakikasında oyuna dahil olan Dusan Tadic, milli takımdaki 106. maçına çıktı. Böylece deneyimli oyuncu, Branislav Ivanovic’i geride bırakarak Sırbistan Milli Takım tarihinde en çok maça çıkan oyuncu unvanını elde etti.

Haaland’dan FIFA’ya taç tavsiyesi

Haaland’dan taç atışıyla ilgili öneri geldi.

Son zamanlarda futbol oyun kurallarındaki değişiklikler sık sık gündeme geliyor. Özellikle ofsayt kuralındaki değişimin adımları hızla atılmaya başlandı. Kuraldan en fazla yararlanması muhtemel golcülerden Norveçli süper yıldız Erling Haaland, taç atışı konusunda FIFA’ya tavsiyelerde bulundu. Haaland “İlk isteğim, sahanın her yerine gol çizgisi teknolojisini getirmek. Böylece topun ne zaman oyun dışı olduğunu her zaman bilirsiniz. Ama beni asıl rahatsız eden şey taç atışları.O tarafa ya da bu tarafa atmanız fark etmez. Sadece iki elinizin topun üzerinde olduğundan emin olun. Kuralları bile bilmiyorum ve eğer bir atış yapacaksam muhtemelen yanlış yaparım. Ama topu düz aşağı, düz yukarı ya da her şekilde atmanız fark etmez” dedi. Taç atışında harcanan sürenin de sınırlı olması gerektiğini savunan Norveçli şunları söyledi: “Ben olsam metreleri kontrol ederim. Bu kontrol yapılırsa kimse çok fazla alan çalamaz. Ne kadar uzağa gidebileceğinizin bir sınırı ve ne kadar süre alabileceğinizin bir sınırı olmalı. Bence gelecekte de böyle olacak.”

Fenerbahçe’de Yüksek Divan Kurulu toplanıyor

Fenerbahçe Kulübü Yüksek Divan Kurulu Üyeleri, sarı-lacivertli kulübün 2 Nisan’da gerçekleştireceği olağanüstü genel kurula ilişkin istişarelerde bulunmak üzere bir araya gelecek. Fenerbahçe Kulübünden yapılan açıklamaya göre Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesisleri’ndeki toplantı, 29 Mart Cuma günü 16.00-18.00 saatlerinde yapılacak. Yüksek Divan Kurulu Başkanı Uğur Dündar’ın açılış konuşmasıyla başlaması planlanan toplantının gündeminde, yapılan istişareler de değerlendirilecek.

Vernon Carey’den kötü haber: Dokuz ay yok

Carey, dokuz ay sahalardan uzak kalacak.

Beşiktaş maçının ikinci periyodunun başında sakatlanan yıldız pivotun hem çapraz bağlarında hem menisküsünde yırtık meydana geldi. Ameliyat olup sezonu kapatacak olan Carey’nin sahalara dönüşünün dokuz ay sürmesi bekleniyor. Karşıyaka’nın yıldız uzunu bu sezon ligde 22 maçta 14.1 sayı, 6.4 ribaunt ortalamalarıyla oynuyordu.

Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu takvimi açıklandı

Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nda takımlar ve tarihler açıklandı.

Bisiklet sporunun Türkiye’de merakla beklenen organizasyonu Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu için geri sayım başladı. Bu sene 59’uncusu düzenlenecek organizasyon 21-28 Nisan tarihlerinde yapılacak. Yapılan açıklamada organizasyonun 21 Nisan Pazar günü Antalya’dan başlayacağı ve Kemer, Kaş, Fethiye, Marmaris, Bodrum, Kuşadası, Manisa ile İzmir’den sonra 28 Nisan Pazar günü İstanbul’da tamamlanacağı belirtildi. Tur sekiz etap üzerinden koşulacak, bu seneki yayıncısı yine TRT Spor olacak. İşte o sekiz etap:

1. Etap: Antalya-Antalya (21 Nisan)

2. Etap: Kemer-Kaş (22 Nisan)

3. Etap: Fethiye-Marmaris (23 Nisan)

4. Etap: Marmaris-Bodrum (24 Nisan)

5. Etap: Bodrum-Kuşadası (25 Nisan)

6. Etap: Kuşadası-Manisa (Spil Dağı) (26 Nisan)

7. Etap: İzmir-İzmir (27 Nisan)

8. Etap: İstanbul-İstanbul (28 Nisan)

İşte tura katılacak takımlar ve katıldıkları ülkeler:

Bora-Hansgrohe Dünya turu Almanya
DSM-Firmenich Dünya turu Hollanda
Alpecin-Deceuninck Dünya turu Belçika
Astana Dünya turu Kazakistan
Q36.5 Pro Cycling Team Pro takım İsviçre
Caja Rural-Seguros RGA Pro takım İspanya
Polti Kometa Pro takım İtalya
VF Group-Bardiani CSF-Faizane Pro takım İtalya
Bingoal WB Pro takım Belçika
Corratec Vini Fantini Pro takım İtalya
TDT-Unibet Pro takım Hollanda
Novo Nordisk Pro takım ABD
Terengganu Polygon Kıta takımı Malezya
China Glory-Mentech Kıta takımı Çin
Tarteletto-Isorex Kıta takımı Belçika
Bike AID Kıta takımı Almanya
Beykoz Belediyespor Kıta takımı Türkiye
Rembe Pro Cycling Team Sauerland Kıta takımı Almanya
Sakarya BB Pro Team Kıta takımı Türkiye
Kinan Racing Team Kıta takımı Japonya
Adria Mobil Kıta takımı Slovenya
Mazowsze Serce Polski Kıta takımı Polonya
Spor Toto Cycling Team Kıta takımı Türkiye
Konya Büyükşehir Belediyespor Kıta takımı Türkiye

Gençlerbirliği’ne Fenerbahçe’den genel menajer transferi: Ali Ekber Düzgün

1. Lig ekiplerinden Gençlerbirliği’nde “genel menajerlik” görevine Ali Ekber Düzgün getirildi. Kulüp başkanı Osman Sungur’un Fenerbahçe Futbol Akademisi Genel Koordinatör Yardımcılığı yapan Ali Ekber Düzgün için sarı-lacivertli kulüp yöneticileriyle de görüştüğünü aktaran Harun Erol, “Ali Ekber Düzgün, kulüpte çeşitli görevlerde bulunmuş, kulübü, takımı, camiayı bilen güvendiğimiz bir arkadaşımız. Türkiye Futbol Federasyonunda dersler veriyor. Beştepe’de daha önce de uzun yıllar çalıştı, kulübümüzü, altyapımızı iyi biliyor, futbol sevdalısı. Ali Ekber Düzgün’ün başarılı olacağına ve kulübümüze faydalı, güzel işler üreteceğine, katkı sağlayacağına inanıyorum.” diye konuştu.

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.