Yaz transfer döneminde Galatasaray'dan Lyon'a kiralanan Wilfried Zaha yeni takımına uyum sağlayamadı. Fildişi Sahilli futbolcu gösterdiği performans ve saha içindeki hareketleriyle tepki topladı.

Wilfried Zaha 2023 yazında Türk futbolunun en fazla andığı isimlerden biriydi. Fenerbahçe uzun süre oyuncuyu transfer etmek için uğraştı. Maddi açıdan beklentisi fazla olan oyuncu ve menajeriyle anlaşamayan Kanarya transferden vazgeçti. Saatler sonra Galatasaray transferi bitirdi ve rakibine nazire yaptı. Ancak Zaha sarı-kırmızılı formayla bekleneni veremedi. Şampiyonlar Ligi’nde gruptan çıkamayan ve Avrupa Ligi’nde play-off aşamasını geçemeyen Galatasaray Süper Lig’de şampiyon olsa da Zaha’dan ödediği maaşın karşılığını alamadı.

Yeni sezon öncesinde de uyum sorunları devam eden oyuncu Fransa Ligue 1 ekiplerinden Lyon’a kiralık olarak gitti. Zaha şu ana kadar buraya uyum sağlamakta da zorluk çekiyor. Eski kulübü Crystal Palace’la anılan ve birkaç başka Premier Lig kulübünün de ilgilendiği oyuncu maaş yükü nedeniyle buralara gidememişti. Lyon’un oyuncunun maaşının bir kısmını ödemesi konusunda anlaştığı futbolcu Fransa’nın yolunu tuttu. Ancak bonservisi Galatasaray’da bulunan oyuncu burada da tepki çekiyor. Fransız basınında Zaha’nın antrenmanlarda isteksiz görüntü sergilediği haberleri yapılmıştı. Fildişi Sahilli bir süre forma şansı bulmakta zorlandı. Zaha ilk maçına UEFA Avrupa Ligi’nde Olympiakos’a karşı çıktı. Yaptığı asistle beğeni topladı. Ancak bu skor katkısının etkisi kısa oldu.

Ligdeki Toulouse karşısında ilk 11’de şans bulan oyuncu saha içindeki memnuniyetsiz görüntüsüyle yine eleştiri oklarının hedefi haline geldi. 53. dakikada oyundan alındı. Maç sonunda açıklamalarda bulunan teknik direktör Pierre Sage “Oyundan alınan ilk oyuncuydu, bu da sizinle aynı şeyleri gördüğümü gösteriyor. Yavaş yavaş entegre olacak ve kendisinden ne beklendiğini anlayacak” dedi.

Zaha’nın kenara geldiği ana kadar 1-1 devam eden maçta 90. dakikada Malick Fofana sahneye çıktı ve Lyon’a galibiyeti getirdi. Lyonfoot’un haberine göre davranışları nedeniyle tepki çeken Wilfried Zaha’nın kadro dışı kalabileceği gündemde. Lyon oyuncuyu bir sezonluğuna kiralamıştı. Oyuncu 2023 yazında Galatasaray’la üç sezonluk sözleşme imzalamıştı.

Fenerbahçe’de Tadic sazı eline aldı

Mourinho’nun ‘laptop’ protestosu dünya basınında