Wimbledon'da son turlara yaklaştıkça gerginlik seviyesi arttı. Novak Djokovic kampı, Carlos Alcaraz'ın babasının antrenman görüntülerini kaydetmesinden şikayetçi. Belarus Victoria Azarenka, Ukraynalı Elina Svitolina'yla oynadığı maç sonrası kendisini yuhalayan taraftarlara "Sarhoşlar" diye bağırdı.

Wimbledon’da son turlar yaklaştıkça maçların zorluk seviyesi de heyecan da gerginlik de arttı. Tek erkeklerde iki numaralı seribaşı Novak Djokovic kampı, İspanyol bir numaralı seribaşı Carlos Alcaraz’ın babasının antrenmanlarını kayıt altına aldığından şikayet etti.

Wimbledon’da sporcuların antrenmanları seyircilere kapalı. Gazetecilerse sınırlı şekilde erişim sağlayabiliyorlar. Ancak antrenman kortları birbiriyle yan yana olduğu için şampiyonluk yolunda çekişen sporcular birbirleriyle fazlasıyla yakın şekilde antrenmanlarını sürdürüyorlar.

Just Stop Oil’in bu seferki hedefi Wimbledon

 

Alcaraz ve takımı da çeyrek final maçları öncesi hazırlıklarını sürdürmek için antrenman alanına geldiler. Alcaraz’ın babası o sırada idmanını sürdüren Djokovic’in hareketlerini yakından izlemeye başladı. Ardından baba Alcaraz, Novak’ın görüntülerini kayda almaya başladı.

Novak durum üzerine açıklamalarda bulundu “Bu hepimizin içinde olduğu bir durum. İdmanlarda özel bir alanımız yok ve bazen buna ihtiyaç duyuyoruz. Bunun sayesinde daha özel şeyler deneme ve takımımla iletişim kurma imkanım oluyor. Aslında idmanda net olarak rahatlayamıyorsunuz. Rakiplerinizin burada olduğunu biliyorsunuz. Her vuruşun bir amacı ve hedefi var. Bu vuruşların analiz edilmesi yarın öbür gün Alcaraz veya bir başkasıyla yapacağım maçta aleyhime olabilir. Konsanstrasyon önemli. Bana her hazırlık bir maç gibi. Sertliği antrenmana da taşıyorum. Atmosfer iyi hissediyorsam daha iyi kötü hissediyorsam daha zorlayıcı oluyor. Önemli olan nokta da rakiplerinize zayıf ya da gergin görünmek istemezsiniz. Gerçek şu ki hepimiz konsantre olmuş durumdayız…” şeklinde açıklamalarıyla durumdan şikayetini belli etti.

Atadan Miras: Kırkpınar

Azarenka seyircilere bağırdı: Sarhoşlar

Wimbledon Tenis Turnuvası son 16 aşamasında Ukraynalı Elina Svitolina ve Belarus Victoria Azarenka karşı karşıya geldi. Rusya’nın 24 Şubat 2022’de Ukrayna’ya karşı başlattığı müdahale sonrası Rus ve Belarus sporculara olan bakış açısı her zaman tartışma konusu oldu.

Elina Svitolina, Azarenka’yı mağlup ederek çeyrek final bileti aldığı maçın ardından rakibinin elini sıkmadı. Taraftarlar, Belarus sporcu kortu terk ederken yuhaladılar. Azarenka bunun üzerine taraftarlara “Sarhoşlar” diye bağırarak tepki gösterdi. Svitolina’nın elini sıkmaması hakkında da konuşan Azarenka “Elina Svitolina, Ruslarla ve Belaruslularla el sıkışmak istemiyor. Kararına saygı duyuyorum. Ama bu el sıkışma mevzusu pek de hayati bir şey değil. Eğer buna dair konuşup manşet çıkarmak istiyorsanız, devam edin” şeklinde konuştu.

Svitolina, Azarenka’yı 2-6 6-4 7-6 ‘lık setlerle mağlup etmişti.

EuroLeague’de pazarlamanın şampiyonu Fenerbahçe!