Beklentinin üzerinde kâr açıklayarak cuma günü bir ara borsada piyasa değeri 2 trilyon doların üzerine çıkan Nvidia'nın CEO'su Jensen Huang'a göre yapay zeka sayesinde çocukların artık bilgisayar bilimleri öğrenmesine gerek kalmadığını söyledi.

Kaliforniya merkezli çip üreticisi Nvidia son günlerde hızlı yükselişiyle gündemden düşmüyor. Beklentilerin üzerinde kâr açıklamasının ardından cuma günü piyasa değeri bir ara 2 trilyon doları gören ve Microsoft’un ardından dünyanın en değerli üçüncü şirketi olan Nvidia’nın CEO’su Jensen Huang’ın yakın zamandaki açıklamaları da yeniden gündem oldu. Daha önce de yapay zeka sayesinde herkesin artık bir programcı haline geldiğini defalarca söyleyen Huang, bu kez çocukların artık bilgisayar bilimleri öğrenmesine gerek kalmadığını belirtti.

‘Kimsenin programlama yapması gerekmeyecek’

Dubai’de katıldığı bir etkinlikte Birleşik Arap Emirlikleri Yapay Zeka Bakanı’nın “İnsanlar iş eğitime geldiğinde ne öğrenmeliler?” şeklindeki sorusuna cevap veren Huang, “Kulağa insanların hissettiklerinin tam tersi gibi gelecek. Son 10-15 yılda, neredeyse herkesin size çocuklarınızın bilgisayar bilimleri öğrenmesinin hayati önem taşıdığını söylediğini hatırlayacaksınızdır: Herkes programlama öğrenmeli. Gerçek ise bunun tam tersi. Kimsenin programlama yapması gerekmeyecek. Programlamanın insan diliyle yapıldığı bir teknoloji üretmek bizim işimiz. Dünyadaki herkes artık bir programcı. Bu yapay zekanın bir mucizesi. İlk defa aradaki uçurumu kapattık, teknolojik fark tamamen kapandı” dedi.

‘Biyoloji, kimya ve finansa odaklanmalılar’

Nvidia gibi şirketlerin görevinin kimsenin programlama yapmak zorunda kalmayacağı ve programlama dilinin insani olduğu bir bilgisayar teknolojisi yaratmak olduğuna dikkat çeken Huang, çocukların bunun yerine yapay zekanın gücüyle biyoloji, kimya veya finans gibi belirli alan bilgilerini öğrenmeye odaklanmaları gerektiğine inanıyor. Ona göre teknoloji, bu sektörleri ve insanlığı geliştirmek ve iyileştirmek için sadece bir araç.

Yapay zeka Nvidia’yı uçurdu, şirketin değerine tek bir günde bütün İstanbul Borsası kadar değer eklendi

Net kârını yüzde 769 artıran Nvidia bir günde 276 milyar dolar değer kazandı