Net kârını yüzde 769 artıran Nvidia bir günde 276 milyar dolar değer kazandı

Son çeyrek gelirlerini yüzde 265 artışla 22,1 milyar dolara, net kârını ise yüzde 769 artırarak 12,29 milyar dolara çıkaran Nvidia'nın hisseleri yüzde 16 yükselişle bir günde 276 milyar dolar birden artarak 1,96 trilyon dolara yükseldi.

Ekonomi 23 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Nvidia'nın rekor gelir ve kâr rakamı şirketin hisselerine yeni bir rekor yükseliş getirdi.

Yapay zekaya yatırımlarla değerini her geçen gün artıran ABD’li çip devi Nvidia’nın borsada hızlanan yükselişi son çeyrek rakamlarıyla katmerlendi. Nvidia hisseleri çip devinin Wall Street tahminlerini aşan kazançlar açıklamasının ardından dün yüzde 16 değer kazandı. Hisse fiyatı 798,95 dolara çıkan Nvidia’nın piyasa değeri bir günde 276 milyar dolar artarak yeni bir rekorla 1,96 trilyon dolara yükseldi.

Şirketin 2024 mali yılının dördüncü çeyreği olarak kabul ettiği 28 Ocak’ta sona eren üç aylık döneme ilişkin finansal sonuçlarına göre elde ettiği gelir yüzde 265 artışla 22,1 milyar dolara çıkarak rekor kırdı. Şirket geçen sene aynı çeyrekte 6.1 milyar dolar gelir elde etmişti.
Nvidia net kârını da son çeyrekte yıllık yüzde 769 gibi rekor bir oranda artırarak 12,29 milyar dolara yükseltti. Şirket geçen yılın aynı döneminde 1,41 milyar dolarlık kâr elde etmişti. Şirketin geçen mali yılın dördüncü çeyreğinde 57 sent olan hisse başına kârı da bu dönemde 4,93 dolara çıktı. Piyasa beklentisi Nvidia’nın 20,6 milyar dolar gelir ve 4,64 dolar hisse başına kâr elde edeceği yönündeydi. Nvidia CEO’su Jensen Huang yapay zeka talebinin “dönüm noktasında” olduğunu, içinde bulunduğumuz dönemde satış gelirinin yaklaşık 24 milyar dolar olacağını söyledi.

Nasdaq son bir yılın en iyi gününü yaşadı

Teknoloji hisselerindeki yükselişle Nasdaq da yüzde 2,8 değer kazancıyla son bir yılın en iyi gününü yaşadı. Nvidia’nın gelirlerinin artmasında yapay zeka hızlandırıcılarına (AI modelleri için verileri işleyen son derece değerli çipler) olan doyumsuz talep etkili oldu. Bu teknoloji basit istemlere dayalı olarak metin ve grafikler oluşturabilen sohbet robotlarının ve diğer üretken yapay zeka hizmetlerinin çoğalmasına yardımcı oldu.

 

Nvidia'nın dokunduğu şirket ihya oluyorNvidia’nın dokunduğu şirket ihya oluyor

Nvidia 1,78 trilyon dolarlık piyasa değeriyle Amazon'u geçtiNvidia 1,78 trilyon dolarlık piyasa değeriyle Amazon’u geçti

Trilyon dolarlık şirket kuran Huang: Şimdi olsa asla yapmazdımTrilyon dolarlık şirket kuran Huang: Şimdi olsa asla yapmazdım

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.