Tuzla Piyade Okulu'ndaki teğmenler kavgasının ardından başlatılan soruşturma sonucunda yedi teğmenin de ihracına karar verilmişti. Emekli Tümgeneral Ahmet Yavuz teğmenlerin ihracına “Bu çocuklara kim sahip çıkacak?” diye tepki gösterdi.

Tuzla Piyade Okulu’nda 10 Kasım Atatürk’ü Anma Töreni’nde bir teğmenin yakasına Atatürk fotoğrafı takmamasıyla başlayan kavgadan sonra yedi teğmen ihraç talebiyle disipline sevk edilmişti. Teğmenlerden dördü yakasına Atatürk fotoğrafı takmayan teğmene tepki göstermişti; biri Atatürk fotoğrafını takmayandı, öteki ikisi ise ona destek verenler.

TSK’dan ihracı istenen teğmenlerin ihracı 18 Ocak’ta toplanan Kara Kuvvetleri Komutanlığı Yüksek Disiplin Kurulu’nda görüşüldü.

Yakasına Atatürk fotoğrafı takmayan teğmene tepki gösteren dört teğmen savunma yaparken Atatürk fotoğrafı takmayan teğmenle ona destek olan iki teğmen savunma yapmaya gitmedi.

Yedi teğmen de ihraç edildi

Yüksek Disiplin Kurulu’nun yedi teğmen hakkında da ihraç kararı verdiğini 10Haber duyurdu. Milli Savunma Bakanlığı Yüksek Disiplin Kurulu’nun kararını onarsa yedi teğmenin ihracı kesinleşecek.

‘Disiplin kadar değerler de önemlidir’

Yüksek Disiplin Kurulu’nun teğmenler hakkında ihraç kararı vermesine emekli Tümgeneral Ahmet Yavuz tepki gösterdi. 10Haber’e konuşan Ahmet Yavuz şunları söyledi:

“TSK’da disiplin önemlidir, biri disiplinsizlik yapıyorsa cezalandırırsınız. Ancak bu ceza adil olmalı. Çünkü TSK’da disiplin kadar değerler ve ilkeler de önemlidir. Ceza disiplin içinde olunsun, kurallar uyulsun diye verilir. Ancak burada başka bir durum var. Emekli amiraller nasıl sarıklı amirale karşı çıktıkları için gözaltına alındıysa bu durum da onun bir benzeri. Yapılan yanlıştır, karar siyasidir. Ancak verilen karar siyasi olarak nehrin akış istikametine uygundur. Tarikat mensubu olanlara tarikatlar sahip çıkıyor ama şimdi öteki çocuklara kim sahip çıkacak… Türkiye’nin dramı da bu. 1990’lı yıllarda TSK’dan atılanlar hemen belediyelerde iş bulmuş, 2011’den sonra hakları iade edilmişti.”

‘Teğmenler değil karara imza atanlar ihraç edilmelidir’

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce de sosyal medya hesabından teğmenlerin ihracına tepki gösterdi. İnce’nin paylaşımı şöyle:

“Tuzla Piyade Okulu’nda yakasına Atatürk fotoğrafı takmayan teğmeni uyaran dört vatansever Türk teğmeninin TSK’dan ihraç edilmesi asla kabul edilemez. Vatansever teğmenlerimiz görevini yerine getirmiştir. Teğmenlerimiz değil, teğmenlerimiz hakkında bu karara imza atanlar TSK’dan ihraç edilmelidir.”

Piyade okulundaki Atatürk kavgasında teğmenlerden 30 saniyelik savunma

Teğmenler, alt devrelerini Nurcu tarikatının toplantısına çağırmış

Teğmenlerin kavgasında cemaat yapılanması izi… Hubb-i Fillah: Davamıza hayırlı olsun!

Tuzla Piyade Okulu’ndaki kavgada karar: Teğmenler TSK’dan atıldı