İstanbul'da suç örgütü üyesi Sefkan Çelik sokak ortasında uğradığı saldırıda hayatını kaybetmişti. Çelik’in ölüm emrini Barış Boyun’un İtalya’dan verdiği ortaya çıktı. Çelik sosyal medyada Boyun’a hakaret etmişti.

İstanbul Sultangazi’de 2022 yılında bir çete hesaplaşması oldu. Olaydan bir hafta önce de silahlı saldırıya uğrayan 23 yaşındaki Sefkan Çelik husumetlileriyle girdiği çatışmada ağır yaralanmış, başına iki, sağ ayağına da bir kurşun isabet eden Çelik kurtarılamamıştı.

Sabah Gazetesi’nin Çelik’in öldürülmesine ilişkin hazırlanan iddianameden aktardığına göre Çelik, Barış Boyun’un çetesi ile arasında anlaşmazlıklar yaşayan Emrah A. ve Mustafa G’nin liderliğini yaptığı suç örgütündeydi. Boyun iddiaya göre Sefkan Çelik’i arayarak o grupla görüşmemesini istemişti.

Bu isteği reddeden Çelik ise Mustafa G. ile birlikte bir sosyal medya platformunda canlı yayın açarak Barış Boyun’a küfürler yağdırdı. Görüntüleri izleyen Barış Boyun’un İtalya’dan verdiği talimatla saldırı için hazırlıklar başladı.

Barış Boyun yakalandı: Kim bu İstanbul’u İtalya’dan kana bulayan çete lideri?

İnfaz timi hırsızlık çetesi ile temasa geçerek kendilerine araç temin etmelerini istedi. Çete infazdan iki gün önce E.S.K’nin evine girerek otomobilinin anahtarlarını çaldı ve saldırganlara beş bin Türk Lirası karşılığında teslim etti.

Olay günü akşam saatlerinde Şahin lakaplı H.K, Sefkan Çelik’i arayarak arkadaşlarının geleceğini ve uyuşturucu temin etmesini istedi. H.K’nin “Araba ile geldiler, seni bekliyorlar” demesi üzerine Oğuzhan Günbay ile birlikte sokağa çıkan Sefkan Çelik’e otomobilden ateş açıldı.

Saldırının ardından hızla olay yerinden ayrılan infaz timi Gazi Mahallesi’nde aracı çamaşır suyu ile temizleyip Bakırköy’de boş bir alana bıraktı. Yüzlerce MOBESE görüntüsünü inceleyen ekipler Çelik’in infazına karışan İ.E., F.İ, H.K., H.Ö., O.B., O.B, T.S’yi yakaladı. Çetenin birçok suçtan 103 suç eylemine karıştıkları belirlendi.

Barış Boyun kimdir?

Bir suç çetesi hatta daha çok bir cinayet çetesi düşünün ki, para veren diğer bütün suç örgütlerine ‘hizmet’ sunsun, onlar için sokak ortasında cinayetler işlesin, işte Barış Boyun adlı kişinin yönettiği çete bu. Üstelik faaliyet alanı sadece Türkiye değil. Çetenin Avrupa şehirlerinden Gürcistan’a kadar pek çok yerde cinayetleri var.

Pek çok olayda adı anılan ve uzun süre yurtdışında Kırmızı Bülten’le aranan organize suç örgütü lideri Barış Boyun mayıs ayında İtalya’nın Viterbo şehrinde yakalandı.

Barış Boyun’un ismi 2022 yılında İtalya’da yakalanmasıyla Türkiye gündemine yeniden girmişti. Bologna İstinaf Mahkemesi ve Kassasyon/Fesih Mahkemesi Ağustos 2022’de Rimini’de gözaltına alınan Boyun’un Türkiye’ye iadesini daha önce reddetmişti.

Barış Boyun organize suç örgütünün eylemlerini para karşılığı yaptığı, çeteye eleman bulmak için sosyal medya hesaplarını kullanıldığı tespit edilmişti.

Örgütün Türkiye ve yurtdışında birçok silahlı saldırıdan sorumlu olduğu biliniyordu. Bu cinayetler silsilesinde sokak ortasında infazlar yapmış, uyuşturucu baronları arasındaki mücadelede kanlı eylemlere imza atmışlardı.

Sırp suç örgütü lideri İstanbul’da kurşuna dizildi

Barış Boyun çetesinin en çok kullandığı suikast yöntemi motosikletli kiralık katillerdi. Boyun çetesi kendilerine bağlı Daltonlar olarak bilinen örgütle sokak ortasında sıkışan trafikte otomobil içindeki birçok kişiyi infaz etmişti.

Bu eylemlerden en çarpıcı olanı Sırp Skaljari Suç Örgütü’nün lideri Jovan Vukotiç’in İstanbul Mecidiyeköy’de trafikteyken yanına gelen motosikletli iki kişi tarafından kurşuna dizilmesiydi. Tarih 8 Eylül 2022’ydi. İstanbul’un en işlek yerlerinden Mecidiyeköy’de Jovan Vukotiç’in sağ ön koltuğunda, hamile sevgilisi ve çocuğunun arka koltukta oturduğu aracın yanına bir motosiklet yanaştı. İki kişinin olduğu motosikletten sağ ön koltukta oturan Vukotiç’e seri şekilde defalarca ateş edildi. Kanlar içinde kalan Vukotiç aracın kapısını açtı ve yere yığıldı. Vukotiç’in güpegündüz infazının perde arkasında Türkiye’de ikamet eden uluslararası suç örgütlerinin uyuşturucu ticareti kavgası vardı.

Vukotiç’i infaz edenler 2014 yılında İspanya’nın Valencia şehrindeki limanda Skaljari Suç Örgütü üyelerinin 200 kilo kokain bularak sahiplenmesi üzerine kendilerine savaş açan, liderliğini Radoje Zvicer’in yaptığı Sırp Kavacki suç örgütüydü.

Öldürülen Vukotiç eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun 2018 yılında sınır dışı etmekle övündüğü bir isimdi. Ancak Vukotiç’in ‘Predrag Popoviç’ adına düzenlenmiş pasaportla Türkiye’ye geldiği ve oturma izni olduğu da ortaya çıktı.

Vukotiç’in öldürülmesi için 1,5 milyon Euro ödendiği konuşuluyordu. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Vukotiç suikastiyle ilgili iddianamede 16 sanık hakkında kasten öldürmekten hapis cezası talep edildi.

İddianamede Sırbistan’da faaliyet yürüten çetelerin cinayetler için Türkiye’deki suç örgütleriyle işbirliği yaptığına dikkat çekildi. Cinayetin işlenmesi için de Barış Boyun çetesiyle anlaşılmıştı.

İddianamede Avrupa’nın yedi ülkesinde 50’ye yakın cinayetin işlendiği sekiz yıllık çete savaşında Skaljari’nin lideri Vukotiç’in öldürülmesi için Kavacki mensuplarının Karadağ’da tutuklu Binali Camgöz ve İtalya’da tutuklu Barış Boyun’la anlaştığı belirtildi. Soruşturmada Camgöz ve Boyun çetelerine mensup kişiler yakalanırken suikastin profesyonelce yapıldığı anlatıldı.

Vukotiç cinayetinin ardından Boyunlar çetesinin 25 yaşındaki Kuran kursu hocası Ramazan Arslan, Kasımpaşa Spor tribün lideri Yüksel Ustahüseyin’in öldürülmesi başta olmak üzere 103 suça karıştığı tespit edildi.

Barış Boyun, Milano’da oturup Çorlu’da Sarallar’a ait fabrikayı yakıp bombayla saldırmaya hazırlanırken yakalanmış