Barış Boyun, Milano’da oturup Çorlu’da Sarallar’a ait fabrikayı yakıp bombayla saldırmaya hazırlanırken yakalanmış

İtalya'da gözaltına alınan suç örgütü lideri Barış Boyun'un Sarallar'a ait Çorlu'daki alüminyum fabrikasına bombalı saldırı düzenlemeye hazırlandığı belirlendi. Boyun'un "Bana bir hafta süre verin. Tüm Türkiye bunu konuşacak" dediği ortaya çıktı.

Gündem 23 Mayıs 2024
Bu haber 3 hafta önce yayınlandı

Türkiye, motosikletli suikast timleriyle ölüm saçan çetenin patronu olan Barış Boyun’un İtalya’da yakalanmasını konuşuyor. Boyun’un nasıl yakalandığının ayrıntıları ortaya çıktı.

Uluslararası suç örgütü “Ölüm Çetesi” ve “Daltonlar Çetesi”nin patronlarından Barış Boyun Türkiye’de aranırken yasadışı yollardan yurtdışına kaçmıştı, kırmızı bültenle tüm dünyada aranıyordu. Boyun 2022 yılının Ekim ayında ilk kez İtalya’da ortaya çıktı.

Sabah gazetesinden Ümit Erkan Demircan’ın haberine göre eşi E.B.’yi karşılamak için Milano Bergamo Havalimanı’na giden Barış Boyun üstünde silahla yakalandı. Burada bir ay cezaevinde yatan Boyun daha sonra ev hapsine alınıp cezaevinden salıverildi. Bu arada Türk makamları onun iadesini istedi ama İtalyan mahkemesinde Boyun’un Kürt kökenli olduğunu, Türkiye’de baskı gördüğünü ileri sürdü, iade istemi reddedildi.

Geçen 8 Mart akşamı Boyun’un Crotone’de ev hapsinde tutulduğu apartmanın kapısı kimliği belirsiz kişiler tarafından tarandı. Olayı araştıran İtalyan polisi Boyun ve adamlarının İtalya’da da yasadışı çalışmalarını yürüttüğünü belirledi.

Bunun üzerine İtalya güvenlik ekipleriyle bağlantıya geçen Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) KOM ve Interpol -Europol Daire Başkanlığı ekipleri operasyon için ortak karar aldı. Boyun’un elektronik kelepçesine gizlice dinleme cihazı yerleştirildi, adamlarının bazı araçlarına ise gizli kamera takıldı.

Dinlendiğinden habersiz olan Barış Boyun’un adamlarıyla bir başka çete olan Sarallar’a ait Türkiye’de Çorum’daki alüminyum fabrikasına bombalı saldırı düzenlemeye hazırlandığı belirlendi.

Boyun’un telefondaki adamlarına Burhanettin Saral’ın Çorlu’daki fabrikasının yakılmasından dronlarla fabrikanın izlenmesine ve fabrika içinde kendini patlatmaya hazır bir intihar bombacı hazırlanmasına kadar birçok farklı talimat verdiği teknik takibe takıldı.

Boyun’un bir telefonunda adamlarına “Hazır mısınız arkadaşlar? Savaşta iyi şanslar! O fabrikayı yakıp kül edin” dediği belirlendi.

Soruşturmada Boyun’un adamlarının uyuşturucudan elde edilen paraların araçların özel bölümlerine nasıl saklandığı da tespit edildi.

Elde edilen bilgiler doğrultusunda Türkiye’den giden uzman bir ekip ve İtalya polisi Roma ve Milano’da birçok adrese eşzamanlı baskın yaptı.

Operasyonlarda organize suç örgütü lideri Barış Boyun’un da aralarında olduğu 17’si Türk, 2’si İtalyan 19 kişi yakalandı. İtalya’daki adli işlemlerin ardından Boyun’un Türkiye’ye iadesi için bir kez daha süreç başlayacak.

Bu arada Barış Boyun’un “Daltonlar” çetesine yönelik operasyonlar da devam ediyor. Dün iki kişi daha yakalanıp gözaltına alındı, yani toplam gözaltı sayısı 21’e yükseldi.

Barış Boyun yakalandı: Kim bu İstanbul'u İtalya'dan kana bulayan çete lideri?Barış Boyun yakalandı: Kim bu İstanbul’u İtalya’dan kana bulayan çete lideri?

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.