Dua Lipa yeni albümü için dünya turnesine çıkmaya hazırlanıyor. Şimdilik 43 konserden oluşan turne Avrupa'dan başlayacak sonrasında Kuzey Amerika, Asya ve Avustralya da programa eklenecek.

Time dergisi tarafından Yılın Kişisi seçilen Dua Lipa dünya turnesine çıkıyor. Geçen mayıs ayında yayınladığı üçüncü stüdyo albümü ‘Radical Optimism’i yeni turnesiyle taçlandıracak Kosovalı müzisyen şimdilik 43 konser verecek.  Uzak Doğu’dan başlayacak turne Avrupa ve Kuzey Amerika ile devam edecek. Programdaki boşluk aralara yeni tarihlerin de eklenebileceği yorumunu beraberinde getirdi. Açıklanan ilk takvimde yer almayan İstanbul’un sonrasında turneye dahil edilip edilmeyeceği merak konusu.

Dua Lipa İstanbul’a gelecek mi?

Dua Lipa ‘Radical Optimism’ albümünün turnesine 5 Kasım’da Singapur ile başlıyor. Müzisyen daha sonra Endonezya, Filipinler, Japonya ve Güney Kore’de konser verecek. 2025’te turnesine Avustralya’dan devam edecek olan 29 yaşındaki müzisyen sonrasında Avrupa’ya geçecek. 11 Mayıs’ta Madrid’den başlayacak Avrupa turnesi sırasıyla Lyon, Hamburg, Paris, Prag, Münih, Amsterdam, Milan, Antwerp, Londra, Liverpool ve Dublin konserleriyle devam edecek. Listede şimdilik İstanbul yok. Ancak program aralığı yeni konserlerin de turne programına eklenmesine olanak sağlıyor. Hal böyle olunca İstanbul için de ümitvar olunabilir.

Yaz ayları boyunca Avrupa kentlerinde konser verdikten sonra Dua Lipa Ekim 2025’te Toronto performansıyla Kuzey Amerika turnesine başlayacak. Spotify verilerine göre şu anda dünyanın en çok dinlenen 20 müzisyeni arasında yer alan Kosovalı sanatçı son dönemde ticari girişimleri ve politik söylemleriyle de gündemde. İsrail’in Gazze’deki katliamlarını “soykırım” olarak niteleyen Lipa bu tavrıyla müzik endüstrisinde inisiyatif alan en popüler isimlerden biri olmayı başardı. Şarkıları yüz milyonlarca kez dinlenen müzisyen kazandığı geliri artırmanın da farklı yollarını arıyor. Ticarete atılmaya hazırlanan Dua Lipa kendi dondurma şirketini kuruyor.

Balkanlardan gelen radikal iyimserlik havası: Dua Lipa

Vefa Kosova’da bir semt adı değil: Dua Lipa memleketine yıldız yağdırıyor

İsrail’e ‘Soykırımcı’ diyenlere Dua Lipa da katıldı

Time açıkladı: 2024’ün En Etkili İsmi Dua Lipa