Popun kralı Michael Jackson'ın şarkı koleksiyonunun yarısı geçen hafta 600 milyon dolara satılmıştı. Bir rekor anlamına gelen bu rakamın ardından bu kez de Queen grubunun tüm şarkıları 1.2 milyar dolara satılmak üzere.

Müzik dünyası son günlerde şarkı koleksiyonlarının satışını konuşuyor. Geçen hafta Michael Jackson’ın şarkı koleksiyonunun yarısı 600 milyon dolara satılırken tüm parçalarının değeri 1.2 milyar dolara yükseldi. Basında ilk başta çıkan haberler koleksiyonun tamamının satıldığı yönündeydi. Ancak sonradan güncellenen bilgi kataloğun yarısını kapsıyordu. Ancak bir rekor anlamına gelen bu rakam belli ki çok uzun soluklu olmayacak. Zira bir süredir satılması gündemde olan Queen şarkıları için konuşulan rakamlar, Michael Jackson’ın satılan koleksiyonunu tam iki katı. Geçen yıl İngiliz topluluğun tüm müzik koleksiyonunun satışa çıkacağı ve en az 1.1 milyar dolarlık bir rakama ulaşacağını 10Haber’de duyurmuştuk.

Daily Mail’de yer alan habere göre ise aradan geçen sürede hayattaki Queen üyeleri ve Freddie Mercury’nin vâsileriyle kataloğun taliplileri anlaşma yakın. Şu an için şarkı kataloğunu almaya en yakın adaylardan biri Universal Music Group. Halihazırda grubun albümlerini yayınlamış olan şirket bu yarışta tek değil. Farklı yatırımcılar, İngiliz grubun artık her biri kült haline gelen şarkılarının sahibi olmak üzere son düzlükte kıyasıya bir yarış içerisinde.

Queen yatırımcısını üzmeyecek

Üç yıl önce Bruce Springsteen’in şarkı koleksiyonu 550 milyon dolarlık satış rakamıyla tüm zamanların rekorunu kırmıştı. Geçen hafta Michael Jackson buna yeni bir eşik ekledi. Koleksiyonunun sadece yarısı 600 milyon dolara satıldı. Şimdi Queen grubunun şarkı kolekisyonu bu rakamı 1.2 miyar dolara çıkaracak. ‘Bohemian Rhapsody’, ‘Killer Queen’, ‘I Want it All’, ‘We Will Rock You’, ‘The Show Must Go On’ ve daha nice hit parçanın yer aldığı koleksiyon için biçilen 1.2 milyar dolarlık değer, işin uzmanlarını hiç de şaşırtmıyor. İngiliz grubunun telif haklarının bir bölümünü elinde bulunduran Walt Disney’in sadece Kuzey Amerika’da yıllık 50 milyon doları aşan bir gelir elde etmesi, yatırımcıların iştahını daha da kabartmış durumda.

Queen grubunun şarkılarının yanı sıra anlaşmaya İngiliz topluluğa dair yan haklar da pakedin içerisinde yer alacak. Yani grubun lisanslı tshirt, kupa, şapka ve benzeri ürünlerinin satış hakkı da bu astronomik rakamı gözden çıkaran yatırımcıya ait olacak. Rami Malek’in başrolünde yer aldığı 2019 yapımı ‘Bohemian Rhapsody’ filmi Queen grubunun özellikle genç nesillerle daha sıkı bir bağ kurmasına katkı sağladı. Rami Malek’e Oscar kazandıran film, gruba o dönem büyük gelir kazandırırken günümüzde şarkı koleksiyonu satışı için konuşulan rakamın bir milyar doların üzerine çıkmasına etki etti.

Müzik Radarı’nda bu hafta: Kargo’ya saygı serisi, Jennifer Lopez ve Kanye West yenileri