Müzik Radarı’nda bu hafta: Kargo’ya saygı serisi, Jennifer Lopez ve Kanye West yenileri

Müzik Radarı'nda bu hafta Jennifer Lopez'in belki de son olacağını ima ettiği yeni albümü, Kanye West'in geçer not alamayan yeni çalışması ve Kargo'ya saygı serisinin yeni şarkıları var.

Kültür Sanat 19 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı

Jennifer Lopez geçen hafta yeni albümünün bir son anlamına gelebileceğini açıklamıştı. Müzisyenin dokuzuncu stüdyo albümü olma özelliği de taşıyan ‘This is Me… Now’ yaşı yetenleri ve hafızası güçlü olanları maziye götürdü. Zira tam 22 yıl önce Jennifer Lopez ‘This is Me… Then’ albümünü yayınlamıştı. Müzisyen geçen hafta yayınlanan albümü son 20 yılda yaşadıklarının duygusal yansıması olarak tanımlıyor. 22 yıl önceki albümdeki gibi bu albümde de Lopez o zaman sevgilisi şimdi eşi olan Ben Affleck’e bir şarkı ayırmış.

Müzik Radarı’nın gözdesi Jennifer Lopez

13 şarkıdan oluşan ve yaklaşık 45 dakikalık bir dinleme süresi bulunan ‘This is Me… Now’ albümünde şu an için en çok ön plana çıkan şarkı ‘Can’t Get Enough’. Dokuzuncu stüdyo albümü hakkında konuşan Jennifer Lopez “Benim için bir dönemin sonu ama aynı zamanda yeni bir dönemin başlangıcı gibi hissediyorum. Bu yüzden asla asla demem ama her şeyimi bu albüme verdim” demişti. Basın bu açıklamayı veda olarak nitelendirirken Lopez’den henüz bir red ya da onay gelmedi.

Kanye West bildiğiniz gibi…

Geçen hafta dinleyiciyle buluşan bir diğer albüm Kanye West’e ait. Her yaptığı olay, her söylediği tartışma konusu olan West şu sıralar eşiyle ilişkisiyle gündemdeydi. Ta ki yeni albümü çıkana kadar. ‘Vultures 1’ adını taşıyan yeni albüm 16 şarkıdan oluşuyor ve dinleme süresi 55 dakika. Spotify’a göre şu ana kadar albümün en çok ‘Carnival’ şarkısı dinlenmiş. Bununla birlikte diğer şarkıların dinlenme rakamlarını incelediğimizde çıkan sonuç şunu söylüyor: Dinleyici albüm yayınlama fikrini önemsiyor ve karşılığını tamamını dinleyerek veriyor. Peki ‘Vultures 1’ nasıl bir albüm?

Puff Daddy ve Taylor Swift gibi isimleri konu edinen ‘Carnival’ şarkısı melodisiyle kısa sürede beğeni almayı başarmıştı. Ancak özellikle ABD’deki müzik eleştirmenleri albümü vasat buldu. Tabii bunda şu sıralar gündemde olan Gazze tartışmalarının da etkisini yadsımamak gerekiyor. Zira spor giyim markası ile anlaşmasının sonlanmasına neden olan antisemit ifadelere yeni albümünde bir yenisini ekledi. ‘Vultures 1’ albümünün kapanış şarkısı ‘King’deki antisemit ifadeler için özür dilese de özrü pek kabul görmemiş gibi. Son olarak albümün kapağına da bir parantez açmak gerek. Kanye West yapmış yine yapacağını.

Kargo’dan turne müjdesi

Yurtdışında ses getiren bu iki albümün ardından Türkiye’ye dönelim. Haftalar önce yayınlanan ilk kısmıyla ‘Kargo Yarım Kalan Şarkılar‘ projesini duyurmuştu. Mor ve Ötesi, Jabbar, Nilipek, Simge Pınar ve Şanışer ile başlayan unutulmaz Kargo şarkılarını seslendirme projesine grubun unutulmaz birkaç eseri daha eklendi. Evdeki Saat ‘Haydi Gel’, Vega ‘Farklı Rüyalar’, Sufle ‘Yanımda Sen Olmayınca’, Sattas & Selin ‘Son Defa’ ve Rashit & Gökçe – ‘Marilyn Monroe’ yorumlarıyla Kargo’ya saygı serisinin yeni katılımcıları oldu.

Yeni şarkılarla birlikte Kargo o bildiğimiz efsane kadrosuyla yakında turne yapacağını da duyurdu. Şimdilik yer ve tarih bilgisi paylaşılmazken bunun “son” olduğu belirtildi. Şarkıları seslendirenler arasında 2000’lerin sevilen yerli punk topluluğu Rashit’i de bu vesileyle dinlemek sevenlerini de mutlu etmiştir. Grgdn Müzik’in yayınladığı seçkide önümüzdeki ay yer alacağı açıklanan isimler arasında Yalın, Aleyna Tilki ve maNga var. Geçen hafta yayınlanan şarkılar içinde bulunan ‘Yanımda Sen Olmayınca’ orijinalinden bir hayli farklı ama güzel düzenlemesiyle dikkat çekiyor. Kişisel olarak Evdeki Saat’in yorumladığı ‘Haydi Gel‘e kanımın kaynadığını belirteyim.

Şov 33 yıl önce başladı ve bitti: Bir Queen başyapıtı InnuendoŞov 33 yıl önce başladı ve bitti: Bir Queen başyapıtı Innuendo

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.