Ankaragücü – Rizespor maçı sonrası Ankaragücü Başkanı Faruk Koca’nın yumruk attığı hakem Halil Umut Meler’in babası Bülent Meler olay hakkında konuştu.

Türk futbolu pazartesi akşamı tarihe geçen bir olaya sahne oldu. 1-1 biten Ankaragücü – Rizespor maçı sonrası Ankaragücü Başkanı Faruk Koca maçın hakemi Halil Umut Meler’e yumruk attı. Meler’in elmacık kemiğinde kırık meydana gelirken Koca tutuklandı, ardından başkanlık görevinden istifa etti. TFF, liglere süresiz ara verildiğini açıkladı.

Konuyla alakalı Halil Umut Meler’in babası Bülent Meler, Sabah’a konuştu. Meler “Maçı televizyondan canlı olarak seyrettim. Televizyondan oğluma yumruk atıldığını görünce yüreğim sızladı. Bir baba ne hissederse ben de onu hissettim. İçim cız etti. Oğluma atılan yumruğun acısını yüreğimde hissettim. Olaydan sonra oğlumla da görüştüm. Durumu iyi. Hastane doktoru İçişleri Bakanımız Ali Yerlikaya ile birlikte açıklama yaptı. Açıklamayı ben de takip ettim. Oğlum yarın (Çarşamba) hastaneden çıkacak. Hastaneden çıkıp İzmir-Selçuk’a gelecek. O zaman yüz yüze detaylı konuşacağız” diye konuştu.

Yumruğun bedelini hukukçulara sorduk: Spordan men, sekiz yıla kadar hapis

Meler’e yumruk tüm dünyanın manşetlerinde: Anneciğim Türkler!

Meler bundan 8 sene önce TFF’nin resmi sitesinde yayınlanan röportajda babasının tavsiyesiyle hakem olduğunu belirtmişti. Meler “Babam kulüp yöneticisiydi. Selçuk Efesspor’da uzun yıllar yöneticilik yaptı. Futbola âşıktı. Uzun yıllar da futbol oynamışlığı vardı. Aynı zamanda hakemliği de takip ediyordu. Çocukluğumdan beri, “Hakem ol. Daha iyi yaparsın” diyerek bana hakemliği aşıladı. Üniversiteyi kazandıktan sonra bana bıraktı. “İster hakem ol, ister futbola devam et” dedi. Ben de babamın sözünü dinledim ve tercihimi hakemlikten yana kullandım. 10 yıldan beri de hakemlik yapıyorum” demişti.

Hakemlerin isyanı: Biz maçlara çıkmıyoruz, isterseniz yabancı hakem getirin

Yumruk gecesinin ‘chat odası’: Hakemlerin WhatsApp grubunda neler oldu?

Yumrukçu Faruk Koca savunmasında hakem Meler’i suçladı ama tutuklandı, üstelik Ak Parti’den de atılıyor

 

Eserinle gurur duy TFF! O yumruk size atıldı