Eski Ankaragücü Başkanı Faruk Koca'nın saldırısı sonrası elmacık kemiğinde kırık meydana gelen Halil Umut Meler tedavi gördüğü hastaneden taburcu edildi.

Ankaragücü – Rizespor maçı sonrası eski Ankaragücü Başkanı Faruk Koca’nın saldırısına uğrayan ve iki gündür hastanede tedavisi süren Halil Umut Meler taburcu edildi. Meler’in elmacık kemiğinde kırık meydana gelmişti. Koca ve beraberindeki iki saldırgan tutuklanmıştı. TFF ligleri süresiz olarak erteleme kararı almıştı.

Faruk Koca dün akşam istifa etti. Tedbir amaçlı olarak bir gece daha gözetim altında tutulan hakem Halil Umut Meler ise taburcu edildi. Meler’in tedavi gördüğü hastanenin başhekimi Dr. Mehmet Yörübulut “Halil Umut Meler’i ilk haliyle taburcu ettik. Morali gayet iyi. Gittiği yerde kontrollerini olacaktır. Gözündeki şişlik dışında herhangi bir sorunu kalmadı. Bundan sonraki hayatında sağlıklı, başarılı mesleki kariyer diliyoruz. Sporcu olduğu için her sporcuda boyun fıtığı oluyor. Travma nedeniyle boyunda bir düzleşme oluşmuş sadece. Tedbir amaçlı boyunluk taktık. Kırık zamanla iyileşecek, küçük bir çatlaktı zaten. Kanama da kalmadı. Başka bir sorunu yok” dedi.

Yumruğun bedelini hukukçulara sorduk: Spordan men, sekiz yıla kadar hapis

Faruk Koca başkanlıktan istifa etti

İşte olaylı maçın PFDK karnesi

‘Meler bırakmasın’

Saldırının ardından Halil Umut Meler’in hakemlik kariyerini sürdürüp sürdürmeyeceği merak konusu. UEFA’nın elit hakem listesinde yer alan Meler’in bir aksilik olmadığı takdirde EURO 2024’te Almanya’da görev yapması bekleniyordu. 37 yaşındaki Meler düzenli olarak UEFA organizasyonlarında görev alıyordu. Hakemin 24 Aralık tarihinde Kadıköy’de oynanacak ligin kaderini yakından ilgilendiren Fenerbahçe – Galatasaray derbisinde de düdük çalması bekleniyordu.

İzmir bölgesi hakemi Meler’in kariyeriyle alakalı Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği (TFFHGD) Başkanı Abdurrahman Arıcı “6222 sayılı sporda şiddet kanunu sahalarda uygulansa bu hadise olmayacaktı. Tek tesellimiz hakem kardeşimizin hayati tehlikesinin olmaması. Fiziki darbeler geçer ama psikolojik olarak kardeşimizin durumunu düşünmemiz lazım. Kendisinin tekrar sahalara dönmesini isteriz. Çünkü Türkiye’nin bir numaralı hakemi. Ümit ediyorum ki kardeşimiz hakemliğe devam edecek. Çünkü bir Halil Umut Meler kolay yetişmiyor” dedi.

Faruk Koca Ankaragücü – Rizespor maçının Rize’nin 90+7’deki golüyle 1-1 berabere sonuçlanmasının ardından sahaya inip Meler’e yumruk atmış, Koca’nın beraberinde sahaya inen iki kulüp görevlisi  yerde kalan Meler’e tekmelerle saldırmıştı.

Eserinle gurur duy TFF! O yumruk size atıldı

PFDK’ye sevk edildiler

Halil Umut Meler’e saldıran Faruk Koca ve beraberindeki iki kişi PFDK’ye sevk edildi. Bu üç isim dışında birçok Ankaragücü kulüp görevlisi ve idareci de kurulun yolunu tuttu.

Hakemlerden toplu istifa

Olayın ardından Türkiye’deki faal futbol hakemleri dakikalar içinde kendi aralarında örgütlenerek Futbol Federasyonu’na bu hafta sonu oynanacak maçların hiçbirine çıkmayacaklarını bildirdi. Futbol Federasyonu bu isyan karşısında ligleri süresiz olarak ertelemeye mecbur kaldı. Son olarak Süper Lig ve VAR hakemlerinin tamamı, Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği üyeliklerinden de istifa etti.

Hakemlerin isyanı: Biz maçlara çıkmıyoruz, isterseniz yabancı hakem getirin

Özel: Ben utanıyorum

Olayla alakalı açıklamalarda bulunan CHP Genel Başkanı Özgür Özel “Halil Umut Meler’in kendisiyle de görüştüm, ‘Sakın siz utanmayın, utanacak hiçbir şeyiniz yok ama ben utanıyorum’ dedim. Dünyada belki beş bin televizyona bu görüntülerle haber olmuşuz, bu mu yani Türkiye? Bunu yaşattılar, gerçekten utanç duyuyorum” dedi.

Rüya bitti, Galatasaray memleket gerçeğine döndü

‘O bırakma hareketi’

Eski hakem Fırat Aydınus ise Halil Umut Meler’in yumruk olayı yaşandıktan sonra soyunma odasına giderken yaptığı hareketi yorumladı. Aydınus “O hareket, bitti hareketi. Çünkü tribünde o yumruğu destekleyenler var. Onlara o hareket. “Eyvallah” diyor onlara. Ben o dili anlıyorum. Siz bu ülkenin bir numaralı hakemine yapılan bu saldırıyı destekliyor musunuz? Ben de bırakıyorum. O hareketler bıraktığının işaretiydi” dedi.

Meler yerden kalktıktan sonra polis koruması eşliğinde soyunma odasına giderken taraftarların tepkisiyle karşılaşmıştı. Sahaya yabancı maddeler atılırken hakem aşağıdaki hareketi yapmıştı.

Halil Umut Meler sahadan çıkarken bu hareketi yaptı.

Galatasaray yenildi, Kopenhag üzerinden Avrupa Ligi’ne gitti