Faruk Koca başkanlıktan istifa etti

Ankaragücü - Rizespor maçının son düdüğü ardından sahaya inerek hakem Halil Umut Meler’e yumruk atan Ankaragücü Başkanı Faruk Koca istifa etti. Koca, Meler ve ailesinden özür diledi.

Spor 12 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı
Yumrukçu başkan istifa etti.

Pazartesi akşamı oynanan Ankaragücü – Rizespor maçının son düdüğünün ardından hakem Halil Umut Meler’e yumruk atan Ankaragücü Başkanı Faruk Koca görevinden istifa etti.

Olayın ardından Meler’in elmacık kemiği kırılmış, Koca tutuklanmış ve TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi liglerin süresiz olarak ertelenmesi kararı almıştı.  Faruk Koca tutukluluk hali sürerken istifa etti ve Halil Umut Meler’le ailesinden özür diledi. Koca “Halil Umut Meler’e karşı sergilediğim tavır nedeniyle başta Sayın Meler ve ailesi olmak üzere; Türk hakem camiasından, spor kamuoyundan ve milletimizden özür diliyorum.” dedi.

Belözoğlu ‘devam’ dedi

Ankaragücü teknik direktörü Emre Belözoğlu ise görevine devam etme kararı aldı. Belözoğlu”Yaşanan olaylardan dolayı çok üzgünüm. Size söz verdiğim gibi sezon sonuna kadar takımın başında kalacağım. Mücadelemize devam edeceğiz.” dedi.

Meler heyeti geri çevirdi

Ankaragücü Başkan Vekili Zeynep Karamancı, yönetim kurulu üyeleri Mehmet Şahin ve Erkan Aytekin, Halil Umut Meler’i tedavi gördüğü hastanede ziyarete gitti. Hakem Halil Umut Meler, heyeti kabul etmedi.

Yeni başkan İsmail Mert Fırat

Ankaragücü Kulübü Yönetim Kurulu, Faruk Koca’nın istifası sonrası oy birliğiyle İsmail Mert Fırat’ı başkanlığa getirdi.

Yumruğun bedelini hukukçulara sorduk: Spordan men, sekiz yıla kadar hapisYumruğun bedelini hukukçulara sorduk: Spordan men, sekiz yıla kadar hapis

Meler’e yumruk tüm dünyanın manşetlerinde: Anneciğim Türkler!Meler’e yumruk tüm dünyanın manşetlerinde: Anneciğim Türkler!

Eserinle gurur duy TFF! O yumruk size atıldıEserinle gurur duy TFF! O yumruk size atıldı

Yumrukçu Faruk Koca kimdir? Fair Play ödüllü, AK Parti kurucusuYumrukçu Faruk Koca kimdir? Fair Play ödüllü, AK Parti kurucusu

Hakem Halil Umut Meler: 'Seni öldüreceğim' dedi!Hakem Halil Umut Meler: ‘Seni öldüreceğim’ dedi!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.