Kusursuz… Ankara’dan lider gelmiş Fenerbahçe’de bayram havası

İsmail Kartal yönetiminde Fenerbahçe milli takım arasına Ankaragücü'nü deplasmanda 1-0 yenerek lider olarak gitti. Kanarya, dokuzda dokuz yaparak sezona harika başladı.

Spor 4 Eylül 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
Bright Osayi-Samuel, 2 yıl sonra Süper Lig'de gol sevinci yaşadı.

2023-24 sezonuna Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, daha önce iki kez sarı lacivertlilerin başına geçen İsmail Kartal’ı teknik direktörlük görevine getirerek başladı. Kartal, üçün Fenerbahçe döneminde böyle bir başlangıç hayal edemezdi. Konferans Ligi elemelerinde altıda altı yapan Kanarya, zorlu Ankaragücü deplasmanında Süper Lig’de puan kaybetmeyen tek takımdı.

Başakşehir Emre Belözoğlu’yla ‘tamam’ dediBaşakşehir Emre Belözoğlu’yla ‘tamam’ dedi

Perşembe gecesi zorlu Twente deplasmanından 72 saat geçmeden başkente gelen Fenerbahçe’yi zorlu bir mücadelenin bekleyeceği aşikardı. Ve beklenen oldu. Sahada çok sıkı bir mücadele vardı. İlk ciddi atağı Ankaragücü yaptı. 12’de kaleci İrfan Can’ın uzaklaştırmaya çalıştığı top, Djokanovic’te kaldı. Djokanovic’in ceza sahası dışından çektiği şutu kale direğinin yanından auta çıktı.
14’te gole yaklaşan bu kez Fenerbahçe’ydi. İrfan Can Kahveci’nin pasında ceza sahasına giren Fred, önünü boşaltarak şutu çekti ama top kale direğinin üzerinden auta gitti. 33’te sahneye yine Fenerbahçe kalecisi İrfancan Eğribayat çıktı. Efkan’ın pasıyla topla buluşan Cephas’ın vuruşunharika çıkardı. İstanbul’un sarı lacivertli takımı ilk yarının en önemli pozisyonunu 41’de yakaladı. Tadic’in bakarak yerden ortasında Edin Dzeko bomboş durumdu vurdu top direğin hemen yanından auta gitti. İlk yarı golsüz sona erdi.

Ankara’da iki takım da büyük bir mücadele verdi.

İkinci yarıya iyi başlayan Fenerbahçe oldu. Önce 48’de tadic’in ortasında Dzeko’nun vuruşunu kaleci Rafal son anda çıkardı sonra 54’te Dzeko’nun içinde olduğu pozisyonda top Tadiç’in önünde kaldı. Onun aşırtma vuruşu direğin yanından dışarı çıktı. Kanarya’nın atakları 60’da sonuç verdi. Yine Dzeko taşıdığı topu harika bir pasla Osayi Samuel’in önüne bıraktı. İngiliz futbolcu çarprazda olmasına rağmen topu kalenin tavanına göndererek deplasman takımını 1-0 öne geçirdi. Nijeryalı futbolcu, Süper Lig’de 2 yıl sonra gol sevinci yaşadı. Fenerbahçe formasıyla Süper Lig’de son golünü 12 Eylül 2021’de Sivasspor’a karşı atan Osayi-Samuel, 2 yıl aradan sonra rakip fileleri havalandırdı.

İnanılmaz maç inanılmaz son... Türkiye şampiyonİnanılmaz maç inanılmaz son… Türkiye şampiyon

Skorun verdiği moralle Fenerbahçe iyice üstünlüğü aldı. Tehlikeli ataklar geliştirdi ancak bunları değerlendiremedi. Fenerbahçe’nin oyun üstünlüğü 84’te son buldu. Sezon başından beri tüm maçlarda görev alan İsmal Yüksek ayağı kayıp düştü. Rakibi topu kapmasın diye elini kullanınca ikinci sarıdan kırmızı kart gördü.

Filenin Sultanları’nın şampiyonluk maçı tribünlerde böyle takip edildi.

Taraftarlar beraber Avrupa şampiyonluğunu kutladı

Kadın Voleybol Milli Takımı’nın Avrupa şampiyonu olduğu haberi karşılaşmanın uzatma dakikalarında geldi. Hem Ankaragücü hem Fenerbahçe tribünleri bir ağızdan ‘Türkiye’ tezahüratı yaparak bu tarihi başarının sevincini yaşadı. Son dakikalarda Ankaragücü’nün baskısını savuşturmayı başaran Fenerbahçe, Ankara’dan lider ve dokuzda dokuz yaparak dönmeyi başardı.

İsmail Kartal yoğun bir fikstürden çıktıklarını söyledi.

İsmail Kartal: Livakovic birinci kalecimiz

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, basın toplantısına A Milli Kadın Voleybol Takımı’nı Avrupa şampiyonluğu için tebrik ederek başladı. Ankaragücü karşısında çok fazla hazırlık şansları olmadığını vurgulayan Kartal, “Yoğun fikstürden çıktık. Az da olsa yapmış olduğumuz antrenmanlarla Ankaragücü’nü iyi analiz ettik. Maçı daha önce de koparabilirdik. Son bölümde bulduğumuz golle kazandık. Ankaragücü takımı da iyi bir takım. İyi oyuncuları var. Onlar da iyi mücadele etti. Biz kazandık. Yoğun fikstürde bu akşam da galip gelerek 9’uncu maçımızı kazandık, mutluyuz. Bu galibiyet büyük Fenerbahçe taraftarına armağan olsun” dedi.

Fenerbahçe’nin hocası, İrfan Can Eğribayat’ın performansını överken şöyle konuştu: “İrfan Can son maçlarda gerçekten güzel bir performans ortaya koydu. Bazı maçlarda İrfan Can oynayabilir duruma göre ama Livakovic’in sakatlığı düzeldiği an bizim birinci kalecimiz olacaktır.”

Acun Ilıcalı'dan Vitor Pereira'ya ağır sözler: Kompleksli!Acun Ilıcalı’dan Vitor Pereira’ya ağır sözler: Kompleksli!

Tolunay Kafkas: Karşımızda çok kaliteli oyuncular vardı

Ankaragücü Teknik Direktörü Tolunay Kafkas ise ilk yarı çok iyi bir futbol ortaya koyduklarını belirterek, “İkinci yarı oyunun ilk 15 dakikası kontrolü kaybettik. Bu da doğal. Çok kaliteli ayaklara sahip bir takım var karşımızda. Aslında biz atsak ilk golü maçı kazanabilirdik. Oyun anlayışımızdan taviz vermedik. Seyir zevki yüksek bir maç seyrettirdiğimize inanıyorum” dedi. Ellerindeki yabancı futbolculardan birini göndermeden transfer yapamayacaklarını belirten Kafkas, defansif bir orta saha oyuncusu istediğini söyledi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.