Bayer Leverkusen son saniyede bulduğu golle Roma'yla 2-2 berabere kalarak 59 yıllık yenilmezlik rekorunu kırdı. Avrupa Ligi finalinde Leverkusen'in rakibi Atalanta oldu. Fenerbahçe'yi eleyen Olympiakos da Konferans Ligi'nde finale yükseldi.

Aralık 1963-Şubat 1965 tarihlerinde Portekiz ekibi Benfica kendi ligi ve Avrupa’da 48 maç kaybetmeyerek yenilmezlik rekorunu kırdı. Avrupa Ligi yarı final rövanşında Bayer Leverkusen, Roma karşısına 59 yıldır kırılamayan yenilmezlik rekoru için sahaya çıktı. İlk maçı İtalya’da 2-0 kazanan Bundesliga şampiyonu, Roma’ya karşı mağlubiyet almazsa 49 maçla Avrupa’da tüm kulvarlarda yenilmezlik rekorunu ele geçirecekti.

Leverkusen turu çantada keklik görse de gerçeğin böyle olmadığı maçın ilk dakikalarından itibaren görüldü. Kora kor mücadelede öne geçen 43’te penaltı kazanan Roka oldu. Topun başına gelen Parades hata yapmadı ve ilk yarı 1-0 Roma’nın üstünlüğüyle bitti. İkinci yarıda ev sahibi üstün gözükse de İtalyan takımı da tehlikeli ataklarla geldi. Roma 66’da bir penaltı daha kazandı. Topun başına gelen Parades, kendisinin ve takımının ikinci golünü ağlara gönderdi. Bu dakikadan sonra Leverkusen oyuna iyice ağırlığını koydu. Birbiri ardına gelen atakların ardından 82’de Gianluca Mancini topu kendi ağlarına yolladı. Böylece skor avantajı Alman ekibine geçti. Son dakikalarda Roma, baskı kurmak istese de pozisyonları bulan Leverkusen’di. 90+7’de Josip Stanisic, takımına beraberliği getiren golü attı. Xabi Alanso’nun takımı, 14. kez 90+’larda gol bularak yenilgiden kurtulmuş oldu. Son düdükle birlikte Benfica’nın 59 yıllık rekoru tarihe gömüldü.

Hatalı ofsayt kararı Bayern Münih’i yaktı: Hakem özür diledi

Atalanta evinden finalist çıktı

Yarı finalin diğer maçında Atalanta, Marsilya’yı konuk etti. 1-1’in rövanşında İtalyan takımı, 30’da Ademola Lookman, 52’de Mattio Ruggari ve 90+4’te El Bilal Toure’nin golleriyle 3-0 galip geldi. Böylece Atalanta 22 Mayıs 2024 tarihinde İrlanda’nın Dublin şehrindeki Aviva Stadyumu’nda yapılacak finalde Leverkusen’in rakibi oldu.

Olympiakos, iki maçta da Aston Villa’yı devirmeyi başardı.

Fenerbahçe’yi eleyen Olympiakos finalde

Konferans Ligi’nde Fiorentina’nın rakibi de belli oldu. Fenerbahçe’yi çeyrek finalde penaltılarla kupa dışına iten Yunanistan takımı Olympiakos, 4-2 kazandığı maçın rövanşında Aston Villa’yı Eyüp el-Kabi’nin 10 ve 78’deki golleriyle 2-0 yendi. İki karşılaşmayı da kazanan Olympiakos, Atina’da 29 Mayıs’ta yapılacak Konferans Ligi finalinde İtalya’nın Fiorentina takımıyla karşılaşacak.

Şampiyonlar Ligi finalinde Türk derbisi: Bir ilk olacak