Hatalı ofsayt kararı Bayern Münih’i yaktı: Hakem özür dilemiş

Real Madrid, Bayern Münih'i 2-1 yenerek Şampiyonlar Ligi finaline yükselirken karşılamaya 90+13'te Alman takımının bulduğu gole hatalı bayrak kaldıran ve düdük çalan hakemler damga vurdu.

Spor 9 Mayıs 2024
Bayern Münih takımı oyuncularının yoğun itirazı sonucu değiştirmedi.

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde Real Madrid’in Bayern Münih’i 2-2’nin rövanşında 2-1 yenerek finale kaldığı maça son dakikada yaşanan pozisyon damgasını vurdu. Bayern’in 90+13’te ofsayt nedeniyle sayılmayan golü tartışmaları beraberinde getirdi. 90+13’te gelişen Bayern Münih atağında Müller’in kafayla indirdiği topta De Ligt topu filelerle buluşturdu. Ancak pozisyon sırasında ofsayt bayrağı kalkarken maçın hakemi Polonyalı Szymon Marciniak’ın atağın bitimini beklemeden düdüğünü çaldı. Hakem pozisyon bitmeden düdüğü çaldığı için VAR da pozisyona müdahale edemedi ve karşılaşma sonrasında Alman ekibi hem orta hakem Marciniak’a hem de yan hakem Tomasz Listkiewicz’e yoğun itirazlarda bulundu.

Bayern Münih Teknik Direktörü Thomas Tuchel hakemlerin kararıyla ilgili “Bu tam bir felaket! Pozisyon sonuna kadar devam etmeliydi. Kural bu. Yan hakem bir hata yaptı, hakem ikinci hatayı yaptı. Bu bir kural ihlali” dedi. Bayern Münih’in kaptanı Thomas Müller pozisyonla ilgili maç sonu yaptığı açıklamada “Hakemin kararı garipti. Bu, Madrid’de sık sık oluyor. Daha önce iki kere Cristiano Ronaldo’nun attığı gollerde de başımıza gelmişti. Kimse bunu açıklayamaz” diye konuştu. Yapılan incelemede de pozisyonun ofsayt olmadığı ortaya çıktı.

Pozisyonda golü atan Matthijs de Ligt de hakemlere tepki gösterdi. Ofsayt kararını eleştiren Hollandalı savunmacı şunları söyledi: “Sanırım hepimiz kuralları biliyoruz. Eğer ofsayt kararı net değilse, oyuna devam etmek zorundasınız. Kural bu. Yaşananı bir rezalet olarak görüyorum. Joselu’nun attığı gol de neredeyse ofsayttı ve onlar oynamaya devam etti. Biz neden devam edemedik? Yan hakem benden özür diledi ve hata yaptığını söyledi.”

Real Madrid pes etmez! Alman finaline Don Carlo engeliReal Madrid pes etmez! Alman finaline Don Carlo engeli

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.