Real Madrid pes etmez! Alman finaline Don Carlo engeli

Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçında Real Madrid, Bavyera'da 2-2 berabere kaldığı Bayern Münih'i Santiago Bernabeu'da ağırladı. Maçın son anlarına 1-0 yenik giren Ancelotti'nin takımı Joselu'nun iki golüyle adını finale yazdırdı.

Spor 9 Mayıs 2024
Kralın takımı krallığını ilan ettiği Şampiyonlar Ligi'nde yine finalde.

Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçı organizasyonun iki dev ekibini karşı karşıya getirdi. Müzesinde bu kupadan 14 tane bulunan Real Madrid geçmişte Şampiyonlar Ligi’ni altı kez kazanan Bayern Münih’i konuk etti. Almanya’da 2-2 biten karşılaşmanın rövanşına ev sahibi Real etkili girdi.

Topun hakimi olarak oyuna başlayan İspanyollar 13’üncü dakikada öne geçmeye çok yaklaştı fakat Vinicius’la girdiği pozisyondan yararlanamadı. Devamında oyunu biraz olsun dengeleyen Bayern Münih sakatlık şokuyla sarsıldı. 27’nci dakikada kenara gelmek zorunda kalan Serge Gnabry’nin yerine adı Real Madrid’le anılan Alphonso Davies oyuna girdi. İlk yarının kalanında iki takım da fırsat kovaladı ancak Bernabeu’dan gol sesi yükselmedi. İspanya’nın başkentinde soyunma odasına 0-0’lık eşitlikle gidildi.

Bayern Münih ikinci devrede karşılaşmaya yedek kulübesinden dahil olan Davies’le etkili olmaya başladı. Dakikalar 68’i gösterirken hızlı atağa kalkan Bavyera temsilcisinde Kanadalı Davies soldan ceza sahasına girdiği anda topu sağına çekip ters ayağıyla kaleyi yokladı ve uzak köşeden fileleri bularak Bayern Münih’i öne geçirdi. Yenik duruma düşmesinin ardından hiç beklemeden hamleler yapan Carlo Ancelotti, Luka Modric ve Camavinga’yı oyuna sürerek orta sahasını değiştirdi. Finale yükselecek skoru yakalayan Almanlar ise daha savunmacı bir futbolu benimsemeye başladı. Maçın son anlarına girene kadar baskının dozunu kademe kademe yükselten Real bir türlü aradığı golü bulamadı. İtalyan teknik adam Ancelotti 81’inci dakikada oyuna son bir hamle olarak Joselu’yu sürüp hücumcu sayısını artırırken diğer tarafta Thomas Tuchel forvetlerini kenara alıp savunma oyuncularını sahaya sürmeyi tercih etti. Maçta artık normal sürenin sonlarına girilirken futbol severler Dortmund’a Bayern’in rakip olacağını ve 2013 finalinin tekrarının yaşanacağını düşünmeye başlamıştı. Tam da bu sırada Real Madrid’in sihri Bernabeu’da bir kez daha sahne aldı. 88’de golü bulan Joselu maçı uzatmaya götürecek skoru takımına getirdi, ancak Los Galacticos’a bu yetmedi. Dakikalar 90’ı gösterirken tüm hatlarıyla turu getirecek gol için yüklenmeyi sürdüren Real’de ceza sahası içinde takımın iki stoperi Nacho ve Rüdiger paslaştı. Alman Rüdiger’in ortasına altı pas içinde gol vuruşu yapan Joselu kendisinin ve takımının ikinci golünü kaydederek Real Madrid’e turu getirecek skoru da vermeyi başardı.

10 dakikanın üstünde süren uzatma dilimi çok büyük heyecana sahne olsa da İspanya’dan başka gol sesi çıkmadı. Tıpkı 1999 Şampiyonlar Ligi finalinde olduğu gibi son saniyelerine 1-0 önde girdiği maçı 2-1 kaybeden Bayern Münih turnuvadan elendi. İnanması güç olan ancak Real Madrid olunca anlaşılabilir gelen bir maç sonuyla dev bir geri dönüşe imza atan Ancelotti’nin takımı adını finale yazdırdı. Maçın son düdüğünün ardından Joselu ve Carlo Ancelotti göz yaşlarına hakim olamadı. Gecenin finali yenilenen Santiago Bernabue’da söylenen ‘Hala Madrid’ marşıyla yapıldı. Real Madrid’in finaldeki rakibi Borussia Dortmund olacak. İki takım kulüp düzeyindeki en büyük kupayı kazanmak için 1 Haziran günü Wembley’de karşılaşacak.

Taraftardan teknik direktörlüğe, Beşiktaş'tan Şampiyonlar Ligi finaline: Edin TerzicTaraftardan teknik direktörlüğe, Beşiktaş’tan Şampiyonlar Ligi finaline: Edin TerzicAvrupa kupalarında aynı gün bir maç daha oynandı. Konferans Ligi yarı finalinde 3-2 kazandığı ilk maçın rövanşında Club Brugge ile 1-1 berabere kalan Fiorentina adını finale yazdırdı. Halil Umut Meler’in düdük çaldığı maçta sevinci yaşayan İtalyan temsilcisi turnuvadaki üst üste ikinci final maçına çıkacak. Geçtiğimiz sezon West Ham United’a yenilip Konferans Ligi’ni ikinci sırada bitiren Fiorentina’nın rakibi Olympiakos-Aston Villa eşleşmesinin galibi olacak. Konferans Ligi’nde final heyecanı, 29 Mayıs’ta Yunanistan’ın başkenti Atina’da yaşanacak.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.